Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 februari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

The Hawks keert terug in Hoofdklasse
English
DORDRECHT - Mampaey The Hawks komt dit seizoen opnieuw in de Hoofdklasse uit, want de ploeg heeft de vrijgekomen plek in de hoogste afdeling toegewezen gekregen. Eerder deze maand kondigde ADO Lakers aan zich terug te trekken vanwege de huidige financiële situatie van de club. Dit zal vrijwel zeker ook leiden tot de opheffing van de vereniging. Eén en zal moeten worden besloten tijdens een ledenvergadering begin maart.


...Jules Peters...
(© Foto: Henk Seppen)
Nadat het duidelijk werd dat ADO Lakers dit seizoen niet zou terugkeren in de Hoofdklasse volgde in de daaropvolgende dagen al snel berichten dat The Hawks interesse toonde de vrijgekomen plaats over te nemen. Twins werd ook genoemd als club die interesse zou hebben. Vorig seizoen eindigde The Hawks op de laatste plaats in de Hoofdklasse, waarna de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off werd verloren, resulterend in degradatie naar de Overgangsklasse. Twins eindigde op de tweede plaats in de Overgangsklasse achter DSS, wat vervolgens The Hawks versloeg om naar de Hoofdklasse te promoveren.

Omdat The Hawks de plek overneemt van ADO Lakers kwam het totaal aantal teams in de Hoofdklasse weer op acht. Maar hierdoor waren er nu negen ploegen in de Overgangsklasse. Uit het gepubliceerde speelschema blijkt dat er geen vervanging is toegevoegd, zodat de Overgangsklasse dit jaar dus uit negen teams zal bestaan.

Na afloop van vorig seizoen zag The Hawks vijf spelers vertrekken naar ADO Lakers, namelijk José Moreno, Evan Simons, Quinn Tramm en Kevin van Veen plus outfielder Jules Peters. Zij zullen nu waarschijnlijk weer naar de club terugkeren. The Hawks verloor ook infielders Tony Enos (UVV) en Kevin Moesquit (Kinheim) en designated hitter Berry van Donselaar (Twins). De ploeg zag vier spelers komen, waaronder de Amerikaanse werper Bobby Carrington, die in het verleden ook in de Hoofdklasse heeft gespeeld. In oktober werd de Belg Rik Ruts benoemd tot nieuwe Hoofd Coach.

Naast de vijf spelers van The Hawks voegde ADO Lakers nog acht andere nieuwe spelers tot, maar die zullen nu allemaal vrijkomen.

(11-13 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.