Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint vs. UVV na late comeback
English
VLEUTEN - L&D Amsterdam Pirates stond zaterdag (13 juni) vs. UVV met 1-0 achter in de zesde inning, maar kwam toen langszij.

Amsterdam brak de gelijke stand in de zevende en nam meer afstand met een 3-run rally in de negende, waarna met 5-1 werd gewonnen.

In de wedstrijd was er ook een verwijdering vanwege het gebruik van een ongerechtigde knuppel.

(13 juni)
Amsterdam Pirates stond met 1-0 achter vs. UVV toen het aan de zesde inning begon. UVV scoorde het punt in de eerste slagbeurt en dat zou hun enige punt in dit duel zijn. Aan de andere kant werd Amsterdam in de eerste vijf innings puntloos gehouden, maar had toen nog een aantal punten voor de boeg, want de ploeg scoorde er vijf in de laatste vier innings om met 5-1 te winnen.

Kevin Heijstek startte voor Amsterdam en stond slechts vier honkslagen toe in zeven innings. Desondanks keek de Amsterdamse ploeg na vijf innings tegen een minimale achterstand aan.

UVV opende de score in de eerste inning. Joris van Ballegooy begon met vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Gilmer Lampe en scoorde toen Dennis De Quint na een fout het honk bereikte. Hierna had UVV lopers op het eerste en tweede honk met nul uit, maar wist geen punten toe te voegen. Een foul-out volgde, waarna Lampe uitging bij een steelpoging en een strikeout de inning afsloot.

In de volgende zes innings kreeg Heijstek viermaal drie nullen op rij.

In de derde inning kreeg UVV een nieuwe kans punten toe te voegen. Dennis Ribbens begon met een honkslag en Joris van Ballegooy volgde met een tweehonkslag. Dit keer volgden een vangbal en twee strikeouts, zodat twee lopers in scoringspositie achterbleven.

In de zesde, nu met de stand op 1-1, kreeg UVV weer twee honklopers, dit keer met twee uit, maar ook zij strandden.

Amsterdam kreeg drie scoringskansen om de vroege achterstand uit te vegen, maar liet zes lopers achter. In de tweede inning, met één uit, kregen Rashid Gerard en Jesse Aussems vier wijd, maar volgden een strikeout en gedwongen nul. In de derde kreeg Amsterdam de honken vol met twee uit, maar werd de inning afgesloten met een strikeout.

In de eerste helft van de vierde inning sloegen Jesse Aussems en Koen Nooij een honkslag voor Pirates. Een zeldzame situatie volgde even later toen Roelie Henrique de slagman was, want UVV appèleerde dat hij aan slag stond met een ongerechtigde knuppel. Na overleg werd dit bevestigd door de umpires en dus werd Henrique volgens spelregel 6.06(d) uitgegeven en uit het veld gestuurd. Een hierna volgende line drive geslagen door Michael Duursma eindigde in een 'inning-ending double play'.

In de eerste helft van de zesde inning wist Amsterdam de gelijkmaker te scoren op starter Jim Ploeger. Remco Draijer begon met vier wijd en bereikte het derde honk toen er een fout volgde op een stootslag-honkslag van Rashid Gerard. De honken kwamen vol te staan toen Jesse Aussems vier wijd kreeg en dus kreeg Amsterdam weer een kans de leiding over te nemen. Maar er werd slechts eenmaal gescoord en dat gebeurde toen Koen Nooij in een dubbelspel sloeg.

In de zevende inning brak Amsterdam de 1-1 stand en nam vanaf dat moment bezit van de wedstrijd. Michael Duursma opende met een tweehonkslag, schoof op na een opoferingsstootslag van Nick Urbanus en scoorde op een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch om Amsterdam op een 2-1 voorsprong te zetten.

In de 1e9 kwam Amsterdam tot een rally van drie (onverdiende) punten met twee uit op reliever Jerremyh Angela. Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch kregen toen vier wijd. Even later had de inning afgesloten kunnen worden, want Urbanus leek uit te zijn na een pick-off op het tweede honk en kwam in een rundown, maar die eindigde in een fout, zodat hij het derde honk kon bereiken. Kort erna stal Berkenbosch het tweede honk en vertrok Urbanus om de plaat te stelen. Bas Nooij en Remco Draijer volgden met puntscorende honkslagen om de stand op te voeren naar 5-1.

Daan Hendrix, die Heijstek was opgevolgd in de achste, kreeg toen drie nullen op rij in de negende, net zoals in de voorgaande slagbeurt, en verdiende zijn vierde save van het seizoen.UVV - L&D Amsterdam Pirates 1-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates000001103-591
UVV100000000-142
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (6-1)76241-
Daan Hendrix, SV (4)22----
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (3-4)766722
Jerremyh Angela2-223-
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Rob Has, 3B-Rutger Druijve.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Gerben Hardeveld.
Public Address Announcer-Ruud van Zetten.
Speeltijd-2:32 uur.

Game Notes:
Roelie Henrique (Amsterdam Pirates) in 1e4 uit het veld gestuurd door HP Umpire Olav Steijger voor het gebruik van een ongerechtigde knuppel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,7° C, zuidwestelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.