Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Restant duel Neptunus vs. Pirates vastgesteld voor 28 juli
English
NIEUWEGEIN - De Afdeling Competitiezaken van de KNBSB heeft het over te spelen restant van de wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates vastgesteld voor dinsdag 28 juli. Dat is twee dagen na afloop van het World Port Tournament Baseball in Rotterdam en twee dagen voordat het seizoen weer wordt hervat met de volgende 3-game series.

Op 30 juni ontmoetten Neptunus en Amsterdam elkaar in de tweede wedstrijd van hun 3-game series, die naar voren was geschoven en werd gespeeld op drie opeenvolgende dinsdagavonden. Dit om in begin augustus ruimte te maken wanneer Neptunus deelneemt aan de best-of-three finale om de European Champions Cup tegen het Italiaanse UnipolSai Bologna.

De wedstrijd werd door Amsterdam met 4-1 gewonnen, maar Neptunus diende in de eerste helft van de vijfde inning een protest in. Die slagbeurt eindigde toen Nick Urbanus werd uitgevangen. Na afloop van die slagbeurt stelde Neptunus dat Urbanus had geslagen met een ongerechtigde knuppel. Het slaghout werd geïnspecteerd door de 3-man umpire crew, die de knuppel vervolgens in de wedstrijd lieten, waardoor de indruk ontstond dat de knuppel niet ongerechtigd zou zijn. Vanaf dat moment speelde Neptunus het restant van de wedstrijd onder protest.

Het protest werd vervolgens behandeld door de Protestcommissie, die het toewezen aan Neptunus op basis van Regel 6.06 d-2. Die Regel stelt dat wanneer een speler met een ongerechtigde knuppel slaat en dat wordt bevestigd door de umpires, de speler moet worden uitgegeven en uit het veld worden gestuurd.

Met de toewijzing van het protest werd het duel vanaf de tweede helft van de vijfde inning ongeldig verklaard.

De wedstrijd zal hervat worden met nul uit en het begin van de tweede helft van de vijfde inning met een 1-1 stand, terwijl Urbanus uit het veld gestuurd zal zijn voor het gebruik van een ongerechtigde knuppel. De 'pitchers-of-record' op dat moment zijn Kenny Van Den Branden (Neptunus) en Rob Cordemans (Amsterdam).

Het restant wordt op dinsdagavond 28 juli in Rotterdam gespeeld, vanaf 19:30 uur.

(14 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.