Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates 'outhit', maar completeert sweep vs. Pioniers
English
AMSTERDAM - Koploper L&D Amsterdam Pirates werd zondag (12 juli) 'outhit' met 10-9 vs. Vaessen Pioniers, maar won met 7-3 om een 3-game sweep te completeren.

In de eerste 3-game series tussen de twee ploegen in de eerste helft van het seizoen had Pioniers tweemaal gewonnen. Een week geleden diende Pioniers Curaçao Neptunus twee nederlagen toe.

Met de overwinning nadert Amsterdam Pirates het moment dat het de reguliere competitie op de eerste plaats afsluit. Wanneer het seizoen weer wordt hervat op 30 juli ontmoet Amsterdam DSS in een 3-game series. De ploeg die in de Overall Stand op de eerste plaats eindigt kwalificeert zich voor deelname aan het European Champions Cup Qualifying Tournament van volgend jaar.

Door de sweep zakte Pioniers van de derde naar de vierde plaats. Corendon Kinheim, dat driemaal won van UVV, klom naar de derde plaats. Ondanks de drie nederlagen nadert Pioniers plaatsing voor de Play-Offs. Wanneer de competitie weer verder gaat kan Pioniers de plek veiligstellen in de 3-game series tegen HCAW.

(12 juli)
Hoewel de Amsterdamse verdediging vier fouten maakte sloeg hun aanval op het juiste moment toe ter ondersteuning van startende werper Kyle Ward, die acht-plus innings gooide. De linkshander stond twee punten toe in de zesde inning, maar op dat moment stond Amsterdam met 3-0 voor en hield het hele duel de voorsprong vast.

Pioniers-starter Lars Huijer kreeg twee runs tegen in de derde slagbeurt. Patrick Bok begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een grounder van Linoy Croes. Die bereikte daarna het derde honk na een tweehonkslag van Roelie Henrique, waarna hij scoorde op een honkslag van Michael Duursma, die de Hoofdklasse aanvoert in vier wijd (42) en geraakt werper (10). Even later scoorde Henrique het tweede punt op een grounder van Nick Urbanus. Een honkslag van Kenny Berkenbosch volgde, maar Amsterdam liet twee lopers achter.

De thuisploeg voegde het volgende punt toe in de vierde inning. Lead-off hitter Bas Nooij bereikte het tweede honk na een fout en schoof op toen er een nieuwe fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Jesse Aussems. Nooij scoorde toen Aussems gedwongen werd uitgeschakeld op een klap van Patrick Bok, maar Pirates zou ook weer twee lopers achterlaten.

Kyle Ward hield Pioniers puntloos in de eerste vijf innings. Pioniers kwam dicht bij een punt in de vierde inning. Danny Rombley opende met een honkslag, maar ging even later uit bij stelen na een pick-off. Hierna sloeg Vince Rooi een honkslag en bereikte het derde honk toen Mark-Jan Moorman via een fout op het honk kwam. Maar hierna eindigde de inning toen Quintin De Cuba in een dubbelspel sloeg.

Na drie nullen op rij in de vijfde kreeg Ward twee runs tegen in de zesde slagbeurt. Daniel Fernandes begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Dirk van 't Klooster en scoorde toen ook Danny Rombley een tweehonkslag sloeg. Een fout stelde Rombley in staat het volgende punt te scoren en verkleinde de achterstand naar 3-2, maar Ward sloot met drie slag voor de volgende twee slagmensen.

Amsterdam antwoordde onmiddellijk met twee punten in het eigen deel van de zesde inning. Bas Nooij begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Jesse Aussems en een doorgeschoten bal. Hij scoorde op een velderskeus-grounder van Patrick Bok, die de bal terugsloeg naar Lars Huijer, echter, Nooij 'versloeg' de aangooi naar de plaat. Hierna schoof Bok op na een wilde worp, waarna hij scoorde op een 2-out single van Roelie Henrique. Dat bracht nieuwe werper Dennis Buring naar de heuvel en de inning eindigde toen Henrique uitging bij een steelpoging.

Amsterdam nam meer afstand met het scoren van nog eens twee punten in de achtste slagbeurt op Sedley Karel. Remco Draijer begon met vier wijd en Bas Nooij volgde met een ground-rule double. Ze scoorden toen ook Jesse Aussems een tweehonkslag sloeg en dat bezorgde Pirates een 7-2 voorsprong.

Nadat Pioniers tweemaal had gescoord in de zesde draaide Pirates een dubbelspel in de zevende, waarna Ward drie nullen op rij kreeg in de achtste. In de 1e9 voegde Pioniers een punt toe. Met één uit sloegen Vince Rooi en Mark-Jan Moorman een honkslag. Rooi bereikte het derde honk toen er een outfield-fout volgde, waarna hij scoorde op een honkslag van Quintin De Cuba, die ook werd gevolgd door een fout in het outfield. Met lopers op het tweede en derde honk nam Tom de Blok het werpen over van Ward en schakelde de volgende twee slagmensen uit om een save te verdienen.L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 7-3
RHE
Vaessen Pioniers000002001-3103
L&D Amsterdam Pirates00210202X-794
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, L (6-3)5.221754
Dennis Buring0.1-----
Sedley Karel1 (*)11222
Reggie Bomberg11----
(*) - Karel gooide op drie slagmensen in de achtste inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (6-2)8.17-1031
Tom de Blok, SV (2)0.21----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Edwin Louisa, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:42 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 19,5° C, west-zuidwestelijke wind 21 kmu,
windkracht 3,6 Bft, luchtvochtigheid 68%.
...Pioniers-starter Lars Huijer...

...Bas Nooij scoort voor Amsterdam Pirates...

...Home Plate Umpire Efrem Silvania...

...1B Umpire Edwin Louisa...

...Linoy Croes slaat raak voor Pirates...

...Winnende Werper Kyle Ward...

...Korte Stop Michael Duursma...
...Close call op het 2e honk in de 1e inning: Safe of Out?...
...Nick Urbanus slide richting 2e honk bij een steelpging, terwijl korte stop Vince Rooi tikts; Urbanus wordt uitgegeven...

...3B Umpire Roy van de Wateringen...

...Amsterdam Pirates viert de sweep...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.