Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Vier Nederlandse umpires completeren succesvol CEB Umpire Clinic
English
Lijst Internationale Umpires 2015
LandAAAAAANNwTotaal
België--3-14
Denemarken---213
Duitsland322--7
Estland---1-1
Finland--1--1
Frankrijk12--25
Georgië---3-3
Griekenland--21-3
Groot-Brittannië--2-13
Israël--41-5
Italië42-2210
Kroatië-321-6
Litouwen1-3--4
Nederland1512-9
Noorwegen--11-2
Oekraïne--4-26
Oostenrijk222-17
Polen--21-3
Roemenië-12-14
Rusland--3--3
Servië--15-6
Slowakije112--4
Spanje-312-6
Tsjechië4141-10
Wit-Rusland--1-12
Zweden-22--4
Zwitserland--3--3
Totaal1724482312124
BARCELONA (Spanje) - Vier Nederlandse internationale umpires hebben afgelopen weekeinde (6-8 maart) succesvol de drie dagen durende CEB Umpire Clinic in Barcelona (Spanje) afgesloten. Hiermee verdienden de vier officiëel de kwalificatie van CEB Umpire.

Het was de tweede keer dat de CEB Umpire Commission een clinic organiseerde voor nieuwe en/of potentiële CEB Umpires. De CEB organiseert deze clinics voor umpires die voor het eerst in 2013, 2014 of 2015 op de internationale lijst van hun respectievelijke bond staan en ook voor het huidige jaar op de internationale lijst zullen staan. Het beleid van de CEB is dat alle actieve CEB-umpires een licentie zouden moeten hebben en daarom moeten deelnemen aan een CEB-clinic. Onder de thema's die op het programma staan tijdens de clinics staande officiële spelregels, het 3-man systeem/mechaniek/posities en de CEB-regels/beleid. De CEB zal dit jaar ook een één-dag clinic organiseren in de aanloop naar de twee Europa Cup-toernooien in Rotterdam (Nederland) en Parijs (Frankrijk) voor de deelnemende umpires met de bedoeling het niveau van het scheidsrechteren binnen de CEB nog meer te verbeteren.

De clinic in Barcelona stond onder leiding van CEB Umpire Director Paul Bokern (Nederland) en instructeur Mojmir Jankovic (Slowakije), die zelf internationaal umpire is en recentelijk werd gekozen tot CEB Umpire of the Year 2014.

De vier Nederlandse umpires die de clinic in Barcelona succesvol completeerden zijn in alfabetische volgorde Martijn Bosschaart, Peter Brink, Edwin Louisa en Efrem Silvania. Het kwartet in inmiddels enige jaren actief in de Hoofdklasse en zij ontwikkelden zich in zeer getalenteerde umpires, die in staat zijn de wedstrijden in de hoogste afdeling goed te leiden. Van dit kwartet maakte Silvania zijn Hoofdklasse-debuut in 2007, waarna hij daarin een vaste umpire werd in 2009, het jaar waarin Brink debuteerde in de hoogste competitie. Bosschaart kwam in 2011 in de Hoofdklasse en Louisa volgde in 2012.


...Henri van Heijningen...
(© Foto: Henk Seppen)
Alle vier kregen vorig seizoen een aanstelling voor wedstrijden in de best-of-seven Holland Series en dat was de eerste keer in hun loopbaan dat zij in de kampioensfinale actief waren. Het onderstreepte ook de kwaliteit die zij de afgelopen jaren ontwikkelden.

Op 22 februari publiceerde de European Baseball Confederation (CEB) reeds de lijst met hun 124 internationale umpires voor het seizoen 2015. Daarop staan 17 umpires met de hoogste kwalificatie, en dat is AAA, wat betekent dat zij de top-umpires zijn op de CEB-lijst. Onder deze 17 is één Nederlandse umpire, Henri van Heijningen. Dit jaar zal Van Heijningen actief zijn in zijn 25e seizoen in de Nederlandse Hoofdklasse. De AAA-groep bestaat verder uit umpires uit Oostenrijk (2), Tsjechië (4), Frankrijk (1), Duitsland (3), Italië (4), Litouwen (1) en Slowakije (1).

Na de AAA-umpires volgt een lijst met 24 umpires, die de zogenaamde AA-kwalificatie hebben, waaronder de Nederlandse umpires Winfried Berkvens, Peter Brink, Niek Elshof, Stenar van Groningen Schinkel en Roy van de Wateringen.

De lijst gaat verder met 48 umpires met de A-kwalificatie, waaronder de Nederlandse scheidsrechter Efrem Silvania.

Hierna volgen 23 umpires met de N-kwalificatie, waaronder de Nederlandse umpires Martijn Bosschaart en Edwin Louisa. Dit zijn ook gekwalificeerde umpires op internationale lijsten, maar werden door nog beoordeeld door de Technische Commissie van de CEB. De lijst wordt afgesloten met twaalf nieuwkomers op de internationale lijst.

Op de lijst staan umpires uit 27 verschillende landen, aangevoerd door Italië (10), Tsjechië (10), Nederland (9), Oostenrijk (7) en Duitsland (7).


...Martijn Bosschaart...

...Peter Brink...

...Edwin Louisa...

...Efrem Silvania...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)


...De umpires die succesvol de CEB Umpire Clinic in Barcelona afsloten...
...Achter: Cuauhtemoc Suarez (Spanje), Martijn Bosschaart (Nederland), Jerónimo Moreno (Spanje),...
...Edwin Louisa (Nederland), Yuri Macchiabelli (Italië) en Instructeur Mojmir Jankovic (Slowakije)...
...Voor: Umpire Director Paul Bokern (Nederland), Eivind Pagander Tysnes (Noorwegen), Jean-Paul Jacobs (België),...
...Ken Macri (België), Peter Brink (Nederland), Franco Borselli (Italië) en Efrem Silvania (Nederland)...
(© Foto: CEB)

...De overige vier Nederlandse umpires op de internationale lijst van de CEB...
...links naar rechts: Winfried Berkvens, Niek Elshof, Stenar van Groningen Schinkel & Roy van de Wateringen...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(11 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.