Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Markwell gooit compleet duel in Neptunus shutout vs. DSS
English
HAARLEM - Curaçao Neptunus kwam op zaterdag (11 juli) tot een 6-0 shutout vs. DSS op negen honkslagen, waaronder homeruns van Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt.

Veteraan-linkshander Diegomar Markwell gooide het hele duel voor Neptunus, kwam tot acht strikeouts en gooide een 5-hitter. Dit was Markwell's eerste complete 9-inning wedstrijd sinds 9 mei 2013 toen hij het hele duel gooide in een 9-0 shutout-winst tegen ADO Lakers.

(11 juli)
Neptunus sloeg vroeg toe in de wedstrijd en scoorde hun zes punten in de eerste vier innings.

De Rotterdamse ploeg opende de score in de eerste slagbeurt toen lead-off hitter Dwayne Kemp de derde worp van startende werper Jorn van Ingen over de linksveldomheining sloeg voor een homerun. Met twee uit kreeg Gianison Boekhoudt nog vier wijd en bleef achter, maar hij zou later zelf ook toeslaan.

In de tweede inning voegde Neptunus een punt toe. Christian Diaz begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een opofferingsslag van Shaldimar Daantji.

Twee punten werden gescoord in de derde slagbeurt met twee uit. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. Hierna kreeg Raily Legito vier wijd en vervolgens was het Gianison Boekhoudt, die homerde om de stand op 4-0 te brengen.

De voorsprong werd opgevoerd naar 6-0 in de vierde inning, opnieuw met twee uit. Nadat de DSS-verdediging een dubbelspel had gemaakt sloeg Shaldimar Daantji een honkslag en kreeg Urving Kemp vier wijd, waarna de twee scoorden toen Dwayne Kemp volgde met een tweehonkslag. Hierna sloeg Benjamin Dille een honkslag en probeerde Kemp te scoren, maar hij werd uitgeschakeld op de plaat en kwam de inning ten einde.

En daar bleef het bij wat het scoren betreft in deze wedstrijd.

Neptunus werd puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd. In de vijfde opende Legito met een honkslag, waarna Boekhoudt met een vangbal een dubbelspel creëerde. Hierna nam Mark van Deursen de pitching over voor DSS en sloot af met een vangbal. In de zesde kreeg hij een lead-off single tegen van Diaz, maar daarna volgden drie nullen.

In de zevende en achtste inning kreeg nieuwe werper Max Ploegstra drie nullen op rij. Closer Kevin Geestman gooide de negende inning voor DSS. Hij gooide vier wijd op Stijn van der Meer en raakte volgende slagman Adrian Anthony met een worp, maar schakelde daarna de volgende drie slagmensen uit.

DSS kwam slechts drie keer in scoringspositie op Diegomar Markwell. In de eerste inning bereikte lead-off hitter Mitchel Dautzenberg het honk na een fout, maar ging uit bij stelen na een pick-off. Met twee uit sloeg Lex Leijenaar een tweehonkslag, maar bleef daarna achter.

In de tweede inning sloegen Joffrey Heus en Shane Boeree beiden een honkslag met twee uit, maar strandden ook.

In de derde raakte Markwell Dautzenberg met een worp, maar dit keer draaide Neptunus een 'inning-ending double play'. Vanaf dat moment schakelde de linkshander 14 slagmensen op rij uit. Hij kreeg daarna een lead-off single tegen van Heus in de achtste, maar daarna volgde een nieuw dubbelspel. In de negende kreeg Seb Visser vier wijd en sloeg Ryan Miner een honkslag met één uit. Hierna eindigde de wedstrijd toen de Neptuniaanse verdediging het derde dubbelspel van de middag maakte.DSS - Curaçao Neptunus 0-6
RHE
Curaçao Neptunus112200000-691
DSS000000000-050
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (9-2)9815--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Jorn van Ingen, L (1-5)4.214866
Mark van Deursen1.1--1--
Max Ploegstra21----
Kevin Geestman1-1---
Homeruns: Neptunus: Dwayne Kemp (2)(1e,solo,op Van Ingen), Gianison Boekhoudt (5)(3e,2-run,op Van Ingen).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:20 uur.

Game Notes:
DSS uitgeschakeld voor de tweede plaats in de tweede competitiehelft.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 27,2° C, westelijke wind 11 kmu,
windkracht 2,3 Bft, luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.