Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint Loevendie Toernooi & oefenseizoen
English
AMSTERDAM - Dag 2 van de tweede editie van het Loek Loevendie Tournament op zondag (12 april) begon met een 11-7 overwinning van Corendon Kinheim tegen Mampaey The Hawks.

In de middag ontmoette gastheer L&D Amsterdam Pirates het team van The Hawks in wat de allerlaatste wedstrijd van het oefenseizoen zou zijn. En het bleek ook nog eens de beslissende wedstrijd te zijn voor het 'oefen-kampioenschap'. Het was een opmerkelijke combinatie. Vorig seizoen bereikte Amsterdam de Holland Series en was één zege van het landskampioenschap af, terwijl The Hawks op de laatste plaats eindigde en uiteindelijk degradeerde. Maar vorige maand keerde The Hawks terug naar de Hoofdklasse toen de vrijgekomen plaats innam na het terugtrekken van ADO Lakers. The Hawks nam de meeste spelers van ADO Lakers over en beleefde een goede oefenperiode. Dat zette deze slotwedstrijd op, want de winnaar hiervan zou ook de 'kampioen' worden van het oefenseizoen. Amsterdam won met 8-1 en won daarmee niet alleen het Loek Loevendie, maar dus ook het oefenseizoen.

Voor alle teams vormden deze wedstrijden de laatste voorbereiding op het komende seizoen dat donderdagavond 16 april van start gaat.
Amsterdam Pirates opent op eigen veld in Amsterdam vs. UVV.
The Hawks opent in Hoofddorp bij Vaessen Pioniers, terwijl Kinheim begint bij DSS.
Alle wedstrijden beginnen om 19:30 uur.

Eindstand Loek Loevendie Toernooi
1. L&D Amsterdam Pirates, 2. Curaçao Neptunus, 3. Corendon Kinheim, 4. Mampaey The Hawks.

(12 april)

Compleet Speelschema
Mampaey The Hawks vs. Corendon Kinheim

Corendon Kinheim 'outhit' Mampaey The Hawks met 14-10, maar maakte ook zes fouten. Kinheim won uiteindelijk met 11-7, maar slechts vier punten waren verdiend.


...Niels van Weert...
...twee triples...
(© Foto: Henk Seppen)
Het was The Hawks dat de score opende met twee punten in de eerste inning. Met één uit werd Chris Williams geraakt door een worp, waarna hij met twee uit scoorde op een honkslag van Gregory Trinidad, die zelf opschoof na een outfield-fout en een wilde worp. Hij scoorde even later na een honkslag van Gino Hersilia. De honken kwamen vol te staan toen Tim Roodenburg vier wijd kreeg en Julian Goins na een fout op het honk kwam, maar drie lopers bleven achter.

Kinheim kwam langszij in de tweede inning. Met één uit sloeg Jeffrey Arends een honkslag en scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Niels van Weert, die op zijn beurt scoorde toen rookie Dexter de Weert een honkslag sloeg.

Kinheim besliste het duel met een 9-run rally in de derde inning op starter Bobby Carrington. In deze inning waren slechts twee punten verdiend. Er werden zeven honkslagen genoteerd in deze slagbeurt, waaronder opnieuw een driehonkslag van Niels van Weert. De eerste zeven punten kwamen tot stand via een RBI-single van Jeffrey Arends, 2-run triple van Niels van Weert, RBI-grounder van Dexter de Weert, puntscorende honkslagen van Kevin Moesquit en Mervin Gario (die de inning ook met een honkslag was begonnen) en een puntscorende fout op een klap van Bryan Engelhardt. Hierna nam Kevin van Veen de pitching over, maar kreeg nog een 2-run double van Dudley Leonora tegen die de rally afsloot en de stand op 12-2 bracht.

Na de forse rally werd Kinheim puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd door Van Veen en José Moreno, die de laatste twee innings gooide. In de zesde kwam Kinheim nog wel dicht bij een punt toen Niels van Weert een honkslag sloeg en Dexter de Weert een ground-rule double, maar beiden bleven achter.

The Hawks bleef puntloos in de tweede en derde inning op starter Nick Veltkamp, waarna Glenn Wassink drie puntloze innings toevoegde. The Hawks liet de honken vol achter in de zesde, maar scoorde viermaal (één verdiend) met twee uit in de zevende slagbeurt Jules Peters begon met een tweehonkslag, waarna twee nullen volgden. Een honkslag van Gregory Trinidad bracht Peters binnen, waarna Gino Hersilia een tweehonkslag sloeg. Een fout op een grounder van Tim Roodenburg leidde tot twee punten en die scoorde even later zelf op een honkslag van Julian Goins.

The Hawks verkleinde de achterstand naar 11-7 in de achtste inning toen Chris Williams (fout) scoorde op een honkslag van Odion Gouverneur, maar daar bleef het bij voor de ploeg uit Dordrecht.

Mampaey The Hawks - Corendon Kinheim 7-11 (8 inn.)
RHE
Corendon Kinheim02900000-11146
Mampaey The Hawks20000041-7102
(4-minuten 'broken base'-delay in de derde inning)
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (2-0)331321
Glenn Wassink411641
David Bergman1--11-
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Bobby Carrington, L (1-1)2.2139114
Kevin van Veen3.1113--
José Moreno2-22--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Speeltijd-2:49 uur.
L&D Amsterdam Pirates vs. Mampaey The Hawks


...Remco Draijer...
...2-run triple...
(© Foto: Henk Seppen)
L&D Amsterdam Pirates stond na vijf innings met 1-0 achter, maar scoorde vijf punten in de zesde op weg naar een 8-1 overwinning. Met de overwinning won Amsterdam de tweede wedstrijd van het toernooi en werd daardoor winnaar van het evenement. Door de winst passeerde Amsterdam The Hawks en klom naar de eerste plaats op de ranglijst van het oefenseizoen.

Net als in de eerste wedstrijd vandaag nam The Hawks aanvankelijk de leiding. De ploeg opende de score in de derde inning toen Chris Williams begon met een driehonkslag en scoorde na een honkslag van Wijnand Ruben.

Maar dat was het enige punt voor het team. In het restant van de wedstrijd kreeg The Hawks nog maar één loper in scoringspositie. Amsterdam-starter Kevin Heijstek kreeg drie nullen op rij in d evierde, waarna Kyle Ward drie prima innings gooide. De linkshander stond maar één slagman tot de honken toe en kwam tot vier strikeouts. In de achtste werd Daan Hendrix gesteund door een dubbelspel. Dennis Burgersdijk gooide de negende inning. Hij kreeg een one-out single tegen van Amir Dou, waarna zijn pinch-runner Odion Gouverneur later op het derde honk strandde.

In de eerste drie slagbeurten werd Pirates het zwijgen opgelegd door The Hawks-starter Jeldwin Orman, die vijfmaal drie slag gooide. Na een 2-out single van Michael Duursma in de eerste inning schakelde de rechtshander zeven slagmensen op rij uit.

Maikel Berghmans nam het werpen over in de vierde inning en zag Pirates een loper op het tweede honk achterlaten in de vierde inning en een ander op het derde honk in de vijfde slagbeurt.

Amsterdam scoorde daarna vijf onverdiende punten in de zesde inning om het duel in eigen voordeel om te draaien. Lead-off hitter Linoy Croes kwam na een fout op het honk, stal het tweede honk en schoof op na een honkslag van Nick Urbanus, die zelf een honk opschoof via de aangooi naar het derde honk. Met één uit werd de laatste uitgeschakeld in een rundown na een grounder van Kenny Berkenbosch, maar dat stelde wel Croes in de gelegenheid de gelijkmaker te scoren. Hierna werd Bas Nooij geraakt door een worp, waarna Remco Draijer volgde met een 2-run triple die Amsterdam op een 3-1 voorsprong zette. Jesse Aussems voegde hierna een puntscorende honkslag toe. Nadat ook Rashid Gerard een honkslag had geslagen was het Patrick Bok die er met een RBI-double 5-1 van maakte.

Pirates voegde nog drie runs toe in de achtste op José Moreno. Met één uit werd Rashid Gerard geraakt door een worp, waarna Patrick Bok opnieuw een tweehonkslag sloeg. Een honkslag van Koen Nooij, tweehonkslag van Nick Urbanus en opofferingsslag van Michael Duursma maakten er daarna 8-1 van.

L&D Amsterdam Pirates - Mampaey The Hawks 8-1 (8½ inn.)
RHE
Mampaey The Hawks001000000-152
L&D Amsterdam Pirates00000503X-8110
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Jeldwin Orman35-1--
Maikel Berghmans, BS (1), L (0-1)2.21-65-
Jesper Krützen1.11-1--
José Moreno11-333
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek44-311
Kyle Ward, W (4-1)34-1--
Daan Hendrix1-1---
Dennis Burgersdijk1211--
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Niek Elshof, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Speeltijd-2:27 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.