Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Kinheim dient DSS ruime nederlaag toe in Hoofdklasse-debuut
English
HAARLEM - Corendon Kinheim opende het nieuwe Hoofdklasse-seizoen donderdagavond (16 april) met een ruime 10-1 winst bij 'buurman' DSS, dat debuteerde in de hoogste afdeling.

Met een voorsprong van slechts 1-0 sloeg Kinheim toe met vijf punten in de vijfde inning, waarna er nog eens vier aan werden toegevoegd in de volgende twee slagbeurten. De ploeg kwam tot 15 honkslagen, waaronder vier van Dashenko Ricardo.

Voor aanvang van de wedstrijd werd de ceremoniële eerste bal gegooid door Merijn Snoek, de Wethouder voor Sportzaken van de Gemeente Haarlem.

(16 april)
Tom Stuifbergen was vanavond de startende werper voor Kinheim. En dat maakte een einde aan een streak, want rechtshander David Bergman was de starting pitcher in de Opening Game voor Kinheim in de voorgaande acht seizoenen. Dit seizoen is Bergman, die ook de Pitching Coach van de ploeg is, verhuisd naar de bullpen en zal voornamelijk gooien als closer of als 'set-up man'.


...Dashenko Ricardo...
...vier hits, double, 3 runs...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor Stuifbergen was het de tweede keer in zijn loopbaan dat hij een Opening Day-game startte, maar zijn eerste sinds 2006. Destijds was de rechtshander de startende werper voor Amsterdam Pirates tegen Neptunus. Afgelopen seizoen herstelde Stuifbergen van een blessure en had slechts één optreden voor Kinheim, waarin hij één inning gooide.

Van 2007-2013 gooide Stuifbergen professioneel in de organisatie van de Minnesota Twins. Hij miste het hele seizoen 2008 vanwege een blessure. Hij bereikte de Triple-A in 2011 toen hij in één wedstrijd op dat niveau gooide voor de Rochester Red Wings. Stuifbergen speelde voornamelijk in Single-A, maar sloot zijn profloopbaan in 2013 af met acht wedstrijden in Double-A.

Kinheim opende de score met twee uit in de eerste inning, maar liet toen ook de honken vol achter. Na twee vangballen sloegen Dashenko Ricardo en Dudley Leonora beiden een honkslag. Voor Leonora was dit zijn eerste slagbeurt in de Hoofdklasse. De honken kwamen vol te staan toen Jeffrey Arends vier wijd kreeg en het eerste punt werd daarna gescoord door Ricardo toen DSS-starter Rik Geestman ook vier wijd gooide op Sven van der Sanden. Het punt werd het eerste dat werd gescoord in het Hoofklasse-seizoen van dit jaar. Kinheim liet daarna de honken vol achter toen een grounder de inning afsloot.

Na het punt in de eerste inning gooide DSS-starter Rik Geestman drie prima innings, maar kwam daarna in de vijfde inning in de problemen. De linkshander raakte lead-off hitter Mervin Gario en kreeg een honkslag tegen van Dashenko Ricardo. Een opofferingsslag van Dudley Leonora verdubbelde Kinheim's voorsprong, waarna Jeffrey Arends vier wijd kreeg. Sven van der Sanden volgde met een 2-run double en Niels van Weert voegde een RBI-triple toe om er 5-0 van te maken. Hierna nam Timo van Lingen de pitching van Geestman over en maakte zijn Hoofdklasse-debuut. Hij zag Calvin Martinus uitgaan na een grounder (waardoor Van Weert scoorde), maar sloot de inning af met een strikeout.

Voor DSS opende Mark Smit de eerste slagbeurt met een honkslag, maar strandde op het tweede honk. Hij was de enige speler van de thuisploeg die in scoringspositie kwam op Tom Stuifbergen in de eerste vier innings. Stuifbergen, die gesteund werd met een dubbelspel in de tweede inning, kreeg daarna een punt tegen in de vijfde. De honken kwamen vol te staan dankzij Seb Visser (fout), Joffrey Heus (vier wijd) en Lex Leijenaar (honkslag), maar de voorste loper ging gedwongen uit op thuis na een grounder van Mitchel Dautzenberg. Vier wijd voor Mark Smit resulteerde daarna in het punt, maar dat zou vanavond het enige zijn voor DSS. Hierna draaide Kinheim opnieuw een dubbelspel om de inning af te sluiten.

Met een 6-1 voorsprong voegde Kinheim weer twee runs toe in de zesde. Met twee uit sloeg Dashenko Ricardo een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Dudley Leonora, die later zelf scoorde na een wilde worp. Ricardo had vier honkslagen vanavond, scoorde driemaal en bereikte vijfmaal het honk.

De voorsprong werd opgevoerd naar 10-1 in de zevende inning. Niels van Weert (fout) scoorde toen op een one-out triple van Jasper Keijzer. Met twee uit scoorde de laatste Kinheim's tiende punt na een honkslag van Mervin Gario.

Kinheim liet drie lopers in scoringspositie achter in de laatste twee slagbeurten, waarna DSS dicht bij hun tweede punt kwam in de 2e9. Arshwin Asjes werd Kinheim's vierde werper in het duel en gooide vier wijd op pinch-hitter Koen Halderman met één uit. Een fout en een 'force play-grounder' van Joffrey Heus volgden, waarna een grounder Halderman naar het derde honk bracht, maar bleef hij achter en kwam het duel ten einde.DSS - Corendon Kinheim 1-10
RHE
Corendon Kinheim100052200-10152
DSS000010000-153
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen, W (1-0)66241-
Pim Walsma11-1--
David Bergman111---
Arshwin Asjes1-1---
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (0-1)4.114766
Timo van Lingen2.22-542
Max Ploegstra11-1--
Kevin Geestman1-12--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:38 uur.

Game Notes: Opening Night seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10° C, noordoostelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 56%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.