Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks verrast met ruime zege vs. UVV
English
VLEUTEN - De Play-Offs begon donderdagavond (13 augustus) met veel regen en onweer, waardoor beide wedstrijden met een gelijke stand werden gestaakt. De twee wedstrijden worden zaterdag om 13:00 uur hervat voor de dan vastgestelde wedstrijd. De twee teams die de reguliere competitie afsloten op de eerste en tweede plaats verzuimden beide een kleine voorsprong vast te houden, want zij stelden hun tegenstanders in de gelegenheid langszij te komen.

De twee wedstrijden in de Play-Downs konden wel worden uitgespeeld.
Mampaey The Hawks verraste met een ruime 12-2 winst bij UVV in een duel dat kon worden gespeeld zonder weer-onderbrekingen.
DSS won nipt van HCAW met 8-7 in een wedstrijd die 51 minuten werd onderbroken vanwege hevige regen en bliksem.

In Amsterdam stond competitie-winnaar L&D Amsterdam Pirates met 2-0 voor vs. Vaessen Pioniers, dat in de achtste inning langszij kwam na een regen-onderbreking. De wedstrijd werd een paar keer onderbroken, maar kon telkens worden hervat. Echter, kort nadat de teams wilden beginnen aan de eerste helft van de 10e inning, kort na middernacht, begon het weer te regenen. Dit keer werd de wedstrijd echter definitief gestaakt en uitgesteld tot zaterdag.

In Rotterdam stond het op de tweede plaats geëindigde Curaçao Neptunus met 1-0 voor vs. Corendon Kinheim, dat langszij kwam in de 1e8. Kort daarna, na een werperswissel, werd de wedstrijd gestaakt vanwege hevige regen onder gezelschap van bliksem en sterke wind. Het was niet mogelijk het duel te hervatten, omdat het veld onbespeelbaar was geworden. In de regio Rotterdam moesten (snel)wegen zelfs worden gesloten vanwege de enorme wateroverlast.

(13 augustus)
The Hawks kwam vanavond tot 19 honkslagen en dat is het hoogste aantal dat het team heeft geslagen sinds het in 2013 in de Hoofdklasse uitkomt, inclusief wedstrijden in de Play-Downs en Promotie/Degradatie Play-Offs. Tim Roodenburg leidde de aanval met vijf honkslagen, terwijl Jules Peters tot vier honkslagen kwam. Alle negen spelers in de line-up sloegen minimaal één honkslag en scoorden minimaal één punt.

Het voorgaande hoogste aantal honkslagen van The Hawks in één wedstrijd werd genoteerd op 24 augustus 2014 toen de ploeg tot 18 honkslagen kwam in een 13-11 verlies vs. HCAW in de Play-Downs.

The Hawks zette de toon vanavond door viermaal te scoren in de eerste inning op starter Thijs Steenwijk. Jules Peters begon met een honkslag en stal het tweede honk. Hij bereikte het derde honk op een grounder van Odion Gouverneur en scoorde toen volgende slagman Julian Goins na een fout op het honk kwam. The Hawks kreeg lopers op het eerste en derde honk toen volgende slagman Berend Ruben een honkslag sloeg. Ruben stal daarna het tweede honk tijdens een pick-off poging en tegelijkertijd scoorde Goins om de stand op 2-0 te brengen. Hierna kreeg Stephen Henson vier wijd en kreeg de ploeg uit Dordrecht lopers op het tweede en derde honk toen ze deze honken kregen toegewezen na schijn van Steenwijk. Even later scoorde Ruben na een honkslag van Brian Raap, maar Henson werd op de plaat uitgeschakeld toen hij ook probeerde te scoren. Raap bereikte even later het derde honk toen Tim Roodenburg weer een honkslag sloeg en scoorde vervolgens toen daar een fout in het outfield op volgde.

Na twee lopers achtergelaten te hebben in de tweede inning voegde The Hawks twee runs toe in de derde inning. Stephen Henson opende met een honkslag. Hij stal daarna het tweede honk wat de inleiding vormde voor twee fouten en een punt. Met één uit sloeg Tim Roodenburg een honkslag en stal het tweede honk. Louie-Jay Sienders volgde met een honkslag. Op de klap probeerde Roodenburg op te schuiven naar het derde honk en bereikte dat veilig toen er een fout volgde. De UVV-verdediging maakte totaal zes fouten in dit duel. Met nu een voorsprong van 5-0 voor The Hawks nam Jerremyh Angela de pitching over, maar de linkshander gooide vier wijd op Chris Williams en kreeg toen een puntscorende honkslag tegen van Jules Peters zodat het 6-0 werd. Een dubbelspel sloot de slagbeurt af, maar The Hawks had nu een comfortabele voorsprong.

In de 2e3 pakte UVV een punt terug. Jordan Illis begon met vier wijd, stal daarna het tweede en derde honk en scoorde op een grounder van Joris van Ballegooy. De inning begon toen starter Enoch Deaton drie slag gooide op Gilmer Lampe. Aanvankelijk was het niet duidelijk of Deaton vanavond zou starten. Woensdag werd duidelijk dat de startende rotatie voor deze reeks nog niet beslist was, omdat Deaton last had van een blessure. Echter, Deaton startte en deed het prima, want hij stond slechts vier hits toen in zeven innings, waarin hij zeven strikeouts had.

The Hawks liet de hnken vol achter in de vierde, maar scoorde weer driemaal in de volgende slagbeurt. Chris Williams begon met een honkslag en scoorde toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van volgende slagman Jules Peters. Odion Gouverneur kreeg daarna vier wijd, maar hierna maakte UVV een dubbelspel op een line drive van Julian Goins. Met Peters op het derde honk kreeg Berend Ruben vier wijd. Hierna leverde Stephen Henson een 2-run single af om de stand op te voeren naar 9-1.

In de zesde, op nieuwe werper Oscar Meuris, scoorde The Hawks weer een punt. Tim Roodenburg begon met vier wijd. Met twee uit gooide Meuris driemaal vier wijd op rij, zodat werd gescoord, maar The Hawks liet de honken vol achter toen een strikeout een einde aan de inning maakte.

In de 2e6 scoorde UVV het tweede en laatste punt toen Gilmer Lampe homerde met één uit.

De thuisploeg voorkwam een mercy-rule nederlaag, maar desondanks leed men wel een verlies van 10-punten verschil, want The Hawks scoorde nog eens twee punten in het restant van de wedstrijd.

In de 1e8 werd een punt gescoord op een grounder van Brian Raap. In de negende werd het twaalfde punt gescoord op een tweehonkslag van Odion Gouverneur op Omar Williams, die tot deze slagbeurt de designated hitter was geweest.UVV - Mampaey The Hawks 2-12
RHE
Mampaey The Hawks402031011-12191
UVV001001000-276
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, W (1-0)771422
Kevin van Veen21-3--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk, L (0-1)2.113763
Jerremyh Angela2.214633
Oscar Meuris347322
Omar Williams11-311
Homerun: UVV: Gilmer Lampe (1)(6e,solo,op Deaton).
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Downs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-André Eijpe, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-3:25 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 26,5° C, oost-noordoostelijke wind 26 kmu,
windkracht 4,2 Bft, luchtvochtigheid 64%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.