Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers wint vs. The Hawks na achterstand in 2e inning
English
DORDRECHT - Vaessen Pioniers keek zaterdag (13 juni) aanvankelijk tegen een 1-0 achterstand aan na twee innings vs. Mampaey The Hawks, maar scoorde toen tweemaal in de derde inning en won uiteindelijk met 4-1.

Lars Huijer gooide een prima wedstrijd, schakelde 11 slagmensen met drie slag uit en stond slechts vier honkslagen toe in acht innings op weg naar zijn zesde seizoenzege.

(13 juni)
Nadat de verdediging van The Hawks een dubbelspel had gemaakt in de eerste helft van de eerste inning, bezorgde de aanval het team even later een 1-0 voorsprong. Met één uit sloeg Stephen Henson een driehonkslag op starter Lars Huijer, waarna hij scoorde op een hierna volgende grounder van Berend Ruben. Julian Goins kwam vervolgens nog via velderskeus op het honk en stal het tweede honk, maar bleef achter.

De voorsprong was van korte duur. In de tweede inning was het de verdediging van Pioniers dat een dubbelspel maakte, waarna de aanval het vanaf de 1e3 overnam. Met twee uit sloegen Max Draijer en Daniel Fernandes een honkslag. Echter, The Hawks had ongeschonden uit de inning kunnen komen, maar een uithaal van Dirk van 't Klooster eindigde even later in een vangfout en twee punten.

Pioniers voegde een punt toe in de vierde toen Quintin De Cuba opende met een ground-rule double en opschoof na een honkslag van Mark-Jan Moorman. Hij scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Kevin Dirksen om de stand op te voeren naar 3-1.

The Hawks-starter Evan Simons hield Pioniers daarna puntloos in de volgende twee innings innings.

Pioniers scoorde het vierde punt in de zevende slagbeurt. Simons gooide vier wijd op openingsslagman Kevin Weijgertse en werd daarna opgevolgd door Enoch Deaton, die zijn heuveldebuut maakte voor The Hawks. Weijgertse schoof op na een opofferingsstootslag van Glenn Bakker en een honkslag van Max Draijer, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Daniel Fernandes om de stand op 4-1 te brengen.

In de laatste twee slagbeurten strandde Pioniers totaal nog drie lopers.

Na het tegenkrijgen van het punt in de eerste inning hield Huijer The Hawks verder puntloos. Hij schakelde acht slagmensen op rij uit van de tweede tot en met vierde inning. Huijer zag toen de honken volkomen in de vijfde zonder dat hij een honkslag toestond. De rechtshander begon met vier wijd op Steven Wharwood, die opschoof na een grounder en een wilde worp. Met twee uit kreeg Gino Hersilia vier wijd en stal het tweede honk. De honken kwamen vol te staan toen Odion Gouverneur werd geraakt door een worp, maar een strikeout sloot de slagbeurt vervolgens af.

The Hawks liet één loper achter in de volgende drie innings op Huijer, die in de negende werd opgevolgd door closer Bayron Cornelisse. Hij kreeg een lead-off single tegen van Julian Goins, maar een vangbal en dubbelspel volgden en dat leverde hem zijn zesde save van het seizoen op.Mampaey The Hawks - Vaessen Pioniers 1-4
RHE
Vaessen Pioniers002100100-480
Mampaey The Hawks100000000-151
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (6-1)8112411
Bayron Cornelisse, SV (6)1--1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-7)6 (*)22642
Enoch Deaton2--2--
Laurens Oele1-2---
(*) - Simons gooide op één slagman in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Stand
Rosters
Umpires: HP-Peter de Haan, 1B-André Eijpe, 3B-André Ficken.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioners-Johan Brandsma, Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Geen.
Speeltijd-2:26 uur.

Game Notes:
Gregory Grampon was vanmiddag 'Acting Head Coach' van The Hawks als vervanger van Eugene Henson, die zijn tweede wedstrijd uitzat van een schorsing van drie wedstrijden.
All-rookie umpiring crew.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 18,9° C, west-zuidwestelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.