Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus boekt kleine zege vs. HCAW
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus sloeg zondag (14 juni) met 10-3 meer hits dan HCAW, maar won slechts met 3-1 achter de sterke pitching van Kenny Van Den Branden, die acht innings gooide.

Neptunus brak een 1-1 stand in de derde slagbeurt na een honkslag van Raily Legito, waarna een punt werd toegevoegd in de vierde via een honkslag van Christian Diaz.

(14 juni)
Neptunus scoorde het eerste punt in de eerste inning op starter Maickel Rietel. Christian Diaz begon met vier wijd, maar ging gedwongen uit na een grounder van Dwayne Kemp. De laatste stal vervolgens het tweede honk en schoof op na een foute aangooi van de catcher. Hij scoorde op een hierna volgende honkslag van Raily Legito, die even later op het eerste honk door Rietel werd uitgeschakeld via een pick-off. Gianison Boekhoudt sloeg nog een tweehonkslag, maar bleef achter.

HCAW werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door Kenny Van Den Branden. De Belgische rechtshander kreeg een one-out single tegen van Kevin Nieveld in zijn eerste slagbeurt sinds zijn terugkeer uit de States na afloop van zijn college-seizoen. Maar Nieveld strandde op het eerste honk, want Van Den Branden schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

In de derde inning kwam HCAW langszij. Max Clarijs begon met vier wijd, waarna Rikkert Kempen werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een opofferingsstootslaag van Raoell Kortstam, waarna Clarijs scoorde op een opofferingsslag van Roy Seltenrijch, maar Kempen bleef achter op het derde honk.

In de tweede helft van de derde inning hernam Neptunus de leiding. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een honkslag en stal het tweede honk. Hiermee leidt Kemp de Hoofdklasse nu met 14 gestolen honken. Even later scoorde hij na een honkslag van Raily Legito en bezorgde Neptunus zo een 2-1 voorsprong. Legito schoof op na de aangooi richting de plaat, waarna Gianison Boekhoudt opzetttelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop op te zetten. Maar dat was uiteindelijk niet nodig, want de inning werd afgesloten met een strikeout.

Neptunus voegde nog een punt toe in de vierde en daar waren opnieuw de Kemp-broers bij betrokken. Urving Kemp begon met een honkslag, schoof op na een one-out single van Mourik Huijser en scoorde op een honkslag van Christian Diaz, maar Neptunus liet daarna lopers op het tweede en derde honk achter.

Na het punt te hebben toegestaan in de derde inning schakelde Kenny Van Den Branden negen slagmensen op rij uit. Hij kreeg toen een one-out single tegen van Roy Seltenrijch in de zesde, maar de Neptuniaanse verdediging volgde met een dubbelspel.

In de zevende inning maakte Neptunus nog een dubbelspel ter ondersteuning van Van Den Branden, van wie niet zeker was of hij vandaag wel zou starten. Zijn vrouw kan elk moment bevallen van hun zoon en dus was het onzeker of hij wel de heuvel zou beklimmen. En wanneer hij zou starten bestond natuurlijk altijd de mogelijkheid dat hij moest vertrekken om bij zijn vrouw te zijn. Maar de nieuwkomer stelde zijn komst echter opnieuw uit en dus kon Van Den Branden acht prima innings gooide.

Neptunus werd op rij uitgeschakeld door Rietel in de vijfde en zesde inning. Na een lead-off double van Christian Diaz in de zevende werd hij opgevolgd door Kaj Timmermans, die eveneens zijn eerste optreden van het seizoen had voor HCAW na terugkeer uit de States. Hij werd later gesteund met een 'inning-ending double play'.

In de achtste verzuimde Neptunus een 'insurance run' toe te voegen na de honken vol te krijgen. Maar de ploeg hield de kleine voorsprong vast, want closer Loek van Mil zorgde voor drie nullen op rij in de negende en kreeg zijn vijfde save genoteerd.Curaçao Neptunus - HCAW 3-1
RHE
HCAW001000000-133
Curaçao Neptunus10110000X-3100
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (1-6)6 (*)22933
Kaj Timmermans2-11--
(*) - Rietel gooide op één slagman in de zevende inning
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (5-1)881311
Loek van Mil, SV (5)11----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Rutger Druijve.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:16 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zwaarbewolkt, 18° C, west-noordwestelijke wind 10 kmu, luchtvochtigheid 70%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.