Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates completeert sweep; The Hawks uitgeschakeld
English
AMSTERDAM - Door met 13-3 in acht innings te winnen diende L&D Amsterdam Pirates Mampaey The Hawks zondagmiddag (10 mei) de derde opeenvolgende mercy-rule nederlaag in vier dagen toe en completeerde een 3-game sweep tegen de ploeg uit Dordrecht. Door de nederlaag heeft The Hawks nu alle twaalf wedstrijden tot nu toe in dit seizoen verloren.

Met het verlies van vandaag werd The Hawks ook vandaag de eerste ploeg die officiëel is uitgeschakeld voor de eerste en tweede plaats in de eerste helft van de reguliere competitie. De ploegen die op die plekken eindigen plaatsen zich automatisch voor de Play-Offs na afloop van de competitie.

Rashid Gerard sloeg tweemaal een tweehonkslag voor Amsterdam op deze Moederdag, terwijl Remco Draijer bijdroeg met een 2-run triple.

(10 mei)
Amsterdam Pirates kwam probleemloos door de eerste vijf innings en stond daarna met 5-0 voor. Maar toen maakte The Hawks er ineens een 'close game' van door driemaal te scoren en de achterstand te verkleinen naar 5-3. Dat was van korte duur, want Amsterdam antwoordde met een 6-run rally en sloot het duel uiteindelijk in acht innings af via de mercy-rule.

The Hawks begint met elke wedstrijd wat beter te spelen. De ploeg is samengesteld uit overblijvers van vorig seizoen (toen de ploeg degradeerde) en spelers die naar Dordrecht kwamen nadat ADO Lakers zich eerder dit jaar terugtrok. Daaronder spelers die The Hawks juist hadden verlaten om voor ADO Lakers te gaan spelen. Het terugtrekken leidde to de terugkeer naar de Hoofdklasse van The Hawks, dat daarna maar een weken voor aanvang van de competitie had om een nieuw team te bouwen. De ploeg werd in de eerste weken van het seizoen geplaagd door een aantal blessures, terwijl twee spelers op Curaçao verbleven vanwege familieomstandigheden. Maar nu zijn vrijwel alle spelers weer bij de ploeg. Dat resulteerde een week geleden in twee kleine nederlagen tegen Curaçao Neptunus. Maar Amsterdam Pirates bleek een maatje te groot in deze 3-game series, want The Hawks verloor driemaal via de mercy-rule met tien punten verschil.

Hoewel er 13 punten werden gescoord sloeg Amsterdam maar negen honkslagen, maar ook kregen nog eens zeven slagmensen vier wijd. Aanvankelijk stond Amsterdam slechts met 2-0 voor na vier innings op starter Kevin van Veen.

In de tweede inning opende Rashid Gerard met een tweehonkslag en scoorde toen Koen Nooij in een dubbelspel sloeg. Het tweede punt werd toegevoegd in de vierde toen Remco Draijer een honkslag sloeg met één uit en later scoorde na een fout.

De voorsprong werd verhoogd met drie punten in de vijfde slagbeurt. Met één uit kreeg Roelie Henrique vier wijd en scoorde op een 2-out single van Nick Urbanus. Bas Nooij kwam vervolgens na een fout op het honk en Remco Draijer volgde met een 2-run triple om er 5-0 van te maken.

Met die 5-0 voorsprong nam Robin Schel de pitching bij Amsterdam over in de zesde inning. Maar de linkshander kwam gelijk in de problemen. Hij kreeg een lead-off single tegen van Odion Gouverneur, waarna hij zelf een foute aangooi maakte bij een poging hem op het tweede honk uit te schakelen na een stootslag van Stephen Henson. Met lopers op het eerste en derde honk zorgde een opofferingsslag van Berend Ruben voor het eerste punt, waarna een driehonkslag van Steven Wharwood en grounder van Julian Goins de achterstand verkleinden naar 5-3. Brian Raap sloeg daarna nog een tweehonkslag, maar werd op het derde inning uitgeschakeld bij een steelpoging, waardoor de inning ten einde kwam.

Amsterdam nam onmiddellijk meer afstand met een 6-run rally met twee uit in de tweede helft van de zesde inning op drie werpers. Eerst kwamen de honken vol te staan toen Roelie Henrique, Michael Duursma en Jesse Aussems allen met twee uit vier wijd kregen. Dat leidde tot een werperswissel, maar nieuwe werper Mitchel Berghmans werd begroet met een 3-run double van Bas Nooij, die de honken schoonveegde. Remco Draijer werd vervolgens geraakt door een worp en Rashid Gerard volgde met een RBI-double. Hierna werd Tim Roodenburg de nieuwe werper en hij kreeg een 2-run single tegen van Patrick Bok die de stand opvoerde naar een meer comfortabele 11-3.

Het verschil van tien punten werd bereikt in de 2e8. Eerst werd een punt gescoord na een fout, waarna het duel kon worden afgesloten toen het 13e punt werd gescoord op een 'force play-grounder' van Patrick Bok.L&D Amsterdam Pirates - Mampaey The Hawks 13-3 (8 inn.)
RHE
Mampaey The Hawks00000300-354
L&D Amsterdam Pirates01013602-1392
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd verkregen in de achtste inning)
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (0-3)4.222652
José Moreno1-3-33
Mitchel Berghmans- (*)--233
Tim Roodenburg0.11-1--
Maikel Berghmans1.222-21
(*) - Mitchel Berghmans gooide op drie slagmensen in de zesde inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (2-0)5512--
Robin Schel22-331
Dennis Burgersdijk11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Olav Steijger, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:49 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, zonnig, 17° C, zuidelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 49%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.