Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers verzuimt wedstrijd via mercy-rule af te sluiten; The Hawks AC Grampon gestopt
English
DORDRECHT - Vaessen Pioniers stond zondag (14 juni) met 12-0 voor vs. Mampaey The Hawks in de zevende inning en had nog drie nullen nodig om de wedstrijd via de mercy-rule af te kunnen sluiten.

Maar toen kwam The Hawks tot een rally van zeven punten om Pioniers tot een volledige wedstrijd te dwingen. In de inning werden zes hits genoteerd, waaronder een 3-run double van Julian Goins.

Pioniers sloeg 17 honkslagen, waaronder homeruns van Mark-Jan Moorman en Quintin De Cuba, die een grand slam sloeg in een 4-run rally in de vierde.

The Hawks stond vandaag weer onder leiding van Assistent Coach Gregory Grampon, die de Acting Head Coach was als vervanger van Eugene Henson, die een schorsing van drie wedstrijden moest uitzitten. Maar dit was ook de laatste wedstrijd voor Grampon, die om privé-redenen stopte als coach na afloop van het duel van vandaag. En dat betekent dat Henson nu geen Assistent Coach geeft.

(14 juni)
Pioniers had een productieve start en stond reeds met 12-0 voor na vier innings, maar dat bleek niet genoeg te zijn om het duel af te kunnen sluiten via de tien punten verschil 'mercy-rule'.

Het eerste punt werd gescoord in de eerste slagbeurt op starter Kevin van Veen. De inning begon aanvankelijk in het voordeel van The Hawks, want Daniel Fernandes opende met een tweehonkslag in het linksveld, maar werd toen op het derde honk uitgeschakeld bij een poging er een driehonkslag van te maken. Hierna sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag en scoorde op een daarna volgende tweehonkslag van Danny Rombley.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede werden vier runs toegevoegd in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Danny Rombley een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Quintin De Cuba. Een hierna volgende homerun van Mark-Jan Moorman leverde de volgende twee punten op. Kevin Dirksen volgde met een honkslag, schoof op na een honkslag van Kevin Weijgertse en scoorde op een 'force play-grounder' van Taylor Clemensia.

In de vierde inning kwam Pioniers tot een rally van zeven punten om de stand op te voeren naar 12-0. Daniel Fernandes begon met een honkslag en dat leidde tot een werperswissel, want Tim Roodenburg nam het over. Hij gooide vier wijd op Dirk van 't Klooster en raakte Danny Rombley met een worp, zodat de honken vol kwamen te staan, waarna hij een grand slam homerun van Quintin De Cuba moest incasseren. Nadat volgende slagman Mark-Jan Moorman een honkslag sloeg werd Roodenburg vervangen door Laurens Oele, die onlangs werd toegevoegd aan het roster van The Hawks. Die werd begroet met een ground-rule double van Kevin Dirksen, waarna de honken weer vol kwamen toen hij Kevin Weijgertse met een worp raakte. Oele gooide vervolgens vier wijd op Taylor Clemensia, Milan Lammerts en Daniel Fernandes, resulterend in nog eens drie punten. Met de honken nog altijd vol en nul uit wist Oele uiteindelijk drie powerhitters uit te schakelen. Hij gooide drie slag op Dirk van 't Klooster, zag Danny Rombley met een pop-fly voor binnenhoog zorgen en kreeg een grounder van Quintin De Cuba.

En zo leek de wedstrijd buiten bereik voor The Hawks, dat nu tegen een 12-0 achterstand aankeek.

In de vijfde inning liet Pioniers drie lopers achter op Oele en werd ook in de zesde en zevende inning puntloos gehouden door nieuwe werper José Moreno.Elton Koeiman. De ploeg kreeg hun eerste twee slagmensen op het honk in de vierde, maar die bleven achter. In de vijfde bleven twee lopers in scoringspositie achter. Maar in de zesde ging The Hawks op rij uit tegenover nieuwe werper Reggie Bomberg.

En dus stond Pioniers nog altijd met 12-0 voor toen de tweede helft van de zevende inning begon en had nog slechts drie nullen nodig om het duel via de mercy-rule af te kunnen sluiten. Pioniers zette een andere 'battery' in, want Swen Huijer nam de pitching over en Glenn Bakker werd de nieuwe catcher. The Hawks kwam toen plotseling helemaal terug in de wedstrijd, want het kwam tot een rally van zeven punten. Steven Wharwood opende met een honkslag, waarna Odion Gouverneur vier wijd kreeg en een honkslag van Enoch Deaton voor volle honken zorgde. Een fout op de plaat volgden op een 'force play-grounder' van Gino Hersilia, resulterend in het eerste punt, terwijl de honken vol bleven. Het volgende punt werd toegevoegd toen Stephen Henson werd geraakt door een worp. Een binnenhoog van Lejeune Francisca leverde de eerste nul op, maar daarna volgde Berend Ruben met een puntscorende honkslag. Even later werden de honken schoongeveegd toen Julian Goins een 3-run double sloeg en daarmee de achterstand verkleinde naar 12-6. Dennis Buring werd ingebracht als nieuwe werper, maar hij kreeg een honkslag tegen van Kilian Jansen, gevolgd door een RBI-double van Steven Wharwood, die daarmee zijn tweede honkslag in deze inning sloeg. Met lopers op het tweede en derde honk schakelde Buring Gouverneur met drie slag uit, waarna de inning ten einde kwam na een line drive van Deaton.

De situatie was nu gewijzigd, want de stand was nog maar 12-7 en dat betekende ook dat de wedstrijd vervolgd moest worden en The Hawks ineens de kans kreeg nog wat terug te kunnen doen in de volgende twee slagbeurten. Maar dat gebeurde niet. The Hawks werd in het restant van de wedstrijd puntloos gehouden, terwijl Pioniers nog een punt toevoegde in de achtste via een opofferingsslag van Danny Rombley.Mampaey The Hawks - Vaessen Pioniers 7-13
RHE
Vaessen Pioniers104700010-13173
Mampaey The Hawks000000700-7104
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (3-1)5212--
Reggie Bomberg1-----
Swen Huijer0.1-1476
Dennis Buring2.21-4--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (1-6)3 (*)3-1066
Tim Roodenburg- (**)-1244
Laurens Oele224322
José Moreno4--21-
(*) - Van Veen gooide op één slagman in de vierde inning
(*) - Roodenburg gooide op vier slagmensen in de vierde inning
Homeruns: Pioniers: Mark-Jan Moorman (2)(3e,2-run,op Van Veen), Quintin De Cuba (3)(4e,grand slam,op Roodenburg).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:12 uur.

Game Notes:
Gregory Grampon was vanmiddag 'Acting Head Coach' van The Hawks als vervanger van Eugene Henson, die zijn derde wedstrijd uitzat van een schorsing van drie wedstrijden.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19° C, west-noordwestelijke wind 13 kmu, luchtvochtigheid 70%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.