Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Bergman leidt Kinheim naar winst vs. HCAW
English
BUSSUM - Op deze Moederdag (zondag 10 mei) won Corendon Kinheim met 6-2 vs. HCAW.

Kinheim speelde zonder Kalian Sams, die vanmorgen richting Canada vertrok om daar te beginnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn profloopbaan. In de afgelopen vijf wedstrijden speelde Sams voor Kinheim na vanaf Neptunus verhuisd te zijn naar de Haarlemmers.

(10 mei)
David Bergman maakte zijn eerste start van het seizoen voor Kinheim. De ervaren werper kwam tot vier keer drie slag en gooide zeven solide innings. Aanvankelijk zou Bergman dit seizoen alleen in relief gaan gooien, maar kon, indien nodig, ook starten. Dat 'indien nodig' was vandaag. Bergman, die ook de Pitching Coach is van Kinheim, zou eigenlijk de wedstrijd op zaterdag beginnen. Hij schreef zichzelf in de rotatie, want Glenn Wassink is momenteel uitgeschakeld nadat hij een week geleden door een line drive werd geraakt op zijn gooi-elleboog. Afgelopen donderdag verliet Tom Stuifbergen de heuvel in de vijfde inning en had last van een knieblessure. Bergman nam het werpen toen in relief over en zijn start van dit weekeinde werd gewijzigd van gisteren naar vandaag. Maar met Wassink en Stuifbergen nu beiden aan de kant zal Bergman mogelijk weer meer in actie gaan komen als startende werper.

Kinheim opende de score in de eerste inning op HCAW-starter Maickel Rietel. Kevin Moesquit begon met vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal. Niels van Weert bereikte daarna via een infield-hit het eerste honk, maar dat hield Moesquit op het tweede honk. Van Weert ging vervolgens gedwongen uit op een grounder van Dashenko Ricardo, maar toen daarop een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te completeren kon Moesquit het eerste punt scoren.

Na in de volgende twee innings puntloos te zijn gehouden voegde Kinheim drie runs toe in de vierde slagbeurt. Jeffrey Arends begon met vier wijd en Bryan Engelhardt sloeg een tweehonkslag, waarna Dudley Leonora, Sven van der Sanden en Jasper Keijzer allen volgden met puntscorende honkslagen om de stand op te voeren naar 5-0.

In de vijfde inning scoorde Kinheim weer een punt. Met twee uit kwam Bryan Engelhardt na een fout op het honk en ging scoren op een honkslag van Sven van der Sanden. Maar de ploeg liet daarna ook drie lopers achter.

Kinheim maakte er een 6-0 stand van in de zesde inning toen Kevin Moesquit opende met een tweehonkslag, opschoof na een fout en scoorde op een honkslag van Niels van Weert.

HCAW verzuimde iets terug te doen in de eerste inning. Met een 1-0 achterstand kreeg de ploeg de honken vol met één uit toen Raoell Kortstam, Roy Seltenrijch en Rossini Frolijk allemaal een honkslag sloegen. Maar hierna ging Kortstam gedwongen uit op de plaat na een grounder van Emersson Paula en werd Frolijk gedwongen uitgeschakeld op een klap van Rowan van Hoek.

HCAW scoorde het eerste punt uiteindelijk in de 2e7, maar stond op dat moment al met 6-0 achter. In de zevende opende Jarreau Martina met een tweehonklsag, waarna Rikkert Kempen een honkslag sloeg met één uit. Toen er een outfield-fout volgde kon Martina scoren.

In de negende scoorde HCAW het tweede punt. Lead-off hitter Rowan van Hoek kwam na een fout op het honk en kreeg Jarreau Martina vier wijd. Met één uit volgde er een fout op een 'force play-grounder' van Rikkert Kempen, zodat de honken vol kwamen te staan. Hierna schoven alle lopers op na een doorgeschoten bal, resulterend in het punt. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Brian Biezen vier wijd kreeg. Hierna, met één uit, kreeg Marciano Philippi drie slag, maar de derde slagbal eindigde in de grond. Kinheim-catcher Dashenko Ricardo koos er voor de bal naar het eerste honk te gooien om Philippi uit te schakelen. Op de aangooi vertrok Martina van het derde honk in een poging te scoren, maar werd uitgeschakeld toen eerste honkman Jeffrey Arends de bal op tijd teruggooide naar Ricardo om een dubbelspel te completeren en de inning en de wedstrijd af te sluiten.HCAW - Corendon Kinheim 2-6
RHE
Corendon Kinheim100311000-6103
HCAW000000101-285
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (2-0)74181-
Pim Walsma232-1-
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (0-3)4.233653
Steven van Groningen2.12-31-
Bob Klaarenbeek11----
Tony Kreisel11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:47 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16° C, zuid-zuidwestelijke wind 13 kmu, luchtvochtigheid 59%.
...Korte stop Roy Seltenrijch duikt naar een bal...

...Niels van Weert breekt een dubbelspel op...

...Dudley Leonora probeert niet getikt te worden...
...door 1B Rikkert Kempen...

...Jarreau Martina scoort het eerste punt voor HCAW...


...Einde wedstrijd...
...Catcher Dashenko Ricardo tikt Jarreau Martina uit...

...Home Plate Umpire Edwin Louisa maakt duidelijk dat Martina is getikt...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.