Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Jong Oranje opent Europees Kampioenschap met winst
English
OSTRAVA (Tsjechië) - Het Jong Oranje Honkbal Team (AAA) is het Europees Junioren Kampioenschap in Tsjechië dinsdag (14 juli) begonnen met een ruime 12-2 overwinning tegen Zweden.

Twee jaar geleden, in de Tsjechische hoofdstad Praag, eindigde Nederland op de derde plaats. Italië pakte toen de titel na 9-3 winst vs. Tsjechië in de finale.

Nederland speelt in Poule B en ontmoet ook nog Kroatië, Rusland en Tsjechië in de voorronde.

In Poule A komen Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje uit.

Het evenement ging maandag van start met vier wedstrijden, maar Nederland kwam toen nog niet in actie.

Hoewel er een Nederlands Team aan het evenement deelneemt is er opmerkelijk genoeg geen Nederlandse scheidsrechter aangewezen voor de 12-man umpire crew voor het toernooi.

Uitslagen maandag:
Poule A: Italië vs. Frankrijk 7-1, Groot-Brittannië vs. Duitsland 8-14
Poule B: Kroatië vs. Zweden 4-1, Tsjechië vs. Rusland 10-0

Uitslagen vandaag:
Poule B: Frankrijk vs. Groot-Brittannië 9-2, Spanje vs. Duitsland 6-10 (10 inn.)
Poule B: Nederland vs. Zweden 12-2, Rusland vs. Kroatië 8-4

(14 juli)
In hun eerste wedstrijd op het toernooi kwam Jong Oranje tot 17 honkslagen, waaronder vier homeruns. De Nederlandse aanval werd aangevoerd door Julian Rip en Ruben Prins, die beiden vier honkslagen sloegen. Rip sloeg 4-uit-5, scoorde vier punten en sloeg er ook vier binnen. Prins sloeg 4-uit-4, scoorde eenmaal en sloeg ook een punt binnen.

Rip sloeg drie 'extra basehits', want hij liet één tweehonkslag noteren en homerde tweemaal. Menno Lenting en Chiel Berkhout (die driemaal scoorde) homerden ook voor Oranje.

Twee Nederlandse werpers stonden zeven honkslagen toe in de wedstrijd, die in de achtste inning werd afgesloten vanwege het verschil van tien punten. Winnende werper Gijs Timmer startte en kreeg vier hits tegen in vijf innings. Timo van Lingen gooide daarna de volgende drie innings, stond drie hits toe en kreeg een save op zijn naam.

Menno Lenting homerde met één uit in de eerste inning om Nederland een vroege voorsprong te bezorgen, maar Zweden kwam langszij in de tweede slagbeurt.

In de tweede helft van de tweede inning hernam Oranje de leiding toen Chiel Berkhout en Julian Rip de slagbeurt openden met back-to-back homeruns.

Zweden verkleinde de achterstand naar 3-2 in de eerste helft van de vierde, maar dat zou ook het laatste punt zijn dat de Scandinavische ploeg scoorde. Vanaf de tweede helft van de vierde inning nam Nederland meer afstand en scoorde negen punten in de volgende vijf slagbeurten.

Nederland scoorde tweemaal in de vierde dankzij een 2-run single van Tijmen Takke. Nog eens twee runs werden toegevoegd in de vijfde toen Julian Rip zijn tweede homerun sloeg, die keer met een loper op de honken.

In de zevende werd driemaal gescoord op slechts één honkslag, want de Zweedse verdediging hielp een handje mee met twee fouten. In deze inning leverde Ruben Prins een puntscorende honkslag af, terwijl de andere punten tot stand kwamen na een fout en op één van de twee keer schijn die werden geconstateerd bij de Zweedse reliever Oscar Kjellberg.

Het verschil van 10 punten werd bereikt met één uit in de achtste inning. Met één uit sloegen Koen Halderman en Max Draijer een honkslag. Hierna brachten een honkslag van Chiel Berkhout en tweehonkslag van Julian Rip de twee lopers binnen om de stand op te voeren naar 12-2 en de wedstrijd te beëindigen.Netherlands vs. Sweden 12-2 (8 inn.)
RHE
Sweden01010000-275
Netherlands12022032-12170
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de achtste inning)
pitchers Swedeninn.SOBBHRER
Oskar Syren, L (0-1)54-1076
Oscar Kjellberg2.1-3752
pitchers Netherlandsinn.SOBBHRER
Gijs Timmer, W (1-0)521422
Timo van Lingen, SV (1)3--3--
Homeruns: Nederland: Menno Lenting (1)(1e,solo,op Syren), Chiel Berkhout (1)(2e,solo,op Syren),
Julian Rip 2 (2)(2e,solo,op Syren; 5e,2-run,op Syren).
Umpires: HP-Jens Urban (Duitsland), 1B-Tomislav Ozimec (Kroatië), 3B-Alexandr Chumakov (Rusland).
Official Scorers-Dalibor Kucko (Tsjechië), Romana Kuckova (Tsjechië)
Technical Commissioner-Jaroslav Mike (Tsjechië).
Speeltijd-2:10 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.