Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

UVV verslaat DSS in laatste oefenduel
English
HAARLEM - Op zondag (12 april) sloot UVV hun oefenseizoen af met een 11-6 overwinning vs. DSS, tegen wie een dag eerder een shutout-zege werd geboekt. UVV 'outhit' DSS met 12-4, maar maakte verdedigend ook zes fouten. Maar desondanks wist DSS geen punten toe te voegen, want de ploeg liet 12 lopers achter, waaronder zes in scoringspositie.

Met dit duel sloten de twee teams hun voorbereidingen af op het nieuwe seizoen, dat donderdagavond 16 april begint.
DSS debuteert dan in de Hoofdklasse en speelt thuis tegen buurman Corendon Kinheim.
UVV opent het nieuwe seizoen bij L&D Amsterdam Pirates.
Beide wedstrijden beginnen om 19:30 uur.

(12 april)

Compleet Speelschema
Het was DSS dat de score opende met twee runs in de tweede inning op starter Jim Ploeger. De Haarlemmers lieten twee lopers achter in de eerste inning, maar scoorden daarna twee onverdiende punten met twee uit in de volgende slagbeurt. Koen Halderman begon met vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde hij toen Mitchel Dautzenberg via een fout op het honk kwam. De honken kwamen vol te staan toen Mark Smit eveneens na een fout het honk bereikte en Sven Jongejans vier wijd kreeg. DSS kreeg daarna de kans meer afstand te nemen, maar voegde nog slechts één punt toe na vier wijd voor Tino van Erk. Drie lopers bleven daarna achter toen een grounder de inning afsloot.


...Mike Bazuin...
...2-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV kwam langszij in de eerste helft van de derde inning op starter Tim Halderman, die driemaal drie slag had gegooid in de eerste twee innings. In de derde raakte hij openingsslagman Jordan Illis met een worp, die vervolgens het tweede honk stal. Met één uit kreeg Brennan Nijhof vier wijd, waarna een double steal volgde. Hierna leverden Norbert Jongerius en Joris van Ballegooy puntscorende honkslagen af om de stand in balans te brengen.

UVV nam de leiding toen het opnieuw tweemaal scoorde in de vierde op nieuwe werper Jorn van Ingen. Met één uit kreeg Omar Williams vier wijd, waarna Thomas Smits een tweehonkslag sloeg met twee uit. Een honkslag van Brennan Nijhof bracht beide lopers over de plaat om de stand op 4-2 te brengen.

DSS scoorde weer een punt in de zesde inning. Joffrey Heus (vier wijd) scoorde toen met twee uit na vier wijd met volle honken, maar DSS strandde ook weer drie lopers.

UVV nam meer afstand dankzij een 4-run rallt in de zevende inning op Kevin Bosch. Rick Kuipers begon met vier wijd, stal het tweede honk en kreeg het derde via schijn. Joris van Ballegooy kreeg vervolgens ook vier wijd en stal eveneens het tweede honk. Een hierna volgende honkslag van Dennis Ribbens bracht beiden binnen, zodat het 6-3 werd. Gilmer Lampe sloeg daarna ook een honkslag, waarna een grounder van Dennis De Quint en een 2-out single van Jordan Illis goed waren voor de volgende twee runs.

Met een 8-3 achterstand scoorde DSS tweemaal in de 2e7. Met één uit kwam Mitchel Koot na een fout op het honk en sloeg Koen Halderman een honkslag. Een mislukte pick-off leidde daarna tot een punt, net als een grounder van Joffrey Heus.

DSS verkleinde de achterstand naar 8-6 in de achtste toen Sven Jongejans vier wijd kreeg en scoorde na een tweehonkslag van Tino van Erk.

UVV voegde nog eens drie runs toe in de 1e9. Dennis Ribbens opende met een honkslag en scoorde na een tweehonkslag van Gilmer Lampe. Met één uit werd het 11-6 voor UVV toen Mike Bazuin een 2-run homerun sloeg.DSS - UVV 6-11 (8½ inn.)
RHE
UVV002200403-11126
DSS020001210-641
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, W (2-0)43412-
Gilian van Lith, H (1)324231
Tim Roos, SV (1)2-1111
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman351322
Jorn van Ingen, L (1-1)212222
Kevin Bosch213344
Mark van Deursen21-433
Homerun: UVV: Mike Bazuin (1)(9e,2-run,op Roos).
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Oosterling, 1B-Hennie Jansen, 3B-Rutger Druijve.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-3:03 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.