Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks wint eerste thuisduel, maar is uitgeschakeld voor Play-Offs
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks won zaterdag (11 juli) ruim 14-4 in zeven innings vs. HCAW om de eerste thuiszege van het seizoen te boeken. De ploeg uit Dordrecht had alle voorgaande 17 thuiswedstrijden tot nu toe verloren.

Vorig seizoen won The Hawks slechts één competitiewedstrijd op eigen veld. Dat gebeurde op 3 augustus en was een 5-3 winst tegen UVV. Na afloop van de competitie won The Hawks vervolgens ook twee thuiswedstrijden tijdens de Play-Downs.

Vorig seizoen had The Hawks ook één 7-inning, mercy-rule wedstrijd. Dat was de laatste wedstrijd van de competitie die eindigde in 13-3 en 'on the road' werd geboekt bij ADO Lakers.

In 2013, het eerste jaar in de Hoofdklasse, won The Hawks zes wedstrijden voor eigen publiek en kwam ook tweemaal in een uitwedstrijd tot mercy-rule overwinningen.

The Hawks sloeg 11 honkslagen, waaronder vier van Jules Peters, die ook tweemaal scoorde en drie punten binnensloeg.

Dit was niet alleen de eerste thuiszege van het seizoen, het was ook de eerste middagzege voor de ploeg in de tweede helft. De overwinning maakte ook een einde aan een 9-game losing streak in de tweede helft.

Echter, ondanks de overwinning werd The Hawks ook officiëel de eerste ploeg die werd uitgeschakeld voor de Play-Offs en dat kwam door de winst van Corendon Kinheim vs. UVV.

(July 11)
Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning scoorde The Hawks tweemaal in de tweede inning en wist dit keer het hele duel de voorsprong vast te houden. The Hawks was al een paar keer eerder dicht bij een thuiszege, maar stond telkens met lege handen.

In de tweede inning, op starter Maickel Rietel, sloeg Jules Peters ground-rule double met twee uit, waarna de honken vol kwamen te staan toen Julian Goins en Brian Raap beiden vier wijd kregen. Amir Daou volgde met een 2-run double die de thuisploeg een 2-0 voorsprong opleverde.

HCAW pakte een punt terug in de derde inning op de Amerikaanse werper Enoch Deaton, die de eerste inning afsloot met een pick-off op het eerste honk. In de derde opende Max Clarijs met vier wijd en schoof op na een grounder van Rikkert Kempen. Hij scoorde op een hierna volgende honkslag van Marciano Philippi, die zelf het tweede honk bereikte na een outfield-fout. Philippi kwam vervolgens op het derde honk na een fout gemaakt op een grounder van Jelle Blaauw, maar de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

In de vierde innning voegde The Hawks weer een punt toe. Amir Daou sloeg een driehonkslag met één uit, waarna hij scoorde toen volgende slagman Chris Williams na een fout op het honk kwam. Na een honkslag van Odion Gouverneur werd Steven van Groningen de nieuwe werper en hij sloot de slagbeurt af met een dubbelspel.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de vijfde inning sloeg The Hawks toe met vijf punten in de 2e6, waarvan vier met twee uit. In deze inning werd slechts één honkslag genoteerd, want de HCAW-verdediging viel even in elkaar en maakte vier fouten, zodat alle vijf punten onverdiend waren. Eerst werd Amir Daou geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Chris Williams. Een foute aangooi op een grounder van Odion Gouverneur bij een poging Daou op het derde honk uit te schakelen resulteerde vervolgens in het eerste punt in de inning. Met Gouverneur op het tweede honk en twee uit kreeg Berend Ruben vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen er weer een foute aangooi volgde, dit keer bij een poging Gouverneur op het derde honk uit te maken op een klap van Steven Wharwood. Een honkslag van Jules Peters bracht vervolgens twee lopers binnen, maar ook dit werd gevolgd door een foute aangooi vanuit het outfield, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen te staan. Volgende slagman Julian Goins kwam via een veldfout op het honk en dat zorgde voor nog eens twee punten, die The Hawks op een comfortabele 8-1 voorsprong zetten. Hierna nam Tim Niekerk het werpen over van Steven van Groningen. Zijn eerste worp eindigde in een wilde worp, maar ook de derde nul. Goins schoof op naar het tweede honk op de wilde worp, maar werd uitgegooid toen hij ook het derde honk daarop probeerde te bereiken.

Na eenmaal te hebben gescoord in de derde inning werd HCAW in de volgende drie innings puntloos gehouden door Deaton. HCAW liet een loper achter op het eerste honk in de vierde en ging op rij uit in de volgende slagbeurt. In de zesde kreeg de linkshander honkslagen tegen van Kevin Nieveld en Rossini Frolijk met twee uit, maar zij bleven achter.

Met een 8-1 achterstand deed HCAW iets terug in de eerste helft van de zevende inning door driemaal te scoren met twee uit. Marciano Philippi kreeg toen vier wijd en pinch-hitter Peter van Doesburg sloeg een honkslag. Hierna bracht Roy Seltenrijch een punt binnen met een tweehonkslag en volgde Emersson Paula met een 2-run single om de achterstand te verkleinen naar 8-4. Dat leidde tot een werperswissel, want Laurens Oele nam het over van Enoch Deaton. Hij werd begroet met een honkslag van Kevin Nieveld, maar sloot de inning af met een strikeout.

Nu met een 8-4 voorsprong kwam The Hawks tot een rally van zes punten in de 2e7 om tot een verschil van 10 punten te komen en het duel af te sluiten via de mercy-rule. Er werden drie honkslagen genoteerd, terwijl twee werpers bijdroegen met zes vrije lopen. Brian Raap en Amir Daou begonnen met vier wijd, waarna een double-steal volgde. De honken kwamen vol te staan toen ook Chris Williams vier wijd kreeg. Bob Klaarenbeek nam daarna de pitching over van Niekerk. De linkshander werd begroet met een 2-run single van Odion Gouverneur, waarna vier wijd voor Tim Roodenburg wederom voor volle honken zorgde. Na drie slag voor de volgende slagman gooide Klaarenbeek vier wijd op Steven Wharwood resulterend in een nieuw punt, waarna hij een puntscorende honkslag moest toestaan aan Jules Peters. De moeizame inning voor de HCAW-pitching ging voort, want er volgde ook een vrije loop met vier wijd voor Julian Goins. Hierna leverde Brian Raap een 'walk-off single' af die daarmee met 14-4 een einde aan de wedstrijd maakte.Mampaey The Hawks - HCAW 14-4 (7 inn.)
RHE
HCAW0010003-495
Mampaey The Hawks0201056-14113
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (1-9)3.114433
Steven van Groningen2.11145-
Tim Niekerk0.1 (*)-3-33
Bob Klaarenbeek0.113333
(*) - Niekerk gooide op drie slagmensen in de zevende inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, W (1-2)6.252844
Laurens Oele0.11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:01 uur.

Game Notes:
The Hawks uitgeschakeld voor Play-Offs door de overwinning van Kinheim bij UVV.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 27,4° C, noordwestelijke wind 10 kmu,
windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.