Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint ruim bij UVV
English
VLEUTEN - L&D Amsterdam Pirates won donderdagavond (11 juni) met 13-2 bij UVV in een 8-inning, mercy-rule wedstrijd.

In hun eerste wedstrijd na verlies van de Europa Cup-finale afgelopen in Parijs (Frankrijk) kwam Amsterdam tot 13 honkslagen en scoorde punten in zes van de acht gespeelde innings. Naast het slaan van 13 honkslagen kregen de Amsterdamse slagmensen ook 14 vrije lopen van drie UVV-werpers, die slechts tweemaal drie slag gooiden.

(11 juni)
Amsterdam Pirates opende score met twee runs in de eerste slagbeurt op starter Kevin Noordzij. Het was een slagbeurt met drie fouten, een dubbelspel en slechts één honkslag. Roelie Henrique begon met vier wijd, waarna hij opschoof toen een pick-off poging eindigde in een fout. Hierna kreeg ook Michael Duursma vier wijd, maar toen leverde een line drive van Nick Urbanus een dubbelspel op. Even later scoorde Henrique het eerste punt toen Kenny Berkenbosch het tweede honk bereikte via een foute aangooi. Hierna kreeg Remco Draijer vier wijd, waarna het volgende punt werd gescoord na een honkslag van Bas Nooij. De honkslag werd gevolgd door een fout in het outfield, waardoor Draijer het derde honk bereikte, maar daar bleef hij achter.

Het volgende punt werd gescoord in de tweede inning. Met één uit kwam Linoy Croes via een stootslag-honkslag op het honk. Hierna sloeg ook Roelie Henrique een honkslag, gevolgd door een outfield-fout, zodat er lopers op het eerste en derde honk kwamen te staan. De honken kwamen vol te staan toen Michael Duursma na een stootslag-honk het honk bereikte en het punt werd werd even later gescoord na een opofferingsslag van Nick Urbanus, maar twee lopers bleven achter.

In de derde scoorde Amsterdam het vierde punt. Met Remco Draijer (geraakt werper), Bas Nooij (vier wijd) en Rashid Gerard (vier wijd) op de honken en één uit werd een werperswissel gemaakt. Timo van Ancum nam het over, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Linoy Croes. De inning eindigde toen een door Roelie Henrique geslagen vangbal eindigde in een dubbelspel.

Pirates nam meer afstand door driemaal te scoren in de vierde inning, dankzij een 2-run double van Kenny Berkenbosch en een OS van Bas Nooij.

In de 2e5 scoorde UVV hun twee punten op Dennis Burgersdijk, die de pitching in de vierde slagbeurt had overgenomen van starter Rob Cordemans. Als we vooruit kijken betekent dit dat Cordemans waarschijnlijk de starter zal zijn voor Amsterdam in het inhaalduel van dinsdagavond tegen Curaçao Neptunus. In deze slagbeurt, met één uit, sloegen Norbert Jongerius en Jordan Illis een honkslag. Ze scoorden op een tweehonkslag van Dennis Ribbens en een grounder van Jamie Verheyleweghen.

In de 1e6 kwam Amsterdam tot een rally van vier punten om de stand op te voeren naar 11-2. Met de honken vol werd het eerste punt gescoord na een honkslag van Jesse Aussems, waarna een wilde worp het volgende punt opleverde. Een honkslag van Jorin van Amstel en, na een werperswissel, opofferingsslag van Roelie Henrique brachten even later de volgende twee runs binnen.

Het verschil van 10 punten werd bereikt met het scoren van nog eens twee punten in de achtste inning. Een honkslag van Nick Urbanus en opofferingsslag van Remco Draijer verhoogden de voorsprong naar 13-2.

In de 2e8 zorgde Burgersdijk met drie nullen op rij voor het einde van de wedstrijd.UVV - L&D Amsterdam Pirates 2-13 (8 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates21130402-13131
UVV00002000-265
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans3611--
Dennis Burgersdijk, W (1-1)54-522
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Kevin Noordzij, L (0-1)2.1-5441
Timo van Ancum314677
Thijs Steenwijk2.215322
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:50 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,1° C, oostelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 37%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.