Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Nick Urbanus keert terug bij Amsterdam Pirates

...Nick Urbanus keert terug op het...
...roster van L&D Amsterdam Pirates...
(© Foto: Henk Seppen)
English
AMSTERDAM - Nick Urbanus is huiswaarts gekeerd en gaat dit seizoen weer spelen voor L&D Amsterdam Pirates. De infielder werd eind maart 'released' door de Texas Rangers, de organisatie waar hij sinds 2011 professioneel speelde.

Nadat zijn release bekend was geworden bleef Urbanus nog zo'n tien in de States om een beslissing over zijn toekomst te nemen. En uiteraard in de hoop dat andere clubs hem eventueel nog zouden contracteren. Uiteindelijk koos de middle infielder er voor om terug te keren naar Amsterdam. Daar staat hij nu weer op het roster van zijn voormalige ploeg L&D Amsterdam Pirates, dat op het donderdagavond 16 april het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse opent.

,,Ja, ik kan bevestigen dat hij terug is in het team'', stelde Charles Urbanus, Hoofd Coach van Amsterdam Pirates (en vader van Nick) vandaag (vrijdag 10 april). Nick Urbanus maakt komend weekeinde zijn comeback in de Amsterdamse ploeg. Amsterdam Pirates neemt dan deel aan de tweede editie van het Loek Loevendie Toernooi op eigen veld in Amsterdam. Zaterdag (11 april) treft de ploeg regerend landskampioen Curaçao Neptunus om 14:00 uur. 's Morgens om 11 uur speelt Neptunus tegen Corendon Kinheim.
Daarna, op zondag, begint de dag met het duel tussen Kinheim en Mampaey The Hawks. Het evenement wordt 's middags afgesloten met de wedstrijd tussen Amsterdam en The Hawks, aanvang 14:00 uur.


...Nick Urbanus in zijn rookie-seizoen...
...bij Amsterdam Pirates in 2009...
(© Foto: Henk Seppen)
De 23-jarige Urbanus maakte zijn professionele debuut in 2011 toen hij in 50 wedstrijden uitkwam voor het Rookie League-team van de Rangers in de Arizona League. In zijn eerste profseizoen verdiende hij ook gelijk zijn eerste promotie, want hij speelde in één wedstrijd voor de Spokane Indians, het Single-A Short Season-team van de Rangers. In 2012 speelde de links slaande Urbanus het hele seizoen in Single-A. Het volgende jaar speelde Urbanus het hele seizoen voor Hickory.

Vorig jaar werd Urbanus enigszins geplaagd door een blessure, maar speelde het grootste deel van het seizoen opnieuw voor Hickory. In 48 wedstrijden sloeg hij .212 (35-uit-165) met zeven tweehonkslag en drie driehonkslagen. Hij scoorde 18 punten en sloeg er elf binnen, maar speelde ook weer in vijf wedstrijden in Rookie League terwijl hij herstelde van zijn blessure.

Voordat hij naar de States vertrok om aan zijn profloopbaan te beginnen had Urbanus reeds zijn debuut gemaakt in de Nederlandse Hoofdklasse als speler van Amsterdam Pirates. Hij speelde in vijf wedstrijden in het seizoen 2009 en dat was ook het jaar waarin hij debuteerde in het Nederlands Honkbal Team tijdens het World Port Tournament in Rotterdam. In 2010 speelde hij het volledige seizoen voor Amsterdam Pirates en sloeg .236 in 42 wedstrijden.

Vorig jaar kwam Urbanus uit voor het Nederlands Team dat de Europese titel veroverde op het Europees Kampioenschap in Tsjechië. Hij speelde ook voor Oranje tijdens het EK van 2012.

(10 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.