Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint bij HCAW na rally in 8e inning
English
BUSSUM - Curaçao Neptunus stond zaterdag (13 juni) met 3-2 achter na de eerste inning bij HCAW, maar brak een 4-4 stand met een 4-run rally in de achtste inning en won met 9-4.

Een 3-run double van Benjamin Dille was het hoogtepunt van de rally in de achtste slagbeurt.

Raily Legito en Rien Vernooij sloegen beiden drie honkslagen.

(13 juni)
Aanvankelijk was aangekondigd dat Maickel Rietel vandaag de startende pitcher was, maar hij was omgeruild met Giovanni Tensen, die zondag de starter zou zijn in Game 3.

In de eerste inning kreeg Tensen twee punten tegen van Neptunus met twee uit. Stijn van der Meer opende met een honkslag, maar die werd, met één uit, gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Raily Legito. Met twee uit en Legito op het eerste honk werd besloten volgende slagman Gianison Boekhoudt opzettelijk vier wijd te geven, zodat Legito in scoringspositie kwam! En dat is wat hij even later deed: scoren! De twee lopers schoven op na een wilde worp, waarna de honken vol kwamen te staan toen Rien Vernooij vier wijd kreeg. Twee punten werden vervolgens gescoord toen Christian Diaz een honkslag sloeg.

HCAW antwoordde met drie punten in hun eerste slagbeurt op Diegomar Markwell. Met één uit kreeg Roy Seltenrijch vier wijd, waarna hij scoorde op een driehonkslag van Emersson Paula. Met twee uit kreeg Raoell Kortstam vier wijd, waarna HCAW een 3-2 voorsprong nam op een 2-run double van Aldrich Guzman.

In de 1e3 hernam Neptunus de leiding. Raily Legito begon met een tweehonkslag en scoorde de gelijkmaker op een one-out double van Rien Vernooij. Een honkslag van christian Diaz bracht Vernooij naar het derde honk en hij scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Gyenuar Lopez.

Neptunus wist niet meer afstand te nemen en dus wist HCAW de stand in de 2e4 in balans te brengen, nadat een inning eerder twee lopers waren achtergebleven. Gianni Frolijk opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Max Clarijs en scoorde op een hierna volgende honkslag van Brian Biezen.

Na de twee punten te hebben toegestaan in de derde inning kreeg Tensen drie nullen op rij in de vierde. Hij kreeg daarna een lead-off single tegen van Raily Legito in de vijfde en werd opgevolgd door Steven van Groningen, die Gianison Boekhoudt in een dubbelspel zag slaan. Een honkslag van Vernooij volgde, maar daarna schakelde Van Groningen acht slagmensen op rij uit.

Met één uit in de achtste inning stond Van Groningen opnieuw tegenover Vernooij en kreeg hij weer een honkslag te verwerken. Dat was de start van een 4-run rally die Neptunus de winst bezorgde. Vernooij stal het tweede honk, waarna een gedwongen loop werd gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Christian Diaz, maar ook nu werden hierna punten gescoord. De honken kwamen vol te staan toen Gyenuar Lopez vier wijd kreeg, waarna Benjamin Dille de honken schoonveegde met een 3-run double. Na een vangbal werd het vierde punt gescoord na een honkslag van Stijn van der Meer, die de stand opvoerde naar 8-4.

Neptunus voegde nog een punt toe in de negende toen Dwayne Kemp de thuisplaat stal na een mislukte pick-off poging op het derde honk.

HCAW werd puntloos gehouden in de laatste vijf innings. Markwell werd in de zesde inning opgevolgd door Berry van Driel en hij schakelde zes slagmensen op rij uit. In de achtste nam Kevin Kelly het werpen over. Hij kreeg een lead-off single tegen van Rossini Frolijk, maar zijn pinch-runner Peter van Doesburg strandde op het derde honk. Loek van Mil sloot de wedstrijd af met driemaal drie slag in de negende.HCAW - Curaçao Neptunus 4-9
RHE
Curaçao Neptunus202000041-9111
HCAW300100000-451
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell556444
Berry van Driel, W (1-1)22----
Kevin Kelly12-1--
Loek van Mil13----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen4 (*)-3644
Steven van Groningen, L (1-1)422444
Tony Kreisel- (**)-1111
Gijs van Els1-----
(*) - Tensen gooide op één slagman in de vijfde inning
(**) - Kreisel gooide op twee slagmensen in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Peter Brink, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:57 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Volledig bewolkt, 18,7° C, zuidwestelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.