Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint ruim in one-hitter vs. DSS
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kwam tot een rally van vier punten in de derde en zevende inning en won zondag (12 juli) comfortabel met 10-1 vs. DSS.

Neptunus-pitchers Kenny Van Den Branden en Loek van Mil stonden slechts één honkslag toe aan de Haarlemse ploeg. De enige honkslag werd genoteerd in de zesde inning, waarin DSS ook het enige punt scoorde.

(12 juli)
Neptunus opende de score met één punt in de tweede inning op startende werper Mike Groen. Met één uit kregen Rien Vernooij en Christian Diaz vier wijd en schoven op na een grounder van Adrian Anthony. Een honkslag van Shaldimar Daantji bezorgde Neptunus daarna een 1-0 voorsprong.

Neptunus kwam tot een rally van vier punten met twee uit in de tweede slagbeurt. Dwayne Kemp opende met een honkslag en stal het tweede honk. Kemp stal daarna ook het derde honk met één uit en leidt de Hoofdklasse nu met 21 gestolen honken. Volgende slagman Benjamin Dille kreeg vervolgens drie slag, maar bereikte het honk na een wilde worp, waardoor Kemp kon scoren. Gianison Boekhoudt sloeg daarna een honkslag en Rien Vernooij volgde met een 2-run triple. Even later scoorde Vernooij na een honkslag van Christian Diaz, die momenteel de beste slagman in de Hoofdklasse is een .417 slaggemiddelde.

In de vijfde inning homerde Gianison Boekhoudt voor Neptunus met twee uit om de stand op 6-0 te brengen. Dit was Boekhoudt's zesde homerun van het seizoen en hij deelt daarmee de koppositie in de Hoofdklasse met Bryan Engelhardt, die vandaag ook homerde voor Corendon Kinheim. Boekhoudt leidt de competitie ook met 37 binnengeslagen punten.

Neptunus-starter Kenny Van Den Branden schakelde de eerste elf slagmensen op rij uit. Hij gooide toen vier wijd op Mitchell Koot met twee uit in de vierde, maar een vangbal sloot de inning af. De slagbeurt begon met een blessure. Lead-off hitter Ryan Miner ging uit na een grounder, maar blesseerde ogenschijnlijk zijn hamstring bij zijn aankomst op het eerste honk en verliet de wedstrijd. De Belgische rechsthander kree daarna weer drie nullen op rij in de vijfde.

Zowel zijn No-Hitter als ShutOut eindigden in de zesde slagbeurt. Met één uit kreeg rookie Daan Halderman vier wijd, waarna Levine Gabriëls een honkslag sloeg en dat zou de enige honkslag van DSS zijn in dit duel. De honken kwamen vol te staan toen Lex Leijenaar vier wijd kreeg, waarna een opofferingsslag van Mitchell Koot resulteerde in het enige punt voor DSS.

Neptunus nam meer afstand door viermaal te scoren in de zevende inning op nieuwe werper Mark van Deursen. Mourik Huijser begon met een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Dwayne Kemp, die even later zelf scoorde op een hierna volgende honkslag van Stijn van der Meer. Een fout op een 'force play-grounder' van Benjamin Dille leidde tot lopers op het eerste en tweede honk, die opschoven na een vangbal. Een pinch-hit grounder van Shurman Marlin bezorgde Neptunus daarna weer een punt. Na vier wijd voor Christian Diaz nam Max Ploegstra de pitching over van Van Deursen en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Adrian Anthony. Een vrije loop hierna voor Shaldimar Daantji verhoogde de stand naar 10-1, maar Neptunus liet drie lopers achter toen een strikeout de inning afsloot.

In de 1e8 schakelde Van Den Branden de eerste twee slagmensen uit, waarna hij werd opgevolgd door closer Loek van Mil. Dit was het eerste optreden van de lange rechtshander sinds 2 juli, want hij moest een schorsing van vier wedstrijden uitzitten. Startende werper Diegomar Markwell was eveneens geschorst voor vier wedstrijden, maar hij keerde zaterdag terug op de heuvel en gooide toen een complete wedstrijd. Van Mil zorgde voor drie nullen op rij in de negende om de wedstrijd af te sluiten.Curaçao Neptunus - DSS 10-1
RHE
DSS000001000-111
Curaçao Neptunus01401040X-10100
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen, L (3-2)632666
Mark van Deursen0.2-1342
Max Ploegstra0.112---
Kevin Geestman11-1--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (7-1)7.283111
Loek van Mil1.12----
Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (6)(5e,solo,op Groen).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Antoine Loock, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:17 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 19,6° C, west-zuidwestelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,8 Bft, luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.