Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Kleine zege Neptunus vs. DSS
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kon donderdagmiddag (14 mei) niet echt veel afstand nemen in het duel tegen DSS, dat opnieuw een goede wedstrijd speelde.

Neptunus stond slechts met 4-0 voor na zes innings en DSS scoorde drie punten in de laatste drie slagbeurten, maar dat was te laat om iets terug te kunnen doen. Neptunus voegde nog twee eigen punten toe en won uiteindelijk met 6-3.

Echter, DSS 'outhit' Neptunus met 10-8, waaronder drie hits van Mark Smit en twee van Tino van Erk.

DSS speelde in het tweede duel op rij zonder hun reguliere korte stop Mitchel Dautzenberg, die momenteel last heeft van een schouderblessure.

(May 14)
DSS dreigde de score te openen in de eerste inning op starter Diegomar Markwell. Lead-off hitter Mark Smit kwam na een fout op het honk en schoof daarna op na een doorgeschoten bal en een grounder van Sven Jongejans. Maar hij bleef op het derde honk achter toen er nog twee grounders volgden.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door Rik Geestman (net als Markwell een linkshander), waarna een loper achterbleef in de tweede slagbeurt.

Neptunus opende vervolgens de score met twee runs in de derde inning. Urving Kemp begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een tweehonker van Adrian Anthony. De laatste schoof op na een grounder en scoorde het tweede punt na een grounder van Gyenuar Lopez.

De thuisploeg voegde een punt toe in de vierde. Gianison Boekhoudt begon met vier wijd, waarna de honken vol kwamen toen Dwayne Kemp en Rien Vernooij een honkslag sloegen. Met één uit werd een punt gescoord op een opofferingsslag van Adrian Anthony, maar daarna strandden twee lopers toen een vangbal de inning afsloot.

In de zesde maakte Neptunus er een 4-0 stand van op reliever Kevin Bosch. Opnieuw begon Boekhoudt met vier wijd. Dit keer schoof hij op na een grounder en een doorgeschoten bal, waarna hij scoorde op een OS van Vernooij.

De honkslagen-productie van DSS werd beperkt tot slechts vier in de eerste zes innings op Diegomar Markwell, die vijf lopers zag achterblijven. Maar de Haarlemse ploeg begon iets terug te doen in de zevende inning op nieuwe werper Berry van Driel. Hij werd begroet met een lead-off double van Ryan Miner, die het derde honk bereikte na een doorgeschoten bal met één uit. Een grounder van Lex Leijenaar bracht hem over de plaat, waarna Van Driel de inning afsloot met een strikeout.

Neptunus voegde twee 'insurance runs' toe in de tweede helft van de zevende inning op nieuwe werper Max Ploegstra. Met twee uit sloeg Gyenuar Lopez een honkslag en kreeg Benjamin Dille vier wijd. Hierna leverde Raily Legito een RBI-single af die er 5-1 van maakte. Met lopers op het eerste en derde honk zorgde een steel-situatie ervoor dat Dille de thuisplaat kon passeren om het zesde punt te scoren.

Van Driel kreeg een lead-off single tegen van Mark Smit in de achtste en gooide vier wijd op Mitchell Koot met één uit, maar werd toen gesteund met een dubbelspel.

DSS verkleinde de achterstand vervolgens naar 6-3 door tweemaal te scoren in de negende op Joran van Acker. Tino van Erk begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een grounder. Hij scoorde toen pinch-hitter Koen Halderman een honkslag sloeg. Met twee uit stal Halderman het tweede honk, schoof op na een honkslag van Tommy van der Sanden en scoorde toen ook volgende slagman Mark Smit een honkslag sloeg. Maar daar bleef het bij voor DSS, want Van Acker sloot de inning en de wedstrijd af met een strikeout.Curaçao Neptunus - DSS 6-3
RHE
DSS000000102-3100
Curaçao Neptunus00210120X-681
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (1-3)512633
Kevin Bosch1-1-1-
Max Ploegstra1-1222
Kevin Geestman11----
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (5-0)6414--
Berry van Driel22121-
Jorian van Acker12-422
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Olav Steijger, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:34 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,9° C, oostelijke wind 14 kmu, luchtvochtigheid 57%.
...DSS-starter Rik Geestman...

...Neptunus-starter Diegomar Markwell...

...Mark Smit sloeg drie hits voor DSS...

...Tino van Erk wacht op een worp...

...Gianison Boekhoudt kijkt naar de werper...

...Mark Smit is 'picked off' en wordt getikt door Rien Vernooij...

...DSS-coach Tom Geestman (links) praat met werper (en zoon)...
...Rik Geestman, terwijl catcher Levine Gabriëls toeluistert...

...Mitchell Koot bereikt het 2e honk met een tweehonkslag...
...Korte stop Dwayne Kemp wacht op de bal...

...Neptunus-reliever Berry van Driel...

...DSS-reliever Max Ploegstra...
(© All Photos: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.