Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop & Henk Seppen)

Neptunus opent met ruime zege vs. HCAW
English
ROTTERDAM - Titelverdediger Curaçao Neptunus is het nieuwe Hoofdklasse-seizoen donderdagavond (16 april) begonnen met een ruime 12-2 winst vs. HCAW, dat zeven fouten maakte.

De Rotterdammers kwamen tot 15 honkslagen, waaronder drie van Christian Diaz en Dwayne Kemp. Neptunus stond met 9-2 voor na zeven innings, waarna het verschil van 10 punten werd bereikt in de achtste slagbeurt.

De thuisploeg scoorde minstens twee punten in twee van de eerste vijf innings, maar werd puntloos gehouden in de zesde en zevende voor dat het verschil van tien punten werd bereikt in de achtste.

Tijdens het duel van vanavond nam Neptunus een nieuw scorebord in gebruik, dat de toeschouwers voorziet van extra informatie over de voortgaande wedstrijd.

(16 april)
Orlando Yntema was vanavond de startende werper voor Neptunus op Opening Night. Voor Yntema was het zijn eerste Opening Day-start sinds 2012 toen hij gooide voor UVV. In de voorgaande zes seizoenen was linkshander Diegomar Markwell de startende werper voor Neptunus op Opening Day. Echter, hij moest nog het restant van een schorsing van vier wedstrijden uitzitten die hij had gekregen tijdens de Holland Series van vorig seizoen. Markwell moet nog twee wedstrijden aan de kant zitten en zal aanstaande zondag de startende werper zijn voor Neptunus.


...Orlando Yntema...
...winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus' Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen moest ook van de zijlijn toekijken, omdat hij nog drie wedstrijden moet uitzitten van een schorsing van vijf wedstrijden, nadat hij tijdens de Holland Series van vorig jaar tweemaal was weggestuurd. De ervaren coach Jan Collins had vanavond de leiding. Collins is de Bench Coach en Pitching Coach in de staf van 't Hoen.

Neptunus opende de score met twee runs in de eerste slagbeurt. Christian Diaz begon met een honkslag in zijn eerste Neptuniaanse slagbeurt, waarna hij opschoof na een grounder. Een fout op een grounder van Raily Legito zorgde voor lopers op het eerste en tweede honk. Hierna schoven de lopers op na een mislukte pick-off en dat leverde Neptunus een 1-0 voorsprong op. Een honkslag van Gianison Boekhoudt bracht Legito naar het derde honk en de veteraan scoorde na een opofferingsslag van Dwayne Kemp. Hierna kregen de Rotterdammers de honken vol toen Rien Vernooij vier wijd kreeg en Adrian Anthony een honkslag sloeg, maar een pop-fly sloot de inning af, zodat dus drie lopers achterbleven.

Neptunus voegde een punt toen in de tweede inning toen Shaldimar Daantji vier wijd kreeg en scoorde na een fout.

Met een 3-0 achterstand pakte HCAW een punt terug in de derde inning. Peter van Doesburg begon met een honkslag en daarmee werd HCAW de achtste en laatste ploeg vanavond die hun eerste honkslag liet noteren in het nieuwe seizoen. Van Doesburg bereikte veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Brian Biezen en hij bereikte het derde honk toen Neptunus een dubbelspel draaide. Maar Roy Seltenrijch volgde met een honkslag om de achterstand terug te brengen naar 3-1.

Neptunus scoorde twee runs toe in de 2e3. Gianison Boekhoudt (honkslag) en Dwayne Kemp (vangfout na pop-fly) scoorden toen beiden op een tweehonkslag van Rien Vernooij, die in zijn eerste competitiewedstrijd speelde sinds 9 juli 2012. In dat jaar speelde hij later met Neptunus in de Play-Offs en Holland Series. In de best-of-seven finale liep Neptunus tegen een sweep van vier wedstrijden aan tegen Kinheim. Vernooij stopte kort voor aanvang van het seizoen 2013 maar maakte nu weer zijn comeback.

Met een 5-1 achterstand scoorde HCAW weer een punt in de vierde slagbeurt. Met één uit werd Raoell Kortstam geraakt door een worp, bereikte het derde honk na een honkslag van Max Clarijs en scoorde op een 'force play-grounder' van Rikkert Kempen. Dit was het laatste punt van HCAW, dat nog maar één loper in scoringspositie kreeg in het restant van de wedstrijd.

Neptunus scoorde opnieuw tweemaal in de vierde. Christian Diaz begon met een honkslag en scoorde op een one-out single van Raily Legito. De laatste ging vervolgens scoren op een 2-out single van Dwayne Kemp en dat zorgde voor een werperswissel.

Neptunus verhoogde de voorsprong met nog eens twee runs in de vijfde. Steven van Groningen, die in de voorgaande slagbeurt het werpen had overgenomen, begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een honkslag tegen van Shaldimar Daantji, gevolgd door een RBI-triple van Christian Diaz en een puntscorende honkslag van Benjamin Dille.

Neptunus liet de honken vol achter in de zesde, maar werd op rij uitgeschakeld in de zevende door nieuwe werper Gijs van Els.

De thuisploeg bereikte het verschil van tien punten in de 2e8 op Tony Kreisel. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een honkslag en werd Rien Vernooij geraakt door een worp. Een honkslag van Adrian Anthony leverde daarna een punt op, waarna Urving Kemp een einde aan de wedstrijd maakte met een 2-run single.Curaçao Neptunus - HCAW 12-2 (8 inn.)
RHE
HCAW00110000-263
Curaçao Neptunus21222003-12157
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de 2e8)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (0-1)3.212872
Steven van Groningen2.122422
Gijs van Els1-----
Tony Kreisel0.1--333
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (1-0)572521
Jorian van Acker1.11-1--
Kevin Kelly1.23----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Helène van Eijk.
Speeltijd-3:05 uur.

Game Notes: Opening Night seizoen 2015.
Jan Collins was vanavond de 'Acting Head Coach' van Neptunus en viel in voor Evert-Jan 't Hoen, die nog de laatste wedstrijd moest uitzitten van een schorsing van drie wedstrijden, hem opgelegd tijdens de Holland Series van vorig jaar.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11° C, noordoostelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 56%....Fraaie defensieve actie van Neptunus' Korte Stop Dwayne Kemp bij een poging een dubbelspel te completeren...

...Peter van Doesburg scoort voor HCAW in 3e inning...


...Midvelder Brian Biezen en Korte Stop Roy Seltenrijch proberen...
...beiden een bal te vangen; 2e honkman Emersson Paula gaat uit de weg...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.