Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg)

Come-from-behind winst Amsterdam Pirates vs. UVV; Bannink, Stoovelaar geëerd
English

...Official Scorers Marco Stoovelaar en Dieks Bannink...
...werden vandaag gehuldigd door KNBSB-voorzitter Ron Schel...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam zondagmiddag (14 juni) terug van een achterstand vs. UVV en won met 3-2.

Voor aanvang van de wedstrijd werden Official Scorers Dieks Bannink en Marco Stoovelaar beiden gehuldigd door Ron Schel, die recentelijk de nieuwe voorzitter werd van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB). Bannink is sinds een week 20 seizoenen actief als Official Scorer en heeft er inmiddels 500 honkbal/softbalwedstrijden opzitten. Hiervoor ontving hij de zilveren speld die behoort bij het Bondsonderscheidingsteken van de KNBSB. Stoovelaar, die bezig is aan zijn 39e seizoen, ontving de gouden speld die behoort bij het Erelidmaatschap van de KNBSB.

Tijdens de Bondsraadvergadering van 4 oktober afgelopen jaar benoemde de KNBSB vier wedstrijdofficials tot Erelid voor hun vele bijdragen door de jaren heen, terwijl een andere wedstrijdofficial Lid van Verdienste werd. Tot Erelid werden benoemd Official Scorers Feiko Drost, Ben Goorts en Marco Stoovelaar en Softbal-umpire Bert Loggen. Official Scorer Huub Nelissen werd benoemd tot Lid van Verdienste.
Meer over deze decoraties

In de wedstrijd vandaag waren verschillende close calls. Eén van die calls kwam met een 2-1 voorsprong voor UVV in de 1e8. UVV had toen de honken vol met één uit toen de loper op het derde honk aanvankelijk veilig leek terug te duiken na een pick-off, maar toen werd uitgegeven voor ontwijken van de tik. Even later scoorde Amsterdam tweemaal in de 2e8 na een honkslag van Michael Duursma en tweehonkslag van Kenny Berkenbosch om met 3-2 te winnen.

(14 juni)
Kyle Ward startte voor Amsterdam Pirates. De linkshander gooide driemaal drie slag in de eerste helft van de eerste inning en gooide eenmaal vier wijd met één uit, maar die loper strandde. Ward moest daarna een punt toestaan in de eerste helft van de tweede inning. Mike Bazuin begon met een honkslag, schoof op na een tweehonkslag van Brennan Nijhof en scoorde op een grounder van Norbert Jongerius.

Na het punt in de tweede inning te hebben toegestaan gooide Ward sterk en schakelde 14 van de volgende 17 slagmensen uit. Na zes nullen op rij gooide hij in de vierde inning vier wijd op lead-off hitter Dennis De Quint, maar die ging met twee uit gedwongen uit op een grounder van Norbert Jongerius. In de zesde kreeg Ward een one-out single tegen van Gilmer Lampe, maar die werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

Jurjen van Zijl gooide het hele duel voor UVV. De rechtshander werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning en gooide vier hitloze innings.

In de vijfde inning, met een 1-0 achterstand, brak Amsterdam de No-Hitter en kwam langszij. Remco Draijer begon met een honkslag en stal het tweede honk. Hierna kreeg Bas Nooij vier wijd, waarna de twee lopers opschoven na een opofferingsstootslag van Rashid Gerard. Patrick Bok dreunde vervolgens de bal het rechtsveld in en werd uitgevangen. Draijer vertrok vanaf het derde honk en scoorde de gelijkmaker, waarbij hij net onder de handschoen gleed van catcher Joris van Ballegooy, die de bal in een relay vanuit het outfield had ontvangen. Home Plate Umpire Niek Elshof had een prima uitzicht op de situatie en maakte een resolute en goede call, waarbij hij aangaf dat Draijer safe was.

UVV hernam de leiding in de zevende inning. Met één uit sloeg Brennan Nijhof een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging. Kort erna sloeg Norbert Jongerius een driehonkslag langs de rechtsveldlijn en scoorde na een honkslag van Thomas Smits. Dat leidde tot twee wissels. Tom de Blok werd ingebracht als reliever voor Ward, terwijl Jamie Verheyleweghen in het duel kwam als pinch-runner voor Smits. Maar de inning eindigde toen Verheyleweghen uitging bij een steelpoging.

Hierna volgde een enerverende achtste inning, waarin drie close calls van de umpires, waarvan er twee resulteerden in een paar verhitte discussies.

In de eerste helft van de 8e inning kreeg UVV de kans meer afstand te nemen toen het de honken vol kreeg met één uit. Dennis Ribbens begon met een honkslag door het midden en bereikte het derde honk op een one-out double van Tony Enos. Om een gedwongen loop op te zetten kreeg volgende slagman Gilmer Lampe opzettelijk vier wijd. Hierna volgde een pick-off op het derde honk door catcher Bas Nooij. Derde honkman Rashid Gerard tikte Ribbens, die terugdook richting derde honk en dat resulteerde in een 'double call'. 3B Umpire Henny Jansen gaf het 'safe'-teken, maar Home Plate Umpire Niek Elshof, die uiteraard vanuit een andere hoek toekeek, gaf de loper uit. Hij stelde dat Ribbens te ver was uitgeweken bij de tikpoging en dus werd zijn collega overruled. Dat leidde tot een discussie tussen Elshof en UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan. Elshof gaf uitleg en zo werd Ribbens de tweede nul. De inning eindigde even later toen De Blok Dennis De Quint met drie slag uitschakelde.

In de 2e8 kreeg pinch-hitter Linoy Croes drie slag, maar bereikte het eerste honk na een doorgeschoten bal. Hij schoof op naar het tweede honk toen een pick-off van Van Zijl in een fout eindigde. Croes bereikte vervolgens het derde honk na een stootslag van Roelie Henrique, die op het eerste honk werd uitgegeven na een close call. En dat zorgde voor de volgende discussie, want dit keer wilde Amsterdam Hoofd Coach Charles Urbanus uitleg hebben van 1B Umpire Jos van Eijsden. Toen het duel weer verder ging had Amsterdam een loper op het derde honk, maar ook een uit. Hierna sloeg Michael Duursma een honkslag in het links-midveld en bracht Croes binnen, zodat de stand in balans kwam. Een foul-out van Nick Urbanus leverde daarna de tweede nul op. Kenny Berkenbosch volgde met een tweehonkslag. Duursma rende over de honken, terwijl Berkenbosch richting derde honk ging in een poging er een driehonkslag van te maken. Maar Berkenbosch werd bij het derde honk uitgeschakeld. Echter, kort voordat Berkenbosch werd uitgetikt scoorde Duursma en dat werd duidelijk aangegeven door HP Umpire Elshof. En daarmee nam Amsterdam een 3-2 voorsprong.

In de eerste helft van de 9e inning kreeg Tom de Blok drie nullen op rij en dat betekende het einde van de wedstrijd.L&D Amsterdam Pirates - UVV 3-2
RHE
UVV010000100-283
L&D Amsterdam Pirates00001002X-340
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (5-4)854431
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward6.272622
Tom de Blok, W (3-0)2.1312--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar (Ben Goorts in top 1st).
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:30 uur.

Game Notes:
Official Scorers Dieks Bannink en Marco Stoovelaar worden voor aanvang van de wedstrijd gehuldigd. Bannink ontvangt de zilveren speld, die behoort bij het Bondsonderscheidingsteken van de KNBSB, Stoovelaar ontvangt de gouden speld, die behoort bij het Erelidmaatschap van de KNBSB.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16° C, noordoostelijke wind 2 kmu, luchtvochtigheid 76%.
...Official Scorers Dieks Bannink & Marco Stoovelaar...

...Dieks Bannink wordt geëerd door KNBSB-voorzitter Ron Schel...

...KNBSB-President Ron Schel feliciteert Marco Stoovelaar...


...Bannink & Stoovelaar worden gefeliciteerd door Amsterdam...
...Hoofd Coach Charles Urbanus en speler Kenny Berkenbosh...

...Hoofd Coaches Charles Urbanus en Ferenc Jongejan...
...schudden de hand; Home Plate Umpire Nieks Elshof kijkt toe...

...Amsterdam-starter Kyle Ward...


...Jurjen van Zijl gooide het hele duel voor UVV...


...Thomas Smits tikt Kenny Berkenbosch uit om...
...een dubbelspel te completeren in de 2e inning...

...Remco Draijer scoort het eerste punt voor Amsterdam...
...in de vijfde inning...

...Roelie Henrique gaat uit bij stelen op het 3e honk...
...in de 6e inning; 3B Dennis De Quint tikt hem uit...

...Brennan Nijhof gaat uit bij stelen in de 7e inning...
...Hij wordt getikt door 2B Nick Urbanus...

...Norbert Jongerius glijdt richting 3e honk met...
...een driehonkslag in de zevende inning...

...Even later scoort Jongerius voor UVV...


...Dennis Ribbens duikt richting 3e honk, ontwijkt de tik...
...van 3B Rashid Gerard en wordt uitgegeven...

...UVV Hoofd Coach Ferenc Jongejan in discussie met...
...HP Umpire Niek Elshof over de call op het 3e honk...

...Michael Duursma scoort het winnende punt voor Amsterdam...


...Winnende werper Tom de Blok...

...1B Patrick Bok tikt Norbert Jongerius uit voor einde wedstrijd...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.