Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Honkbal-documentaire op Sportfilmfestival in Rotterdam
English
ROTTERDAM - Op het Sportfilmfestival, dat gisteren (9 april) van start ging in Rotterdam is vandaag (vrijdag 10 april) een honkbal-documentaire te zien met de titel 'Boys of Summer'.

De film wordt om 17:00 uur en 18:45 uur vertoond in Zaal 5 van Bioscoop Cinerama aan de Westblaak 18.

'Boys of Summer' is een documentaire over het Little League-honkbalteam, afkomstig van Curaçao. Manager Vernon Isabella is erin geslaagd om zich met zijn all stars voor zeven opeenvolgende jaren te kwalificeren voor de Little League World Series in Williamsport, Pennsylvania (USA). Daar wordt gewonnen van landen als Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.
Deze film probeert de kracht van dit fenomenale succes te achterhalen. Het onderzoekt ondermeer wat honkbal betekent in Curaçao.
De regie van de documentaire is handen van Keith Aumont en duurt 95 minuten.

Op de website van het evenement staat het volgende te lezen:
Het Sportfilmfestival Rotterdam is een artistiek hoogwaardig cultureel programma waarin twee belangrijke sectoren voor de stad Rotterdam samenkomen: Sport en Cultuur. Het festival vindt plaats van 9 t/m 11 april 2015 in Cinerama Filmtheater. Het festival wordt georganiseerd door Rotterdam Topsport in samenwerking met Andere Tijden Sport, RTV Rijnmond, Sportnext en de Volkskrant.

In de programmering is een duidelijke Rotterdamse rode draad waarneembaar. De keuzes in sportfilms en –documentaires zijn voor een groot deel thematisch gekoppeld aan typisch Rotterdamse sporten, zoals hardlopen, wielrennen, paardensport, boksen en voetbal. Neemt niet weg dat ook andere sporten langskomen tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam. Naast de sportfilms en -documentaires die gedraaid worden, zullen er diverse gasten worden uitgenodigd. Zij zullen films of documentaires inleiden of verzorgen een Q&A. Wilfried de Jong zorgt elke dag voor een live talkshow van 45 minuten in de Foyer, waar gasten uit de sport- en filmwereld voor worden uitgenodigd.

(10 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.