Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Kinheim, Neptunus winnen; Pirates & Pioniers spelen gelijk
English
HAARLEM / OOSTERHOUT / AMSTERDAM / BUSSUM / DORRDRECHT - Vandaag, op wederom een koude middag, speelden de acht Hoofdklasse-ploegen hun volgende wedstrijd in het oefenseizoen van dit jaar ter voorbereiding op de competitie, die op donderdagavond 16 april van start gaat. En dat resulteerde in de eerste oefenwinst voor Corendon Kinheim, een gelijkspel tussen L&D Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers, een ruime zege van Curaçao Neptunus, een 'come-from-behind victory' van UVV de vierde oefenwinst op rij voor Mampaey The Hawks, de huidige koploper in het oefenseizoen.

In het weekeinde speelde The Hawks twee wedstrijden tegen de Belgische kampioen Borgerhout Squirrels, wat een week geleden tegen UVV speelde. Komend weekeinde speelt de Belgische ploeg opnieuw twee wedstrijden tegen een Nederlandse tegenstander en dat is Overgangsklasser Twins.

Komend weekeinde staat er nog een internationale ontmoeting op de agenda voor een Hoofdklasse-ploeg, want vice-kampioen L&D Amsterdam Pirates ontvangt dan het Duitse Solingen Alligators op zaterdag en zondag op hun complex in de hoofdstad.

HCAW zou aanvankelijk twee wedstrijden spelen tegen het Duitse Mainz Athletics, maar die wedstrijden kwamen te vervallen na een afbericht van Mainz.
...Tom Stuifbergen...
(© Foto: Henk Seppen)
DSS vs. Corendon Kinheim

In Haarlem kwam Corendon Kinheim, dat het oefenseizoen op zaterdag begon met een 4-1 nederlaag tegen buurman DSS, vandaag tot een 7-1 overwinning tegen dezelfde tegenstander. Net als zaterdag het geval was bepaalden beide coaches dat er een limiet was op het aantal pitches en aantal innings voor de werpers, vanwege het koude weer en het vroege tijdstip in het oefenseizoen. En zo had Kinheim vandaag pitching voor vijf innings, terwijl de DSS-pitching zes innings op de heuvel stond.

Tom Stuifbergen startte voor Kinheim en gooide de eerste twee innings. Afgelopen woensdag was Stuifbergen de closer in de overwinning van Team Europe vs. Samurai Japan in Tokyo in Game 2 van de Global Baseball Match. Vandaag startte hij en was de winnende werper.

Stuifbergen werd op de heuvel gevolgd door Glenn Wassink, die de volgende twee innings gooide, waarna linkshander Scott Ronnenbergh (die vorig seizoen gooide voor Pioniers) de vijfde en laatste defensieve inning voor Kinheim gooide. Kevin Bosch startte voor DSS.

Van deze wedstrijd zijn verder geen andere details bekend.

Komend weekeinde speelt Kinheim tweemmaal vs. Vaessen Pioniers, terwijl DSS op zondag HCAW ontmoet na zaterdag te hebben gespeeld tegen hun Rookie League-team.
...Kenny Berkenbosch...
(© Foto: Henk Seppen)
L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers

In Amsterdam was L&D Amsterdam Pirates zaterdag begonnen met een 4-0 winst bij Vaessen Pioniers in een 7-inning wedstrijd. Vandaag speelden de twee teams wederom zeven innings. Pioniers leidde aanvankelijk met 3-0, maar Amsterdam kwam langszij in de zevende inning, waarna het duel eindigde met een 3-3 stand.

Kevin Heijstek startte voor Amsterdam. Heijstek reisde ook met Team Europe naar Japan voor de 2-game series tegen Samurai Japan, maar kwam niet in actie. Vanmiddag gooide Heijstek de eerste drie innings, waarna hij werd opgevolgd door Daan Hendrix, die de volgende twee innings gooide. Dennis Burgersdijk gooide de laatste twee innings en debuteerde in een Amsterdams uniform. Aanvankelijk zou Burgersdijk dit seizoen uitkomen voor ADO Lakers, maar na het terugtrekken van die ploeg besloot hij naar Amsterdam Pirates te verhuizen.

Pioniers nam een vroege 3-0 voorsprong op ondermeer een honkslag van Mark-Jan Moorman en een doorgeschoten bal. Pioniers-starter Elton Koeiman had een goed optreden en stond vier hits toe in de vier innings die hij gooide. En zo leek de ervaren rechtshander de winnende werper gaan worden. Oud-prof Swen Huijer gooide hierna de vijfde inning en hield Amsterdam eveneens puntloos, zodat hij een 'Hold' op zijn naam kreeg. In de zesde inning nam Bayron Cornelisse de pitching over in een save-situatie, maar hij kreeg uiteindelijk een 'Blown Save' op zijn naam, want hij moest drie punten toestaan, waardoor Amsterdam langszij kwam.

Nadat Amsterdam eenmaal had gescoord in de zesde inning voegde de thuisploeg twee runs toe in de zevende inning dankzij een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch om de stand op 3-3 te brengen.

Komend weekeinde speelt Amsterdam twee wedstrijden vs. Solingen Alligators uit Duitsland, terwijl Pioniers ontmoet.
...Kenny Van Den Branden...
(© Foto: Henk Seppen)
Twins vs. Curaçao Neptunus

In Oosterhout boekte Curaçao Neptunus vandaag een ruime 9-1 zege vs. Twins na slechts met 4-1 te hebben gewonnen op zaterdag.

Matthew Latta startte voor Twins en gooide vier prima innings. De volgende vier innings van de Overgangsklasser werden gegooid door twee rookies. Eerst door Koen Blom, die afkomstig is van Bixie Baseball Academy, die drie innings gooide, waarna de 15-jarige Jerzy van Gool de achtste inning gooide. De laatste komt uit de jeugdopleiding van Twins. De Canadees Branden Kuzyk gooide de negende inning voor de thuisploeg.

Kenny Van Den Branden startte voor Neptunus. Afgelopen jaar gooide de Belgische werper voor UVV, maar hij kwam na het seizoen over naar Rotterdam.

Neptunus verhoogde de voorsprong in de middelste innings op de twee rookies.

Van deze wedstrijd zijn verder geen andere details bekend.

Komend weekeinde speelt Neptunus tweemaal tegen UVV. Twins zal tweemaal spelen tegen het Belgische Borgerhout Squirrels.UVV vs. HCAW

In Bussum speelden HCAW en UVV een wedstrijd die erg leek op het duel van de dag ervoor. Op zaterdag leidde HcaW, stond achter, maar won in de achtste inning. Vandaag stond UVV na zes innings met 3-1 voor, maar stond achter na de zevende slagbeurt. UVV hernam de leiding in de achtste, stond weer achter na de 1e9, maar scoorde toen tweemaal om met 7-6 te winnen.

Uitgebreid verslag van de wedstrijd UVV vs. HCAWMampaey The Hawks vs. Borgerhout Squirrels

In Dordrecht won Mampaey The Hawks de vierde opeenvolgende oefenwedstrijd op rij en bleef ongeslagen. De ploeg uit Dordrecht won met 14-4 van de Belgische kampioen Borgerhout Squirrels.

Uitgebreid verslag van het duel The Hawks vs. Borgerhout

(15 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.