Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sterk outfield helpt UVV in winst vs. Kinheim
English
HAARLEM - Op een frisse donderdagmiddag (14 mei) in Haarlem werden de werpers van UVV gesteund met een aantal fraaie verdedigende acties van hun outfielders, die daarmee mogelijke honkslagen en dus mogelijke punten voorkwamen.

UVV had een productieve vierde inning en won met 4-1 van Corendon Kinheim, dat 13 lopers achterliet, waaronder viermaal volle honken!

(14 mei)
Arshwin Asjes was vanmiddag de startende werper voor Kinheim. Normaal is Asjes de closer in de pitchingstaf, maar de ploeg verloor onlangs twee van hun startende werpers vanwege blessures. Op 3 mei werd Glenn Wassink op zijn rechter-elleboog geraakt door een 'comebacker', waarna op 7 mei Tom Stuifbergen de heuvel verliet met een knieblessure. Tot overmaat van ramp verloor Kinheim afgelopen zaterdag ook derde honkman Mervin Gario met een hamstring-blessure en viel vandaag midvelder Jasper Keijzer in de eerste inning geblesseerd uit. Allen zullen enige tijd zijn uitgeschakeld.

Asjes was vandaag niet succesvol, want hij gooide zesmaal vier wijd en raakte twee spelers in 3-plus innings, waarin hij drie hits en vier verdiende punten moest toestaan.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg hij twee snelle nullen, waarna hij honkslagen moest toestaan aan Tony Enos en Dennis De Quint en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. De Quint sloeg zijn honkslag in kort midveld waar Jasper Keijzer naar de bal dook. De midvelder kwam dicht bij het vangen van de bal, maar die eindigde op het gras. Kort erna werd snel duidelijk dat Keijzer een blessure had opgelopen en het duel moest verlaten. In het ziekenhuis werd een breuk geconstateerd in een knokkel van één van zijn vingers. Na een onderbreking van vier minuten ging het duel verder, volgde een grounder en liet UVV twee lopers achter.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg Kinheim de kans de score te openen. Kevin Moesquit begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Niels van Weert. Met twee uit kreeg Kinheim de honken vol toen Jeffrey Arends en Bryan Engelhardt vier wijd kregen. Maar een grounder volgde, zodat de honken vol achterbleven en dat overkwam Kinheim nog eens drie keer.

UVV opende de score in de derde inning. Met twee uit sloeg Gilmer Lampe een tweehonkslag langs de rechtsveldlijn en stal het derde honk. De honken kwamen vol te staan toen Tony Enos vier wijd kreeg en Dennis De Quint werd geraakt door een worp. Hierna gooide Arshwin Asjes vier wijd op Omar Williams, resulterend in een automatisch punt. Een foute pop-fly sloot de inning af, zodat de honken vol achterbleven, maar UVV had een 1-0 voorsprong genomen.

In de 2e3 kreeg Kinheim de honken opnieuw vol. Met twee uit gooide UVV-starter Kevin Noordzij vier wijd op Dashenko Ricardo, Jeffrey Arends en Bryan Engelhardt. Kinheim liet hierna opnieuw drie lopers achter toen Dudley Leonora's uithaal werd gevangen door rechtsvelder Norbert Jongerius. En er zouden nog meer fraaie outfield-vangballen volgen.

In de vierde inning kwam UVV tot een rally van drie punten om meer afstand te nemen. Jordan Illis, Thomas Smits en Dennis Ribbens kregen allen vier wijd, waarna Asjes Joris van Ballegooy op zijn helm raakte en dat leverde een punt op. Van Ballegooy leek even last te hebben van de klap op zijn helm, maar kon het duel gewoon uitspelen. Het leidde ook tot een werperswissel, want Asjes werd opgevolgd door David Bergman en dat is ook de mogelijk starter voor het duel van aanstaande zondag. Hij werd begroet met een puntscorende honkslag van Gilmer Lampe, die de stand op 3-0 bracht. Een vangbal volgde en daarna, met de honken nog altijd vol, 'steeg de temperatuur' even, want Kinheim-catcher Dashenko Ricardo had een woordenwisseling met iemand uit de UVV dug-out. Gesteld werd dat de tekens van Ricardo werden 'gestolen', maar de umpires hadden de situatie snel onder controle en het duel werd voortgezet. Even later sloeg Dennis De Quint een opofferingsslag en tekende Lampe voor een 4-0 stand. Een andere vangbal volgde en dit keer liet UVV drie lopers achter.

In de volgende vijf innings werd UVV puntloos gehouden. Kinheim draaide een dubbelspel in de vijfde inning en kreeg een fraaie vangbal van linksvelder Bryan Engelhardt die een einde maakte aan de 6e inning met lopers op het eerste en derde honk.

Vanaf de vierde inning kreeg Kinheim verschillende mogelijkheden iets terug te doen, maar de UVV-verdediging en vooral de drie outfielders voorkwamen dat.

In de 2e4, met één uit, sloeg Sven van der Sanden een honkslag en kreeg Jochem Koedijk vier wijd. Hierna sloeg Kevin Moesquit een line drive het rechtsveld in waar de bal leek te gaan vallen voor een puntscorende klap, maar rechtsvelder Norbert Jongerius maakte een fraaie running catch, die de lopers op het eerste en twee honk hield. Een honkslag van Niels van Weert zorgde even later voor volle honken. Hierna was het midvelder Gilmer Lampe die een schitterende vangbal maakte op een line drive van Dashenko Ricardo om de inning af te sluiten en dat betekende dat Kinheim de honken voor de derde keer vol achterliet.

In de vijfde gooide Kevin Noordzij voor de zevende keer vier wijd. Na een vangbal van linksvelder Jordan Illis werd Noordzij vervangen, nadat hij meer dan 100 ballen had gegooid. Claudio Bavera nam het over en kreeg een dubbelspel-grounder die de inning afsloot. De linkshandige Venezolaan met Italiaans paspoort zag zijn verdediging nog een dubbelspel maken in de zesde met lopers op het eerste en tweede honk.

Bavera kreeg drie nullen op rij in de zevende, maar toen kreeg Kinheim weer een kans tot scoren te komen in de achtste slagbeurt. Met één uit sloeg Dudley Leonora een honkslag en kreeg Calvin Martinus vier wijd, resulterend in een werperswissel. Jurjen van Zijl nam het over, maar hij zorgde met vier wijd voor Sven van der Sanden voor volle honken, waarna hij een puntscorende honkslag moest incasseren van Jochem Koedijk. Van Zijl volgde met een strikeout, waarna Jongerius opnieuw een vangbal in het rechtsveld maakte en dus liet Kinheim voor de vierde keer drie lopers achter.

In de 2e9 begon Van Zijl met een strikeout, maar daarna was het midvelder Lampe die weer twee fraaie vangballen maakte om het duel in stijl af te sluiten.Corendon Kinheim - UVV 1-4
RHE
UVV001300000-480
Corendon Kinheim000000010-161
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Kevin Noordzij4.1273--
Claudio Bavera, W (1-3)331211
Jurjen van Zijl, SV (1)1.2211--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Arshwin Asjes, L (2-2)3 (*)16344
David Bergman42-3--
Scott Ronnenbergh21-2--
(*) - Asjes gooide op vier slagmensen in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:52 uur.

Game Notes:
4-minuten 'injury delay' in de 1e1 voor behandeling van Kinheim CF Jasper Keijzer, die het duel moest verlaten.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,1° C, noordoostelijke wind 13 kmu, luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.