Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg)

HCAW draait achterstand om in oefenwinst vs. UVV
English
BUSSUM - HCAW stond vandaag met 3-0 voor, vervolgens met 5-3 achter, maar won uiteindelijk met 6-5 vs. UVV, dat het oefenseizoen een week geleden was begonnen met tweemaal winst. HCAW was toen begonnen met een nederlaag.

Verder vandaag kwamen ook de overige zes Hoofdklasse-teams in actie in een oefenwedstrijd. Regerend landskampioen Curaçao Neptunus won met 5-1 vs. TwinsL&D Amsterdam Pirates boekte een 4-0 shutout tegen Vaessen Pioniers, DSS won met 4-1 vs. Corendon Kinheim en Mampaey The Hawks was met 10-0 te sterk voor Borgerhout Squirrels uit België.
Meer details van deze wedstrijdenAanvankelijk scoorde HCAW vroeg en stond met 3-0 voor na vier innings, maar daarna kwam UVV langszij in de zevende inning en voegde twee runs toe in de achtste om een 5-3 voorsprong te nemen. In de 2e8 werkte HCAW de achterstand weg, kwam tot een rally van drie runs en won uiteindelijk met 6-5.

HCAW opende de score in de eerste inning op starter Timo van Ancum. Emersson Paula en Boyd Tuhumeru begonnen met honkslagen, waarna een fout op een grounder van Roy Seltenrijch HCAW een 1-0 voorsprong opleverde.

HCAW voegde het volgende punt toe in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Paula opnieuw een honkslag, leek te worden uitgeschakeld bij een steelpoging, maar bereikte veilig het tweede honk dankzij een fout. Even later scoorde hij toen Tuhumeru volgde met een tweehonkslag. De inning kwam ten einde toen een vangbal van Seltenrijch resulteerde in een dubbelspel.

HCAW maakte er een 3-0 stand van in de vierde inning. Rossini Frolijk opende met vier wijd, waarna Jarreau Martina volgde met een tweehonkslag. Met één uit scoorde Frolijk op een grounder van Jim Froberg.

Maickel Rietel startte voor HCAW en werd gesteund met een dubbelspel in de eerste inning. In de tweede slagbeurt gooide hij vier wijd op Brennan Nijhof met één uit, kreeg vervolgens een honkslag te verwerken van Rick Kuipers, maar sloot af met een strikeout. In de derde sloeg Norbert Jongerius een honkslag voor UVV met twee uit, maar strandde op het eerste honk.


...Sergino Martis maakt contact voor UVV, maar breekt zijn knuppel...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
Bob Klaarenbeek nam de pitching bij HCAW over in de vierde. Hij begon met vier wijd voor lead-off batter Sergino Martis, maar die werd uitgeschakeld toen de HCAW-verdediging met één uit hun tweede dubbelspel draaide. Klaarenbeek kreeg vervolgens drie nullen op rij in de vijfde, net als Marco Schel in de zesde.

Met nog altijd een 3-0 achterstand kwam UVV langszij in de zevende inning. Cecil Commenencia begon met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Sergino Martis, die vorig seizoen uitkwam voor HCAW. De honken kwamen vol te staan toen Omar Williams vier wijd kreeg. HCAW scoorde vervolgens het derde dubbelspel op een grounder van Mike Bazuin, maar dat stelde wel Commenencia in staat te scoren. Een vrije loop voor Brennan Nijhof volgde en dat leidde tot een werperswissel. Giovanni Tensen nam het werpen over en zag de honken volkomen toen Rick Kuipers het honk bereikte na een fout. Hierna bracht Sam van Dijck het volgende punt binnen met een honkslag en omdat hierop een foute aangooi volgde kon UVV nogmaals scoren en de stand in balans brengen. Een gedwongen nul sloot de inning af, maar de stand was met 3-3 in evenwicht gekomen.

UVV nam even later een 5-3 voorsprong door tweemaal te scoren in de achtste inning op Tensen. Met één uit kreeg Jongerius vier wijd en stal het tweede honk, waarna Commenencia het honk bereikte na een fout, zodat er lopers op het eerste en derde honk kwamen te staan. Nadat ook de laatste het tweede honk had gestolen bezorgde een fout op een grounder van Martis UVV een 4-3 voorsprong. Het volgende punt kon worden genoteerd na een doorgeschoten bal.

Echter, UVV's voorsprong was van korte duur, want HCAW antwoordde met drie runs in de tweede helft van de achtste inning. Gilian Lith had de pitching bij UVV overgenomen in de vijfde. Hij kreeg toen drie nullen op, zag HCAW twee lopers achterlaten in de zesde en kreeg weer drie opeenvolgende nullen in de zevende.

Maar in de achtste draaide HCAW het duel weer in eigen voordeel om. Peter van Doesburg opende met een honkslag en Roy Seltenrijch deed even later hetzelfde. Beiden scoorden op een hiernavolgende driehonkslag van Rossini Frolijk, die na afloop van het seizoen 2013 naar HCAW was overgekomen van UVV. De honken kwamen vol te staan toen Jarreau Martina en Aldrich Guzman beiden vier wijd kregen. Even later scoorde Frolijk het leidende punt voor HCAW toen hij scoorde op een opofferingsslag met één uit van Rowan van Hoek.

Met een 6-5 voorsprong in de 1e9 werd Steven van Groningen HCAW's vijfde werper in deze wedstrijd. Hij gooide vier wijd met één uit, maar daarna maakten een vangbal en groundout een einde aan de wedstrijd, wat hem een save opleverde.

(14 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

HCAW - UVV 6-5 (8½ inn.)
RHE
UVV000000320-562
HCAW10110003X-694
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum431631
Gilian Lith, L (0-1)4-4333
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel3222--
Bob Klaarenbeek, H (1)2-1---
Marco Schel, H (1)1.2-223-
Giovanni Tensen, BS (1), W (1-0)1.1-132-
Steven van Groningen, SV (1)1-1---
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Peter Brink, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Scorers-Angelique van Straten (UVV), Rob Schuurman (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.


...HCAW-starter Maickel Rietel...

...UVV-starter Timo van Ancum...

...Joris van Ballegooy wordt gedwongen uitgeschakeld door...
...2e honkman Emersson Paula in de 1e inning...

...Korte stop Dennis Ribbens stapt van het 2e honk af nadat...
...Roy Seltenrijch gedwongen werd uitgechakeld in de 6e inning...
...Midvelder Brennan Nijhof maakt een schitterende diving catch...

...Norbert Jongerius scoort voor UVV in de 8e inning...
...Catcher Rowan van Hoek wacht op de bal...

...Cecil Commencia scoort het 5e UVV-punt in de 8e inning na een...
...doorgeschoten bal; Pitcher Giovanni Tensen wacht op de bal...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.