Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint na rally in 9e inning vs. Pioniers
English
HOOFDDORP - Koploper L&D Amsterdam Pirates stond zaterdag (11 juli) met 3-2 achter met twee uit in de eerste helft van de negende inning bij Vaessen Pioniers, maar kwam toen tot een rally van vier punten om met 6-3 te winnen.

Pirates won de eerste wedstrijd donderdagavond met dezelfde uitslag.

Beide teams sloegen negen honkslagen in de wedstrijd. Voor Amsterdam sloeg Bas Nooij twee honkslagen, waaronder een 3-run double die het duel besliste in de negende.

(11 juli)
Amsterdam Pirates kreeg de kans de score te openen in de eerste inning toen het de eerste slagman op het tweede honk kreeg. Michael Duursma begon met een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven op een stootslag van Nick Urbanus, die op het tweede honk terechtkwam. Twee grounders sloten de inning daarna af.

Amsterdam Pirates opende de score in de tweede inning op Ricardo Hernandez Sanchez. Met twee uit kreeg Jesse Aussems vier wijd, waarna hij scoorde toen Koen Nooij volgde met een driehonkslag.

Amsterdam liet een loper in scoringspositie achter in de derde en werd door de linkshander op rij uitgeschakeld in de vierde.

De Amsterdamse voorsprong werd uitgeveegd in de 2e4 op Kevin Heijstek. In de eerste slagbeurt sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag met één uit, maar strandde. In de tweede sloeg Kevin Dirksen een honkslag met twee uit, maar ging gedwongen uit. Heijstek kreeg drie nullen op rij in de derde.

In de 2e4 scoorde Pioniers tweemaal met twee uit. Mark-Jan Moorman sloeg toen een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde het gelijkmakende punt op een honkslag van Quintin De Cuba. Een honkslag van Kevin Dirksen bracht De Cuba naar het tweede honk en hij scoorde toen er een foute aangooi volgde op een infield-hit van Djewi Appelman. En daarmee nam Pioniers een 2-1 voorsprong, maar liet ook twee lopers achter.

Nadat Amsterdam weer op rij was uitgeschakeld in de 1e5 voegde Pioniers weer een punt toe in de eigen vijfde beurt en scoorde ook dit punt met twee uit. Met één uit werd Dirk van 't Klooster geraakt door een worp en schoof op na een grounder van Danny Rombley. Hierna bracht Vince Rooi Van 't Klooster binnen met een honkslag. Echter, Rooi liep te ver over het eerste honk door en werd zelf uitgeschakeld op de aangooi die vanuit het linksveld terugkwam.

In de zesde liet Pirates een loper op het tweede honk achter en ging Pioniers op rij uit.

In de 1e7 verkleinde Amsterdam de achterstand naar 3-2, maar liet ook een loper in scoringspositie achter. Met twee uit kwam Koen Nooij na een fout op het honk en scoorde toen pinch-hitter Jorin van Amstel een puntscorende driehonkslag afleverde. Volgende slagman Michael Duursma werd geraakt door een worp, maar een strikeout maakte een einde aan de slagbeurt.

Pioniers verzuimde meer punten toe te voegen in de laatste drie slagbeurten en liet vijf lopers achter.

In de 2e7 kreeg Pioniers twee slagmensen op de honken met twee uit, maar zij bleven achter. Daniel Fernandes kwam na een fout op het honk en Dirk van 't Klooster sloeg een honkslag, maar een vangbal volgde.

In de 1e8 was het Amsterdam dat twee lopers achterliet. Met één uit sloegen Bas Nooij en Remco Draijer een honkslag en dat leidde tot een werperswissel. Sedley Karel nam het over van Hernandez. Hij zag de lopers opschuiven naar het tweede en derde honk na een grounder, maar sloot af met een strikeout.

Met één uit in de 2e8 volgde Robin Schel Kevin Heijstek op om het op te nemen tegen twee linkshandige slagmensen. De linkshander raakte Mark-Jan Moorman met een worp, maar volgde met drie slag voor Quintin De Cuba. Hierna nam Daan Hendrix de pitching van Schel over en sloot de inning af.

In de 1e9, met een 3-2 voorsprong, nam closer Bayron Cornelisse de pitching bij Pioniers over. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter en pinch-hitter Patrick Bok, gevolgd door een tweehonkslag van Linoy Croes. Na een groundout van Michael Duursma werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Nick Urbanus, zodat de honken vol kwamen te staan. Cornelisse volgde met drie slag voor Kenny Berkenbosch en dus was Pioniers één uit af van de overwinning. Maar dat wijzigde een paar ballen later. Op een 1-wijd-2-slag count dreunde Bas Nooij de bal het rechts-midveld in voor een 'baseclearing, 3-run double' die Amsterdam op een 5-3 voorsprong zette! Hierna kreeg Remco Draijer vier wijd, maar even later scoorde Nooij het volgende punt na een honkslag van Rashid Gerard. Omdat daar een foute aangooi op volgde had Amsterdam lopers op het tweede en derde honk, maar zij bleven achter toen Cornelisse de inning afsloot met drie slag voor Jesse Aussems. Echter, Amsterdam had de wedstrijd omgedraaid en een 6-3 voorsprong genomen.

In de 2e9 gooide Hendrix vier wijd op Djewi Appelman en kreeg een one-out single tegen van Daniel Fernandes. Maar hierna werd Van 't Klooster uitgevangen en zorgde Rombley met een groundout voor het einde van de wedstrijd.Vaessen Pioniers - L&D Amsterdam Pirates 3-6
RHE
L&D Amsterdam Pirates010000104-692
Vaessen Pioniers000210000-392
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek7.14-832
Robin Schel0.11----
Daan Hendrix, W (4-1)1.1111--
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez7.162621
Sedley Karel, H (6)0.21----
Bayron Cornelisse, BS (2), L (1-3)123344
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Efrem Silvania, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Speeltijd-3:10 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 27,2° C, westelijke wind 10 kmu,
windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.