Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim draait vroege achterstand om in comfortabele winst
English
HAARLEM - Corendon Kinheim stond zaterdag (13 juni) met 4-0 achter in de tweede inning vs. DSS, maar bracht de stand op 5-5 in de vijfde. Kinheim brak de gelijke stand met een 5-run rally in de zesde en won uiteindelijk met 11-5.

Jeffrey Arends droeg in de rally in de zesde beurt bij met een 3-run double.

Rookies Dudley Leonora en Victor Draijer sloegen beiden drie hits, terwijl Bryan Engelhardt homerde voor Kinheim. Tino van Erk sloeg drie hits voor DSS.

(13 juni)
DSS opende de score met drie runs in de eerste slagbeurt op Kinheim-starter Nick Veltkamp. De linkshander stond maar twee hits toe, maar gaf vier vrije lopen weg. Veltkamp begon met vier wijd op lead-off hitter Mark Smit, waarna Mitchell Koot en Tino van Erk beiden de honken bereikten via een stootslag-honkslag. De drie lopers scoorden daarna toen volgende slagmensen Ryan Miner, Seb Visser en Levine Gabriëls allen vier wijd kregen. Met de honken nog altijd vol en nul uit schakelde Veltkamp de volgende slagman met drie slag uit, waarna een dubbelspel de slagbeurt afsloot.

Nadat Kinheim twee lopers had achtergelaten in de tweede helft van de eerste inning voegde DSS weer een punt toe in de tweede slagbeurt. Joffrey Heus begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Mark Smit en scoorde na een tweehonkslag van Mitchell Koot, zodat de stand op 4-0 kwam. Hierna werd Tino van Erk geraakt door een worp en dat leidde tot een werperswissel. David Bergman nam het over van Veltkamp en kreeg de steun van een 'inning-ending double play'.

In de 2e2 pakte Kinheim een punt terug. Met één uit kregen de Haarlemmers de honken vol toen Victor Draijer via een fout op het honk kwam, Phil Ortez vier wijd kreeg en Jochem Koedijk werd geraakt door een worp. Ortez speelde in zijn eerste wedstrijd voor Kinheim. Het punt werd vervolgens gescoord na een opofferingsslag van Kevin Moesquit en de honken kwamen weer vol te staan na vier wijd voor Mervin Gario. Echter, Kinheim liet de honken vol achter toen een grounder de slagbeurt afsloot.

DSS verhoogde de voorsprong naar 5-1 in de derde inning na een fout, maar liet ook twee lopers achter. Hierna werd DSS verder puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd. Aan de andere kant ging Kinheim negen punten scoren in de drie middelste innings om het duel in eigen voordeel om te draaien.

Met een 5-1 achterstand scoorde Kinheim driemaal in de 2e4. Jochem Koedijk begon met een tweehonkslag en schoof op na een fout. Dat leidde tot een werperswissel, want Kevin Bosch nam het over van Mike Groen, maar die werd begroet met een puntscorende honkslag van Kevin Moesquit. Een gestolen honk en (met één uit) wilde worp brachten Moesquit naar het derde honk en hij scoorde toen Bryan Engelhardt homerde, zodat de achterstand werd teruggebracht naar 5-4.

Kinheim kwam langszij in de vijfde toen Victor Draijer en Phil Ortez begonnen met honkslagen. Een fout op een opofferingsstootslag van Jochem Koedijk stelde Draijer in de gelegenheid te scoren en bracht Ortez naar het derde honk. Maar even later werd Koedijk op het eerste honk uitgeschakeld na een pick-off en creëerde Moesquit met een vangbal een dubbelspel.

In de zesde inning kwam Kinheim tot een rally van vijf punten op nieuwe werpers Jorn van Ingen en Mark van Deursen om de leiding over te nemen. Mervin Gario begon met een tweehonkslag, waarna de honken volkwamen toen Bryan Engelhardt vier wijd kreeg en iedereen safe was na een opofferingsstootslag-velderskeus van Dudley Leonora. De honken werden schoongeveegd toen Jeffrey Arends volgde met een 3-run double. Hierna nam Mark van Deursen de pitching over en kreeg een RBI-single tegen van Dashenko Ricardo. Nadat ook Victor Draijer een honkslag had geslagen eindigde een line drive van Phil Ortez in een dubbelspel, maar daarna werd een punt gescoord na een honkslag van Jochem Koedijk en dat voerde de stand op naar 10-5.

Een volgend punt werd gescoord in de zevende dankzij een RBI-double van Dudley Leonora.

In hun laatste vijf innings strandde DSS vier lopers, waarvan één in scoringspositie. In de vijfde draaide Kinheim opnieuw een dubbelspel.Corendon Kinheim - DSS 11-5
RHE
DSS311000000-5103
Corendon Kinheim01031510X-11161
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen3 (*)1342-
Kevin Bosch21-532
Jorn van Ingen, L (0-3)- (**)-1244
Mark van Deursen322522
(*) - Groen gooide op één slagman in de vierde inning
(**) - Van Ingen gooide op vier slagmensen in de zesde inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp1.114444
David Bergman, W (5-0)5.23151-
Pim Walsma11-1--
Scott Ronnenbergh12----
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (3)(4e,2-run,op Bosch).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Edwin Louisa, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Guus Slauerhof.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:53 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17,3° C, zuidwestelijke wind 35 kmu, luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.