Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim-rally in 5e inning draait achterstand om in winst vs. UVV
English
HAARLEM - Corendon Kinheim stond zondag (12 juli) met 3-1 achter vs. UVV, maar kwam tot een rally van zeven punten in de vijfde inning om met 11-4 te winnen.

Bryan Engelhardt tekende voor het aanvallende hoogtepunt in de vijfde inning met het slaan van een grand slam homerun.

Dit was de zesde grand slam die dit seizoen in de Hoofdklasse is geslagen, maar de eerste door een speler van Kinheim. L&D Amsterdam Pirates heeft er drie, de andere twee zijn geslagen door Vaessen Pioniers.

Met de winst is Kinheim vrijwel zeker van een plek in de Play-Offs. Wanneer het seizoen weer wordt hervat op 30 juli betekent een Kinheim-winst of UVV-verlies dat de Haarlemse ploeg de kampioensronde bereikt.

(12 juli)
Kinheim-starter Glenn Wassink schakelde de eerste acht slagmensen die hij zag op rij uit, maar moest daarna drie punten toestaan in de derde slagbeurt. Met twee uit kreeg hij een tweehonkslag tegen van Jordan Illis en die scoorde het eerste punt op een hierna volgende honkslag van Joris van Ballegooy. Een honkslag van Jamie Verheyleweghen bracht Van Ballegooy naar het tweede honk en hij scoorde het volgende punt toen ook Gilmer Lampe een honkslag sloeg. Met lopers op het eerste en derde honk stal Lampe het tweede honk, waarna Verheyleweghen ook vertrok om de plaat te stelen en de stand op 3-0 te brengen.

UVV-starter Jurjen van Zijl kreeg een lead-off single tegen in de tweede inning van Dashenko Ricardo, maar werd vervolgens gesteund met een dubbelspel. Van Zijl schakelde negen van de eerste tien slagmensen uit. Met één uit in de vierde kreeg de rechtshander een homerun tegen van Mervin Gario. In de volgende slagbeurt sloeg Kinheim toe met zeven punten om het duel in eigen voordeel om te draaien.

In de productieve slagbeurt maakte de UVV-verdediging twee fouten, waardoor alle zeven punten onverdiend waren. Jeffrey Arends en Dudley Leonora begonnen de vijfde met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan na een fout op een opofferingsstootslag van Sven van de Sanden. Een foute aangooi volgde op een 'force play-grounder' van Niels van Weert, resulterend in twee punten en een gelijke stand van 3-3. Hierna werd Van de Sanden succesvol gedwongen uitgeschakeld op een klap van Jochem Koedijk, maar kwamen de honken weer vol te staan na een honkslag van Kevin Moesquit. Kinheim nam daarna een 4-3 voorsprong toen ook Mervin Gario een honkslag sloeg. Volgende slagman Bryan Engelhardt maakte vervolgens goed contact op een 1-wijd-2-slag worp en hij zag de bal over de rechtsveld-omheining verdwijnen voor een grand slam homerun! En dat leverde Kinheim niet alleen een 8-3 voorsprong op, het resulteerde ook in een werperswissel.

Het was de zesde homerun dit seizoen voor Engelhardt, die daarmee de leiderspositie in de Hoofdklasse deelt met Gianison Boekhoudt, want ook hij homerde vandaag voor Curaçao Neptunus.

UVV pakte een punt terug in de zevende inning. Tony Enos begon met een honkslag, schoof op na een honkslag van Brennan Nijhof en een 'double play-grounder' van Norbert Jongerius, waarna hij scoorde op een honkslag van Sam van Dijck.

In de 2e7 scoorde Kinheim weer een punt op nieuwe werper Jerremyh Angela. Met twee uit sloeg Mervin Gario een honkslag en werd Bryan Engelhardt geraakt door een worp. Gario scoorde vervolgens zijn 'league-leading' 38e punt na een honkslag van Dashenko Ricardo en die voert de Hoofdklasse hierdoor aan met 61 honkslagen.

KInheim scoorde nog eens twee runs in de achtste inning op Oscar Meuris. Pinch-hitter Thomas Bos kreeg vier wijd en pinch-hitter Dexter de Weert sloeg een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen ook Niels van Weert een vrije loop kreeg. Een opofferingsslag van Jochem Koedijk en een 'force play-grounder' van Kevin Moesquit stelden de twee pinch-hitters in staat te scoren.

Na de drie punten te hebben tegen gekregen in de derde inning kreeg Glenn Wassink drie nullen op rij in de volgende drie innings. Hij kreeg daarna UVV's vierde punt tegen in de zevende en werd opgevolgd door Nick Veltkamp in de achtste. De linkshander kreeg drie hits tegen in de twee innings die hij gooide, maar UVV was niet meer in staat meer punten te scoren.Corendon Kinheim - UVV 11-4
RHE
UVV003000100-4104
Corendon Kinheim00017012X-11100
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (5-6)4.12-781
Ian Delemarre1.23----
Jerremyh Angela11-211
Oscar Meuris1-2122
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, W (4-2)74-744
Nick Veltkamp2--3--
Homeruns: Kinheim: Mervin Gario (3)(4e,solo,op Van Zijl), Bryan Engelhardt (6)(5e,grand slam,op Van Zijl).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:24 uur.

Game Notes:
UVV uitgeschakeld voor de tweede plaats in de tweede helft van het seizoen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 19,2° C, west-zuidwestelijke wind 27 kmu,
windkracht 4,3 Bft, luchtvochtigheid 81%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.