Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW scoort vroeg in shutout vs. The Hawks
English
BUSSUM - Na een 14-4 verlies op zaterdag scoorde HCAW zondag (12 juli) twee snelle punten op eigen veld om met 2-0 te winnen vs. Mampaey The Hawks.

Door de winst staat HCAW nu twee punten achter op DSS in de Overall Stand, die bepalen met hoeveel punten een team begint aan het 'postseason'. HCAW heeft nog slechts een theoretische kans de Play-Offs te bereiken. Wanneer het seizoen weer wordt hervat betekent een winst van Vaessen Pioniers of verlies van HCAW uitschakeling voor de Bussumse ploeg, zodat de ploeg zal deelnemen aan de Play-Downs.

HCAW heeft een hogere kwalificatie (en dus meer punten) in eigen handen, want het sluit de competitie af met een 3-game series vs. DSS.

(12 juli)
De enige punten van vandaag werden gescoord in de eerste en tweede inning in wat een pitchingduel was tussen Kaj Timmermans (HCAW) en Quinn Tramm (The Hawks).

Beide werpers gooiden een complete wedstrijd. Het was de eerste keer dit seizoen dat twee werpers een hele duel gooiden in dezelfde 9-inning wedstrijd.

Timmermans had 116 worpen nodig om een 3-hitter te gooiden, terwijl Tramm 103 nodig had en vier hits toestond.

Tramm kreeg de vier hits die hij toestond allemaal tegen in de eerste twee slagbeurten, waarin HCAW de twee punten scoorde.

In de eerste inning gooide Tramm vier wijd op lead-off hitter Marciano Philippi, maar die ging uit bij een steelpoging. Volgende slagman Jelle Blaauw kreeg ook een vrije loop, maar hij ging even later gedwongen uit op een grounder van Roy Seltenrijch. Maar dit keer stal Seltenrijch succesvol het tweede honk, schoof op na een foute aangooi en scoorde op een hierna volgende honkslag van Emersson Paula.

In de tweede slagbeurt opende Rossini Frolijk met een homerun om HCAW's voorsprong te verdubbelen. Hierna sloeg Jarreau Martina een honkslag, waarna Rikkert Kempen een honkslag sloeg met één uit. De inning eindige met een dubbelspel.

In de volgende zes innings hield Tramm HCAW puntloos en hitloos en stond nog maar drie slagmensen tot de honken toe. In de derde gooide hij vier wijd op Seltenrijch met één uit, maar hij strandde op het tweede honk. Na acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Tramm wederom vier wijd op Seltenrijch, waarmee hij de zesde inning begon en dit keer volgde een dubbelspel. In de achtste gooide Tramm vier wijd op Philippi, maar ook hij zou op het tweede honk achterblijven.

Timmermans schakelde de eerste zeven slagmensen op rij uit, waarna hij een one-out single moest incasseren van Gregory Trinidad in de derde, maar vervolgens maakte HCAW een dubbelspel. In de vijfde gooide hij vier wijd op Jules Peters met één uit, maar hij zou op het eerste honk achterblijven.

In de zevende inning kreeg The Hawks weer een nieuwe loper toen Berend Ruben vier wijd kreeg met één uit, maar hij ging uit bij een steelpoging waardoor de inning ten einde kwam. In de volgende slagbeurt sloeg Julian Goins een honkslag met één uit, maar ook hij ging uit bij stelen.

In de 1e9 opende Chris Williams met een honkslag en bereikte het tweede honk na een grounder van Odion Gouverneur, waarmee hij de enige loper van The Hawks werd die in scoringspositie kwam. Even later ging ook hij uit bij stelen na een pick-off, waarna een grounder de wedstrijd afsloot.HCAW - Mampaey The Hawks 2-0
RHE
Mampaey The Hawks000000000-031
HCAW11000000X-240
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (2-6)835421
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (1-2)9423--
Homerun: HCAW: Rossini Frolijk (3)(2e,solo,op Tramm).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Peter Brink.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:23 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,7° C, zuid-zuidwestelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,8 Bft, luchtvochtigheid 77%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.