Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim beslist duel vs. UVV in laatste twee innings
English
VLEUTEN - Corendon Kinheim scoorde zaterdag (11 juli) drie punten in de derde inning, maar stond na zes innings met 4-3 achter vs. UVV. Na langszij te zijn gekomen in de zevende scoorden de Haarlemmers vier punten in de volgende twee slagbeurten om met 8-4 te winnen.

Kinheim kwam tot 13 honkslagen, waaronder vier van Mervin Gario en drie van Dashenko Ricardo. Gario scoorde driemaal, terwijl Kevin Moesquit en Bryan Engelhardt beiden homerden.

Norbert Jongerius sloeg drie van de acht UVV-honkslagen.

(11 juli)
Kinheim liet een loper achter in zowel de eerste als de tweede inning, want de UVV-verdediging draaide een dubbelspel in beide slagbeurten.

De Haarlemse ploeg scoorde vervolgens driemaal in de eerste helft van de derde inning op Kevin Noordzij. Jochem Koedijk begon met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Kevin Moesquit, waarna hij scoorde op een honkslag van Mervin Gario. Bryan Engelhardt sloeg vervolgens zijn vijfde homerun van het seizoen om ern 3-0 van te maken.

In de 2e3 pakte UVV een punt terug op David Bergman, die drie nullen op rij had gekregen in de eerste en tweede inning. Norbert Jongerius begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen met één uit toen Jordan Illis een honkslag sloeg en Joris van Ballegooy vier wijd kreeg. Een opofferingsslag van Jamie Verheyleweghen zorgde daarna voor het punt.

UVV voegde weer een punt toe in de vierde slagbeurt. Dennis De Quint opende met een honkslag, schoof op na een wilde worp met één uit en scoorde met twee uit toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Norbert Jongerius.

In de vijfde inning kwam UVV langszij. Jordan Illis begon met vier wijd, schoof op na een OSS van Van Ballegooy en een stootslag-honkslag van Verheyleweghen, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Gilmer Lampe.

De thuisploeg nam een 4-3 voorsprong in de zesde slagbeurt. Ook dat begon met een vrije loop, dit keer voor Dennis De Quint, die opschoof na een honkslag van Tony Enos. Kinheim maakte hierna een dubbelspel dat De Quint naar het derde honk bracht en hij scoorde op een stootslag-honkslag van Norbert Jongerius om UVV op voorsprong te zetten.

Kinheim werd in de drie middelste innings puntloos gehouden door Noordzij. Na de homerun van Engelhardt schakelde de rechtshander tien slagmensen op rij uit. Hij kreeg een 2-out single tegen van Dashenko Ricardo in de zesde, maar die strandde.

Kinheim bracht de stand weer in balans in de zevende toen Dudley Leonora begon met vier wijd, opschoof na een OSS van Sven van de Sanden en scoorde op een honkslag van Jochem Koedijk.

In de achtste inning hernam Kinheim de leiding door tweemaal te scoren op nieuwe werper Timo van Ancum, de opvolger van Noordzij. Hij kreeg een lead-off single tegen van Mervin Gario, waarna hij vier wijd gooide op Phil Ortez met één uit. Nadat Gario was opgeschoven na een wilde worp leverde Dashenko Ricardo een puntscorende honkslag af. De honken kwamen vol te staan toen ook Jeffrey Arends en honkslag sloeg een een hierna volgende opofferingsslag van Dudley Leonora maakte er 6-4 van.

Kinheim voegde nog twee 'insurance runs' toe in de negende inning. Met één uit homerde Kevin Moesquit. Hierna sloegen Mervin Gario en Bryan Engelhardt back-to-back doubles die de stand opvoerden naar 8-4.

Werd Kinheim puntloos gehouden in de drie middelste inning, UVV werd puntloos gehouden in de drie slot-innings. David Bergman zorgde voor drie nullen op rij in de zevende. Hij werd opgevolgd door Pim Walsma, die de achtste begon met vier wijd, maar daarna drie nullen kreeg. Closer Arshwin Asjes gooide de negende inning. Hij kreeg een one-out single tegen, maar Kinheim sloot de wedstrijd vervolgens af met een dubbelspel.UVV - Corendon Kinheim 4-8
RHE
Corendon Kinheim003000122-8132
UVV001111000-481
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (7-1)733743
Pim Walsma, H (6)1-1---
Arshwin Asjes1--1--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Kevin Noordzij7-2744
Timo van Ancum, L (0-2)222644
Homeruns: Kinheim: Bryan Engelhardt (5)(3e,2-run,op Noordzij), Kevin Moesquit (2)(9e,solo,op Van Ancum).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:23 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 27,3° C, zuidwestelijke wind 11 kmu,
windkracht 2,3 Bft, luchtvochtigheid 37%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.