Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers wint nipt na achterstand vs. The Hawks
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers stond donderdagavond (11 juni) in de zesde inning met 2-0 achter vs. Mampaey The Hawks, maar kwam toen tot een rally van vijf punten en won uiteindelijk met 5-4. Pioniers werd met 8-6 'outhit'.

In de zesde, met twee uit en een loper op het eerste honk, begon Dirk van 't Klooster de rally met een honkslag. Voor Van 't Klooster was dit de 1200e honkslag in zijn loopbaan, waarmee hij de eerste speler in de historie werd die deze mijlpaal bereikte.

(11 juni)
Alle vier door The Hawks gescoorde punten waren vanavond onverdiend, maar twee daarvan bezorgden de ploeg een voorsprong tot in de zesde inning. Desondanks stond de ploeg uit Dordrecht opnieuw met lege handen.

In de eerste slagbeurt, tegenover linkshander Ricardo Hernandez Sanchez, opende The Hawks de score. Met één uit sloeg Stephen Henson een honkslag en bereikte daarna het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Berend Ruben. Henson scoorde toen Julian Goins volgde met een honkslag, maar de ploeg liet ook twee lopers achter.

In de vierde inning verdubbelde The Hawks de voorsprong, maar ook werden er twee lopers op de plaat uitgeschakeld. Steven Wharwood en Amir Daou begonnen met honkslagen en schoven op toen Gino Hersilia met één uit het honk bereikte na een fout. Wharwood werd even later gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Odion Gouverneur, maar daarna volgde Stephen Henson met een honkslag om The Hawks op een 2-0 voorsprong te zetten. Echter, Hersilia, die ook probeerde te scoren, werd uitgegooid op de plaat, zodat de inning ten einde kwam en twee lopers achterbleven.

In de zesde inning liet The Hawks opnieuw een loper in scoringspositie achter. Steven Wharwood begon met een honkslag, waarna Enoch Deaton in het duel kwam als pinch-hitter en een honkslag sloeg in zijn eerste slagbeurt in de Hoofdklasse. Maar de twee bleven daarna achter, want een strikeout en groundout volgden.

Quinn Tramm startte voor The Hawks en stond in de eerste vijf innings slechts twee hits toe. Hij kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, moest daarna een lead-off single incasseren van Quintin De Cuba in de tweede, maar werd vervolgens gesteund met een dubbelspel. In de derde inning opende Kevin Weijgertse voor Pioniers met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, maar strandde op het derde honk. Tramm schakelde weer drie slagmensen op rij uit in de vierde. De rechtshander raakte Mark-Jan Moorman met een worp in de vijfde, maar toen draaide The Hawks opnieuw een dubbelspel.

Met een 2-0 achterstand sloeg Pioniers met vijf punten toe met twee uit in de zesde inning en dat bleek beslissend. Een groundout en strikeout leverden Tramm twee snelle nullen op, maar toen raakte hij volgende slagman Daniel Fernandes met een worp. Hierna sloeg Dirk van 't Klooster de 1200e honkslag in zijn lange loopbaan. Hiermee bracht hij Fernandes naar het tweede honk en startte de rally, want Taylor Clemensia volgde met een RBI-single. Vier wijd voor Quintin de Cuba zorgde voor volle honken en Pioniers nam een 3-2 voorsprong toen Mark-Jan Moorman een 2-run double afleverde. Een hierna volgende honkslag van Kevin Dirksen bracht nog eens twee punten binnen en verhoogde de stand naar 5-2 in het voordeel van Pioniers.

Maar The Hawks veegde de achterstand bijna weer uit, maar kwam echter net te kort. In de achtste inning opende Lejeune Francisca met vier wijd en dat leidde tot een werperswissel. Sedley Karel nam de pitching over van Hernandez, die 127 worpen had gemaakt, maar de van de heuvel vertrok met een voorsprong. Met één uit raakte Karel Amir Daou met een worp, maar dit keer was het Pioniers dat een 'inning-ending double play' maakte.

In de 1e9 voegde The Hawks twee onverdiende punten toe op closer Bayron Cornelisse. Gino Hersilia begon met vier wijd en Odion Gouverneur kwam na een fout op het honk, waarna de twee opschoven na een wilde worp. Met één uit scoorde Hersilia op een grounder van Berend Ruben, waarna het volgende punt tot stand kwam toen Julian Goins ook via een fout het honk bereikte. Maar een grounder maakte daarna een einde aan de inning en de wedstrijd.Vaessen Pioniers - Mampaey The Hawks 5-4
RHE
Mampaey The Hawks100100002-480
Vaessen Pioniers00000500X-564
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (1-4)6.161655
José Moreno1.2-1---
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (4-2)712282-
Sedley Karel, H (5)1-----
Bayron Cornelisse, SV (5)111-2-
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-2:35 uur.

Game Notes:
Gregory Grampon was vanavond 'Acting Head Coach' van The Hawks als vervanger van Eugene Henson, die zijn eerste wedstrijd uitzat van een schorsing van drie wedstrijden.
Danny Rombley (Pioniers) in 2e4 uit het veld gestuurd door HP Umpire Roy van de Wateringen na commentaar op een beslissing.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,6° C, noordoostelijke wind 29 kmu, luchtvochtigheid 42%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.