Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg)

UVV houdt DSS puntloos in de regen
English
VLEUTEN - UVV kwam tot een 6-0 shutout DSS in een door regen ingekorte wedstrijd op zaterdag (11 april) op eigen veld in Vleuten. UVV 'outhit' DSS met 6-1 in deze wedstrijd, die na 4½ inning werd gestaakt vanwege de regen.

De ploegen sluiten hun oefenseizoen zondag af tegen elkaar in Haarlem.

De wedstrijd was niet de enige die last had van de regen. In Bussum werd de wedstrijd tussen HCAW en Vaessen Pioniers ook eerder gestopt. Net als de tweede wedstrijd van het Loek Loevendie Toernooi in Amsterdam tussen L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus. Eerder op de dag speelde Neptunus een 9-inning wedstrijd vs. Corendon Kinheim.

(11 april)

Compleet Programma Oefenseizoen
Hoewel de ploeg slechts één honkslag sloeg was DSS dicht bij het openen van de score in de eerste inning, want het kreeg de honken vol met twee uit op Jurjen van Zijl. Met één uit sloeg Sven Jongejans een tweehonkslag (en dat was de enige DSS-honkslag), waarna Ryan Miner werd geraakt door een worp met twee uit. De honken kwamen vol te staan toen Tino van Erk het eerste honk kreeg na hinderen-catcher. Maar DSS liet daarna de honken vol achter toen een pop-fly de inning afsloot.

In de tweede inning begon Joffrey Heus met vier wijd, maar die zou op het tweede honk strandden. Na de vrije loop schakelde Van Zijl acht slagmensen op rij uit.

DSS kreeg nog een scoringskans in de vijfde toen Sven Jongejans UVV opende de score met twee runs in de tweede helft van de eerste inning. DSS-pitcher Rik Geestman raakte lead-off hitter Norbert Jongerius met een worp en die bereikte het derde honk na een foute aangooi bij een steelpoging. Met één uit kreeg Gilmer Lampe vier wijd en dit keer zorgde een mislukte pick-off op het eerste honk tot een fout en een punt. Lampe kwam hierdoor op het derde honk, waarna hij scoorde toen Mike Bazuin een honkslag sloeg met twee uit. De laatste strandde even later op het tweede honk.

Eén punt werd toegevoegd in de tweede inning. Dennis Ribbens begon met een honkslag en schoof op na een tweehonkslag van Sam van Dijck. Nadat de honken vol waren gekomen toen Jamie Verheyleweghen vier wijd kreeg gooide Geestman ook vier wijd op Jongerius om een punt binnen te brengen. Maar hierna sloeg Tony Enos met een line drive in een dubbelspel, waarna een vangbal de inning afsloot.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde voegde UVV drie runs toe in de vierde. Ribbens begon met een honkslag, stal het tweede honk, waarna hij het derde honk bereikte na een stootslag-honkslag van Verheyleweghen. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen volgde een fout, resulterend in een punt. Jongerius kreeg vervolgens vier wijd en een double-steal volgde. Een grounder van Enos en een honkslag van Lampe verhoogde de stand daarna naar 6-0.UVV - DSS 6-0 (4½ inn.)
RHE
DSS00000 -013
UVV2103X -662
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (2-1)424666
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (1-1)5421--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Oosterling, 1B-Olav Steijger.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-0:00 uur....Een regenachtige dag in Vleuten...

...Jordan Illis maakt een vangbal in het linksveld...
...Jordan Illis gaat weer een vangbal maken; midvelder Gilmer Lampe dekt...
...Jamie Verheyleweghen als eerste honkman en bij het stelen van het tweede honk...

...Dennis Ribbens steelt het 2e honk...
...Korte stop Mitchel Dautzenberg wacht op de bal...

...UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan bedankt HP Umpire...
...Fred Oosterling; Op de achtergrond umpire Olav Steijger...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.