Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

The Hawks wint vierde oefenduel
English
DORDRECHT - In Dordrecht won Mampaey The Hawks de vierde opeenvolgende oefenwedstrijd op rij en bleef ongeslagen. De ploeg uit Dordrecht won met 14-4 van de Belgische kampioen Borgerhout Squirrels.

Met een 5-4 voosprong kwam The Hawks tot een rally van negen punten in de tweede helft van de vijfde inning om een ruime overwinning te boeken.

Verslagen overige wedstrijden van vandaag
...Chris Williams...
...3 runs, 3 singles...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste 4½ innings hielden beide ploegen elkaar in balans, want The Hawks stond met 5-4 voor halverwege de vijfde inning.

In de eerste helft van de vijfde inning opende Borgerhout de score toen de verdediging van The Hawks twee fouten maakte. De thuisploeg kwam langszij in de eerste slagbeurt. Met één uit kreeg Stephen Henson vier wijd, schoof op na een mislukte pick-off en scoorde op een grounder van Berend Ruben.

Quinn Tramm, de starter voor The Hawks, hield hierna de Belgische tegenstander in de volgende twee innings en stond maar één honkslag toe. In de derde scoorde The Hawks het tweede punt om de leiding te nemen. Chris Williams opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Henson en scoorde op een 2-out single van Steven Wharwood.

Borgerhout kwam echter langszij door een punt te scoren in de vierde op nieuwe werper José Moreno, maar The Hawks antwoordde met drie eigen runs in de 2e4 om een 5-2 voorsprong te nemen. De drie punten werden gescoord met twee uit. Kilian Jansen kreeg toen vier wijd en Louie Sienders sloeg een honkslag, waarna Chris Williams volgde met een puntscorende honkslag. Een pick-off op het eerste honk mislukte daarna en dat stelde Sienders in de gelegenheid het volgende punt te scoren, waarna Williams even later scoorde na een wilde worp.

Opnieuw was Borgerhout in staat iets terug te doen en verkleinde de achterstand naar 5-4 door tweemaal te scoren op drie hits in de vijfde inning op nieuwe werper Mitchel Berghmans.

Nu met een voorsprong van slechts 5-4 kwam The Hawks tot een rally van negen punten in de vijfde inning op Michel Offerman, een werper van The Hawks, die vandaag gooide voor Borgerhout, net als Jesper Krutzen. In de vijfde sloeg The Hawks maar vier honkslagen, waaronder twee van Tim Roodenburg. In deze inning kwamen 15 slagmensen aan slag, waarvan er zes een vrije loop kregen, drie van hen via vier wijd, de andere drie na te zijn geraakt door een worp. Met één uit en de honken vol werden twee punten gescoord toen een fout werd gemaakt op een klap van Wijnand Ruben. De volgende zeven punten werden vervolgens gescoord met twee uit. De honken kwamen wederom allemaal bezoet toen Louie Sieders werd geraakt door een worp. Hierna leidde een velderskeus-grounder van Chris Williams tot een situatie waarin drie punten werden gescoord en de stand op 9-4 kwam. Daarna volgden een vrije loop en een geraakt werper, waarna Steven Wharwood twee punten binnensloeg met een honkslag en ook Julian Goins een honkslag sloeg. Een honkslag van Tim Roodenburg en vier wijd voor Wijnand Ruben verhoogden even later de stand naar 14-4.

Borgerhout werd daarna puntloos gehouden in de volgende twee innings door relievers Mitchel Berghmans en Jeldwin Orman.

The Hawks kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Tim Roodenburg en drie van Chris Williams en Steven Wharwood. Williams scoorde ook drie punten.

Roodenburg en Williams kwamen beide naar The Hawks na het terugtrekken van ADO Lakers. Roodenburg was na het vorig seizoen naar Den Haag gekomen van DSS, terwijl Williams was overgekomen van Vaessen Pioniers.

(15 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

Mampaey The Hawks - Borgerhout Squirrels 14-4 (7 inn.)
RHE
Borgerhout Squirrels (Belgium)1001200-464
Mampaey The Hawks1013900-14153
pitchers Squirrelsinn.SOBBHRER
??????????, L (0-1)441752
Michel Offerman223691
Jesper Krutzen1--1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, W (1-0)32211-
José Moreno, BS (1)11111-
Mitchel Berghmans, H (2)2-2322
Jeldwin Orman11----
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Henri van Heijningen.
Scorer-Jerry de Cloe (The Hawks).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.