Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV herstelt van verlies en wint overtuigend van DSS
English
HAARLEM - UVV boekte zondag (10 mei) een overtuigende 8-1 winst vs. DSS na een kleine zege op donderdag en een nederlaag na verlenging op zaterdag.

UVV kwam tot 10 honkslagen, waaronder drie van Tony Enos, maar zag midvelder Brennan Nijhof geblesseerd uitvallen na een blessure.

(10 mei)
UVV kreeg een prima pitching-optreden van Jim Ploeger, die zesmaal drie slag gooide en maar vier hits toestond in de zeven innings die hij gooide. Toen hij de heuvel verliet stond UVV met 8-1 voor.

Aanvankelijk werd UVV puntloos gehouden in de eerste drie innings door Tim Halderman, maar scoorde daarna tweemaal in de vierde. Lead-off hitter Joris van Ballegooy werd toen geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Jamie Verheyleweghen en een honkslag van Tony Enos. Een opofferingsslag van Gilmer Lampe bracht daarna het eerste punt binnen. Nadat Enos was opgeschoven op een honkslag van Omar Williams scoorde hij toen Brennan Nijhof een tweehonkslag sloeg.

In de 2e4 ging DSS op rij uit, maar de laatste nul resulteerde ook in een blessure. Met twee uit sloeg Tino van Ek de bal naar kort midveld, waar korte stop Tony Enos en midvelder Brennan Nijhof (die de bal ving) hard met elkaar in botsing kwamen. Enos stond weer snel op, maar Nijhof bleef op het gras liggen. Hij moest van het veld worden gedragen en ging voor onderzoek met een ambulance naar een ziekenhuis. Daar werden gelukkig geen grote blessures geconstateerd.

Na een onderbreking van 24 minuten werd de wedstrijd weer hervat en voegde UVV twee runs toe in de eerste helft van de vijfde. Sam van Dijck opende met een honkslag en Dennis Ribbens kwam na een fout op het honk. Met één uit scoorde Van Dijck toen twee fouten werden gemaakt op een grounder van Jamie Verheyleweghen. Hierna voegde Tony Enos een RBI-single toe om de stand op 4-0 te brengen.

Een 4-run rally volgde daarna in de zevende inning. Met één uit bracht Tony Enos een punt binnen met een honkslag, waarna het volgende punt werd gescoord op vier wijd met volle honken van Omar Williams. Een 'force play-grounder' van Norbert Jongerius resulteerde hierna in de volgende twee punten en maakte er een 8-0 stand van.

DSS scoorde vervolgens het eerste punt in de tweede helft van de zevende op Ploeger. Met één uit sloeg pinch-hitter Shane Boeree een honkslag en schoof op na een fout in het outfield en een wilde worp. Hij scoorde daarna op een opofferingsslag van Tino van Erk.DSS - UVV 1-8
RHE
UVV000220400-8102
DSS000000100-143
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (2-1)761411
Rick van Dijck1-----
Gilian van Lith113---
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (0-3)5.221642
Kevin Bosch1.122344
Max Ploegstra1-11--
Mark van Deursen1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Mario Blaauw, 1B-Niek Elshof, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Technical Commissioner-Guus Slauerhof.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:41 uur.

Game Notes:
24-minuten onderbreking na afloop 2e4 na botsing tussen UVV-midvelder Brennan Nijhof en korte stop Tony Enos; Nijhof moest het duel verlaten.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16° C, zuidelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 65%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.