Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pirates wint nipt van Pioniers in 10 innings
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates keek donderdagmiddag (14 mei) aanvankelijk snel tegen een 2-0 achterstand aan in de eerste inning vs. Vaessen Pioniers, maar hield de Hoofddorpse ploeg daarna puntloos in het restant van het duel.

Amsterdam, dat met 10-5 werd 'outhit', kwam in de zesde inning langszij en won met 3-2 na een gemiste vangbal in het outfield met de honken vol en twee uit in de tweede helft van de tiende inning.

(14 mei)
Pioniers opende de score met twee punten in de eerste inning op Rob Cordemans. Met twee uit sloegen Dirk van 't Klooster en Vince Rooi een honkslag, waarna beiden scoorden toen Mark-Jan Moorman volgde met een tweehonkslag.

In de volgende vijf innings bereikte Pioniers slechts eenmaal het derde honk op Cordemans. Hij stond twee honkslagen toen in de tweede inning, maar de rechtshander schakelde daarna zes slagmensen op rij uit. In de vierde kreeg Cordemans een one-out single tegen van Kevin Dirksen, maar werd vervolgens gesteund met een dubbelspel. Na drie nullen op rij in de vijfde kwam Pioniers in de zesde weer op de honken. Met één uit sloeg Vince Rooi een honkslag en bereikte het derde honk na een 2-out single van Quintin De Cuba, maar bleef achter.

Met een 2-0 achterstand kreeg Amsterdam de honken vol in hun eerste slagbeurt op Ricardo Hernandez Sanchez. Michael Duursma begon met vier wijd, maar Hernandez volgde met een strikeout. Duursma ging even later gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Kenny Berkenbosch. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Remco Draijer en Bas Nooij eveneens vier wijd kregen, maar Hernandez voorkwam tegenpunten door de inning af te sluiten met drie slag.

In de volgende vier slagbeurten stond de linkshander slechts twee slagmensen toe de honken te bereiken. Na drie nullen op rij in de tweede inning kreeg hij lead-off singles tegen van Michael Duursma en Nick Urbanus (stootslag) in de derde. Hierna schakelde Hernandez acht slagmensen op rij uit (Duursma ging uit bij een steelpoging).

In de zesde inning kwam Amsterdam langszij. Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Bas Nooij. De honken kwamen vol te staan toen Remco Draijer vier wijd kreeg. Een punt vervolgens gescoord toen Rashid Gerard via een fout het honk bereikte en die hield ook de honken vol. Jesse Aussems volgde met een honkslag die voor de gelijke stand zorgde. Maar Pirates liet de honken vol achter toen Hernandez volgende slagmensen Koen Nooij en Roelie Henrique met drie slag uitschakelde.

Beide startende werpers vertrokken na zeven innings. Beide ploegen lieten een loper op het tweede honk achter in de achtste op relievers Tom de Blok en Reggie Bomberg.

In de 1e9 kwam Pioniers dicht bij een hernieuwde voorsprong. Quintin De Cuba kwam na een fout op het honk en dat leidde tot een werperswissel. De Cuba schoof op na een opofferingsstootslag van Kevin Dirksen en kwam op het derde honk na een honkslag van Kevin Weijgertse, maar daarna sloeg Max Draijer in een 'inning-ending double play'.

Voor Amsterdam werd Michael Duursma geraakt door een worp met twee uit in de negende, maar strandde, zodat een verlenging volgde.

In de eerste helft van de tiende inning schakelde Amsterdam-reliever Daan Hendrix Kevin Weijgertse, de tie-break loper op het tweede honk, uit met een pick-off. Hij volgde met drie slag voor Daniel Fernandes en een grounder van Danny Rombley sloot de beurt af.

In de 2e10 nam closer Bayron Cornelisse de pitching bij Pioniers over. Met Michael Duursma op het tweede en Nick Urbanus op het eerste honk als tie-break lopers werd de laatste gedwongen uitgeschakeld op een klap van Kenny Berkenbosch. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Bas Nooij werd geraakt door een worp, maar een gedwongen nul op de plaat volgde na een grounder van Remco Draijer. Met de honken nog altijd vol en twee uit leek de inning ten einde te komen toen Rashid Gerard de bal naar het rechtsveld sloeg. Maar de ervaren rechtsvelder Dirk van 't Klooster, die honderden vangballen heeft gemaakt in de zijn Hoofdklasse-loopbaan van ruim 20 jaar, liet de bal vallen en dat stelde Berkenbosch in staat het winnende punt te scoren en de wedstrijd af te sluiten.L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 3-2 (10 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers200000000 0-2102
L&D Amsterdam Pirates000002000 1-351
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de tiende inning)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez794522
Reggie Bomberg0.1-1---
Sedley Karel1.2-----
Bayron Cornelisse, L (0-1)0.2---1-
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans74-822
Tom de Blok0.2--1--
Robin Schel0.1 (*)-----
Daan Hendrix, W (2-0)21-1--
(*) - Schel gooide op één slagman in de negende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-3:20 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,1° C, noordoostelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.