Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

UVV draait oefenduel vs. HCAW om in 9e inning
English
BUSSUM (Neth.) - In Bussum speelden HCAW en UVV een wedstrijd die erg leek op het duel van de dag ervoor. Op zaterdag leidde HcaW, stond achter, maar won in de achtste inning.

Vandaag stond UVV na zes innings met 3-1 voor, maar stond achter na de zevende slagbeurt. UVV hernam de leiding in de achtste, stond weer achter na de 1e9, maar scoorde toen tweemaal om met 7-6 te winnen. Doordat de voorsprong steeds van team wijzigde kregen vier werpers vanmiddag een 'Blown Save' op hun naam.

Komend weekeinde zou HCAW aanvankelijk tweemaal spelen tegen het Duitse Mainz Athletics, maar die ploeg meldde zich af. In plaats daarvan zal HCAW nu zaterdag een trainingsdag hebben, waarna zondag om 12:00 uur op eigen veld wordt gespeeld tegen DSS. UVV zal tweemaal spelen tegen Curaçao Neptunus.

Verslagen overige wedstrijden van vandaag
...Norbert Jongerius...
...single, triple, 2 gescoorde punten, 2x vier wijd...
(© Foto: Henk Seppen)
In de wedstrijd van vandaag, die werd gespeeld op het veld van HCAW in Bussum, nam UVV een snelle voorsprong door driemaal te scoren in de eerste twee innings op starter Sander Helmendach. In de eerste slagbeurt kregen Norbert Jongerius en Gilmer Lampe beiden vier wijd, waarna een mislukte pick-off de voorste loper naar het derde bracht. Even later scoorde Jongerius in een double-steal-situatie die Lampe naar het tweede honk, maar die bleef vervolgens achter.

Twee punten werden toegevoegd in de tweede inning. Dennis Ribbens opende met een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde toen volgende slagman Sam van Dijck ook een tweehonkslag sloeg. De laatste schoof op nadat Joris van Ballegooy het honk bereikte via een fout, waarna hij scoorde op een grounder van Brennan Nijhof om de stand op 3-0 te brengen in het voordeel van UVV.

Jim Ploeger startte voor UVV en gooide vijf sterke innings. Hij kwam tot 10 strikeouts, gaf twee vrije lopen weg en stond maar drie honkslagen toe. Met twee uit in de eerste inning kreeg Ploeger een honkslag tegen van Roy Seltenrijch en gooide vier wijd op Rossini Frolijk, maar sloot daarna af met een strikeout. In de vierde liet HCAW een loper op het eerste honk achter, waarna er weer een honkloper kwam in de vijfde. Met twee uit sloeg Rikkert Kempen een honkslag en schoof op na een wilde worp, maar werd toen uitgeschakeld na een pick-off van Ploeger, zodat de inning ten einde kwam.

Gijs van Els nam de pitching bij HCAW over in de vierde en gooide twee puntloze innings.

De dingen begonnen te veranderen vanaf de zesde inning en dat resulteerde in 10 punten van de twee teams samen.

Rookie Mees Cremer verving Ploeger in de zesde en kwam in de problemen. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Emersson Paula, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Peter van Doesburg. Na drie slag voor de volgende slagman kwamen de honken vol te staan toen ook Rossini Frolijk een vrije loop kreeg. HCAW scoorde even later het eerste punt na een opofferingsslag van Jarreau Martina, maar liet ook de honken vol achter.


...Gilmer Lampe...
...gamewinning hit...
(© Foto: Henk Seppen)
In de zevende inning scoorde HCAW driemaal op Cremer om een 4-3 voorsprong te nemen. Brian Biezen sloeg een honkslag en Jim Froberg kreeg vier wijd, waarna een double steal volgde. Hierna scoorde Biezen toen een fout werd gemaakt op een one-out grounder van Peter van Doesburg en Froberg tekende het gelijkmakende punt aan door de thuisplaat te passeren na een honkslag van Roy Seltenrijch. HCAW nam daarna een 4-3 voorsprong via een opofferingsslag van Rossini Frolijk.

Tony Kreisel had het werpen overgenomen van Van Els in de zesde inning en gooide twee puntloze innings. Hij werd hierna de 'pitcher-of-record' toen HCAW de leiding nam in de eerste helft van de zevende, maar de HCAW-bullpen verzuimde die vast te houden.

In de 1e8 kreeg HCAW lopers op het tweede en derde honk met één uit, maar wist toen geen punten toe te voegen.

In de 2e8 scoorde UVV tweemaal op nieuwe werper Steven van Groningen om een 5-4 voorsprong te nemen. Norbert Jongerius begon met een honkslag en Gilmer Lampe kreeg vier wijd. De eerste ging uit bij een steelpoging, maar de honken kwamen vol te staan toen Mike Bazuin het honk bereikte na een fout en Sergino Martis vier wijd kreeg. Vervolgens werden twee punten gescoord na een honkslag van Dennis Ribbens. Maar UVV liet twee lopers achter toen Van Groningen de inning afsloot met twee strikeouts.

Deze voorsprong was van korte duur, want HCAW scoorde twee punten in de 1e9 op nieuwe werper Joris van Ballegooy. Lead-off hitter Peter van Doesburg werd geraakt door een worp, schoof op na een wilde worp, bereikte het derde honk na een vangbal en scoorde de gelijkmaker toen Rossini Frolijk een tweehonkslag sloeg. Frolijk schoof even later op na een grounder en scoorde het leidende punt na een honkslag van Jazon Allee. De laatste stal het tweede honk en werd doorgestuurd in een poging te scoren op een honkslag van Rowan van Hoek, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van midvelder Gilmer Lampe.

Nu met een 6-5 achterstand was het UVV's beurt om terug ter komen, tweemaal te scoren en het duel hun kant op te laten draaien. Bob Klaarenbeek werd de nieuwe werper voor HCAW en begon met een strikeout. Hierna bereikte Rick Kuipers het honk met een infield-hit, maar een nieuwe strikeout volgde. Vervolgens kreeg Norbert Jongerius vier wijd. De wedstrijd kwam even later ten einde, waarbij de weerssituatie mogelijk van invloed was. Het duel zou om 15:00 uur van start gaan, maar begon 20 minuten later vanwege een andere wedstrijd op het veld. En nu, met lopers op het eerste en tweede honk en twee uit in de 2e9 was het zo'n drie uur verder. Om precies te zijn was het 18:23 uur toen Gilmer Lampe de bal het outfield in sloeg. Omdat de lichten niet waren aangestoken tijdens de wedstrijd was de schemering inmiddels begonnen. Wanneer de lichten aan waren geweest of bij daglicht had rookie midvelder Boyd Tuhumeru de bal mogelijk gevangen. Maar nu verloor hij de bal mogelijk in de schemering, resulterend in twee runs en een 7-6 winst voor UVV.

(15 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

UVV - HCAW 7-6 (9 inn.)
RHE
HCAW000001302-691
UVV120000022-781
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de 2e9)
(wedstrijd op het veld van HCAW in Bussum)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach314231
Gijs van Els22-1--
Tony Kreisel21-2--
Steven van Groningen, BS (1)12222-
Bob Klaarenbeek, BS (1), L (0-1)0.22112-
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger51023--
Mees Cremer, BS (1)224342
Omar Williams1-2---
Joris van Ballegooy, BS (1), W (1-0)1--322
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Henny Jansen, 3B-Niek Elshof.
Scorers-Angelique van Straten (UVV), Rob Schuurman (HCAW).
Speeltijd-3:03 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.