Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Oefenwinst Neptunus, Pirates, DSS, The Hawks
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / HAARLEM (Ned.) / BORGERHOUT (België) - Vandaag (zaterdag 14 maart) kwamen alle acht Hoofdklasse-ploegen op een zeer koude middag in actie in het oefenseizoen. Alle ploegen spelen zondag opnieuw.


...Berry van Driel...
(© Foto: Henk Seppen)
In Rotterdam won Curaçao Neptunus met 4-1 in een 9-inning game tegen Overgangsklasser Twins. In de Holland Series van vorig jaar tegen L&D Amsterdam Pirates was Berry van Driel zeer succesvol in twee starts voor Neptunus. In zijn Hoofdklasse-loopbaan werd de rechtshander voornamelijk ingezet als reliever en de meeste keren daarvan als closer. In de Holland Series was Van Driel een onverwacht starter en verrraste iedereen, inclusief zichzelf. Van Driel was de winnende werper in beide wedstrijden, hij werd landskampioen met Neptunus en werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Holland Series.

En dus was Van Driel de startende werper voor Neptunus in het eerste oefenduel van Neptunus. Dit seizoen zal Van Driel voor Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen zowel een rol gaan spelen als starter en als reliever. Deze middag gooide Van Driel 4 1/3 inning voor Neptunus en werd op de heuvel gevolgd door Floris Timmer, die 2 2/3 inning gooide. Jorian van Acker sloot het duel af voor Neptunus en gooide de laatste twee innings.

Twins nam aanvankelijk een 1-0 voorsprong en hield die geruime tijd vast achter de prima pitching van starter Ben Van Nuffel. De laatste werd op de heuvel opgevolgd door Lars Molenaar (2 innings), Anthony Vrolijk (2 innings) en Branden Kuzyk (1 inning).


...Michael Duursma...
(© Foto: Henk Seppen)
In Hoofddorp boekte L&D Amsterdam Pirates een 4-0 shutout tegen Vaessen Pioniers in een 7-inning wedstrijd. Linkshander Kyle Ward startte voor de Amsterdamse ploeg en werd opgevolgd door rechtshander Tom de Blok en linkshander Robin Schel, die beiden twee innings gooiden. De laatste twee werpers kwamen na vorig seizoen over naar Amsterdam van HCAW. Een jaar geleden stond De Blok aanvankelijk op het Amsterdamse roster, vertrok naar de States om een profloopbaan te beginnen, maar keerde na een week weer huiswaarts. Hij gooide vervolgens in het seizoen 2014 voor HCAW. Reggie Bomberg begon voor Pioniers en werd gevolgd door rechtshanders Taylor Clemensia en Sedley Karel, die beiden twee innings gooiden.

In het duel zorgde Rashid Gerard met een 2-run single voor een 2-0 voorsprong voor Pirates, terwijl Jesse Aussems bijdroeg met twee honkslagen. De Amsterdamse rechtsvelder Kenny Berkenbosch maakte een fraaie vangbal op een uithaal van Quintin de Cuba (ex-Kinheim), die de bal aanvankelijk over de omheining leek te slaan. Na donderdag te zijn teruggekeerd uit Japan, waar hij speelde met Team Europe tegen Samurai Japan in de Global Baseball Match was Michael Duursma vandaag weer 'back-in-business' voor Amsterdam Pirates en speelde verdedigend een zeer solide wedstrijd.

In Haarlem won DSS met 4-1 vs. Corendon Kinheim. Het duel werd gespeeld in het Pim Mulier Stadion, de thuishaven van Kinheim. Vantevoren werd duidelijk dat DSS pitching had voor acht innings en Kinheim voor zeven, zodat werd besloten dat DSS als eerste het veld zou ingaan wat dus betekende dat de ploeg thuisspeelde in plaats van Kinheim.

Kinheim-starter Nick Veltkamp zag DSS de honken bereiken in de eerste twee innings die hij gooide, maar voorkwam tegenpunten. In de eerste slagbeurt, met lopers in scoringspositie, gooide de linkshander drie strikeouts op rij en voegde er nog eens twee aan toe in de tweede inning. Arshwin Asjes gooide vervolgens de derde inning, terwijl Kinheim een 1-0 voorsprong nam. Maar in de vierde inning scoorde DSS twee punten op nieuwe werper Pim Walsma, die beide werden gescoord na een honkslag van Joffrey Heus. DSS voegde daarna nog twee runs toe in de zesde inning op David Bergman, die de zesde en zevende inning gooide voor Kinheim.

Linkshander Rik Geestman startte voor DSS en gooide de eerste twee innings, waarna Jorn van Ingen de volgende twee innings op de heuvel stond. Van Ingen, een voormalige Kinheim-speler, werd de winnende werper, dankzij de twee punten die DSS scoorde in de vierde slagbeurt. Mark van Deursen en Kevin Geestman gooiden beiden hierna twee innings en hielden Kinheim puntloos in het restant van de wedstrijd. Een verdedigend hoogtepunt kwam op naam van nieuwkomer Jasper Keijzer, die een fraaie vangbal maakte in het midveld voor Kinheim op een line drive van Ryan Miner. Vorig seizoen speelde Keijzer voor HCAW.

In Borgerhout (België) won Mampaey The Hawks de derde oefenwedstrijd op rij. De ploeg uit Dordrecht was met 10-0 te sterk voor Borgerhout Squirrels. Van dit duel zijn geen verdere details bekend.

In Bussum stond HCAW met 3-0 voor, keek tegen een 5-3 achterstand aan, maar won met 6-5 van UVV.
Uitgebreid verslag HCAW vs. UVV

(14 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.