Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Pioniers verslaat HCAW dankzij twee rallies
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers sloot het oefenseizoen zondag (12 april) op eigen veld af met een 12-8 overwinning vs. HCAW. De ploeg stond na drie innings met 4-3 achter, maar kreeg toen twee productieve rallies om meer afstand te nemen op weg naar de winst.

Het was een drukke middag op de werpheuvel, want er werden elf werpers ingezet. Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver gebruikte zes werpers, terwijl zijn HCAW-collega Ralph Milliard er vijf inzette.

De ploegen openen het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse donderdagavond 16 april.
Pioniers opent dan voor eigen publiek in Hoofddorp vs. Mampaey The Hawks.
HCAW begint 'on the road' en reist naar Rotterdam waar het titelverdediger Curaçao Neptunus ontmoet.
Beide wedstrijden beginnen om 19:30 uur.

(12 april)

Compleet Speelschema
Pioniers zette de toon voor een productieve middag door drie (onverdiende) punten te scoren met twee uit in de openingsslagbeurt op starter Sander Helmendach. Daniel Fernandes begon met een honkslag en leek uitgeschakeld te worden bij een steelpoging, maar was dankzij een fout toch safe. Hij bereikte het derde honk met één uit na een grounder van Dirk van 't Klooster. Nu met twee uit kreeg Vince Rooi vier wijd, waarna de lopers opschoven na een doorgeschoten bal, resulterend in een punt. Mark-Jan Moorman volgde met een tweehonkslag om Rooi binnen te brengen, waarna hij zelf scoorde toen er een fout volgde op een honkslag van Kevin Dirksen.


...Roy Seltenrijch...
...2-run triple...
(© Foto: Henk Seppen)
HCAW ging op rij uit in de eerste en tweede inning, maar kwam in de derde inning tot een rally van vier punten op starter Lars Huijer, die zijn tweede start maakte na te zijn teruggekeerd uit de States, waar hij zijn profloopbaan had afgesloten. Aldrich Guzman begon met vier wijd en stal het tweede honk, waarna Max Clarijs het honk bereikte na een infield-hit, maar die hield Guzman op het tweede honk. De honken kwamen vol te staan toen Peter van Doesburg werd geraakt door een worp. Een honkslag van Emersson Paula leverde HCAW's eerste punt op en een doorgeschoten bal zorgde voor het tweede punt. Roy Seltenrijch volgde daarna met een 2-run triple om HCAW op voorsprong te zetten, 4-3.

Reggie Bomberg nam de pitcing bij Pioniers in de vierde over en kreeg drie nullen op rij. Hij werd uiteindelijk de winnende werper, want Pioniers kwam even later tot een rally van vijf punten in de 2e4 om de leiding te hernemen. Kevin Dirksen begon met een honkslag en scoorde de gelijkmaker toen een outfield-fout volgde op een honkslag van Kevin Weijgertse, die zelf hierdoor het tweede honk bereikte. Met één uit scoorde Weijgertse na twee opeenvolgende wilde worpen om Pioniers om een 5-4 voorsprong te zetten. Met twee uit kreeg Daniel Fernandes vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Danny Rombley. Dirk van 't Klooster voegde een RBI-single toe en scoorde zelf toen Vince Rooi een honkslag sloeg om er 8-4 van te maken. Dat betekende het einde voor Helmendach, die werd opgevolgd door Bob Klaarenbeek. Die werd begroet met een honkslag van Mark-Jan Moorman, maar die ging even later gedwongen uit om de inning af te sluiten.

Na een puntloze vijfde inning verkleinde HCAW de achterstand naar 8-6 door tweemaal te scoren in de zesde op nieuwe werper Dennis Buring. Met één uit en Rowan van Hoek (velderskeus) op het eerste honk leverde Aldrich Guzman een RBI-triple af, waarna hij zelf scoorde toen Rikkert Kempen een honkslag sloeg.

Pioniers kwam tot een tweede rally toen het viermaal scoorde in de 2e6 en nam daardoor meer afstand. Klaarenbeek begon met vier wijd voor Daniel Fernandes en werd opgevolgd door Marco Schel. Die zag de honken vol komen toen Danny Rombley vier wijd kreeg en Dirk van 't Klooster via een stootslag-honkslag het honk bereikte. Vince Rooi bracht hierna twee punten binnen met een honkslag. Na een binnenhoog werd het volgde punt toegevoegd via een honkslag van Kevin Derksen, waarna de honken weer vol kwamen te staan na vier wijd voor Kevin Weijgertse. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel, want nu werd Gijs van Els ingebracht. Die kreeg een RBI-single tegen van Quintin De Cuba, waarna Pioniers de honken vol achterliet maar de voorsprong wel had opgevoerd naar 12-6.

HCAW scoorde nog twee (onverdiende) punten in de zevende inning op Sedley Karel. Emersson Paula (honkslag) en Jarreau Martina (fout) scoorden toen beiden op een 2-out single van Raoell Kortstam.Vaessen Pioniers - HCAW 12-8 (8½ inn.)
RHE
HCAW004002200-893
Vaessen Pioniers30050400X-12142
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (1-2)3.223885
Bob Klaarenbeek1.1 (*)-1111
Marco Schel0.1-2333
Gijs van Els1.21-2--
Tony Kreisel1-----
(*) - Klaarenbeek gooide op één slagman in de zesde inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer321344
Reggie Bomberg, W (3-1)2121--
Dennis Buring1--322
Sedley Karel1-122-
Swen Huijer1-----
Bayron Cornelisse111---
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Oosterling, 1B-Hennie Jansen, 3B-Rutger Druijve.
Scorer-Rob Schuurman (HCAW).
Speeltijd-3:03 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.