Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Pioniers shuts out The Hawks in opener
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers opende het nieuwe Hoofdklasse-seizoen donderdagavond (16 april) met een 6-0 shutout-overwinning tegen Mampaey The Hawks. En hiermee maakte The Hawks officiëel een rentree in de hoogste afdeling nadat het de vrijgekomen plek overnam na het terugtrekken van ADO Lakers in februari.

The Hawks miste een aantal spelers vanwege blessures, terwijl er twee afreisden naar Curaçao vanwege familie-omstandigheden. De ploeg miste ook Steven Wharwood, die nog een restant van een schorsing moest uitzitten.

(16 april)
Ricardo Hernandez Sanchez maakte zijn tweede opeenvolgende Opening Day-start voor Pioniers. Jeldwin Orman, de starter voor The Hawks, was de enige rookie die vanavond startte op Opening Day.

Pioniers sloeg al snel toe met drie punten in de eerste inning op slechts één honkslag. Met één uit kreeg de thuisploeg de honken vol toen Danny Rombley vier wijd kreeg, Dirk van 't Klooster een honkslag sloeg en Vince Rooi ook een vrije loop kreeg. Het eerste punt werd daarna gescoord toen The Hawks-starter Jeldwin Orman volgende slagman Mark-Jan Moorman werd geraakt door een worp. Een gedwongen nul op een klap van Quintin De Cuba volgde, maar dat stelde wel Van 't Klooster in de gelegenheid het volgende punt te scoren. Een fout op een grounder van Kevin Dirksen leverde het derde punt op.


...Vince Rooi...
...2 hits, 4 wijd, 2 runs, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
De thuisploeg voegde het vierde punt toe in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Daniel Fernandes een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Danny Rombley. De inning eindigde met een dubbelspel, maar Pioniers stond nu met 4-0 voor.

Van de derde tot en met zevende inning scoorde Pioniers nog maar één punt en liet zes lopers in scoringspositie achter. Dat overkwam tweemaal Quintin De Cuba, die in zijn eerste duel speelde voor Pioniers. De Cuba sloeg een tweehonkslag in de derde en in de zevende inning, maar bleef beide keren op het tweede honk achter.

In de vierde inning draaide The Hawks een 'inning-ending double play', maar kreeg toen weer een punt tegen in de vijfde. Vince Rooi en Mark-Jan Moorman begonnen toen met honkslagen. De honken kwamen vol te staan toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Quintin De Cuba. Dat leidde tot een werperswissel. Quinn Tramm nam het over van Jeldwin Orman en kreeg een 'double play-grounder' van Kevin Dirksen, maar dat bracht ook een punt binnen.

Pioniers scoorde het laatste punt in de achtste. Met twee uit kreeg Danny Rombley voor de vierde keer vanavond vier wijd. Dirk van 't Klooster sloeg daarna een honkslag, net als Vince Rooi die daarmee een punt binnensloeg. Vier wijd voor Mark-Jan Moorman zorgde nog voor volle honken, maar drie lopers bleven achter.

The Hawks kwam slechts eenmaal in scoringspositie in de eerste acht innings en dat gebeurde in de derde. Pionier-starter Ricardo Hernandez Sanchez had vijfmaal drie slag gegooid in de eerste twee innings, waarvan drie op rij nadat hij de tweede slagbeurt met vier wijd was begonnen. Hernandez gooide achtmaal drie slag in de vijf innings die hij gooide.

In de derde inning opende Wijnand Ruben met een honkslag, maar die ging uit bij een steelpoging terwijl volgende slagman Jules Peters drie slag kreeg. Na het dubbelspel sloeg Chris Williams een honkslag en werd de enige loper in scoringspositie toen Amir Daou vier wijd kreeg, maar een grounder sloot de inning af.

In het restant van het duel bereikte The Hawks nog maar vier keer het honk. In de negende, op nieuwe werper Bayron Cornelisse sloegen Gino Hersilia en Julian Goins een honkslag. Maar Cornelisse sloot daarna de inning en de wedstrijd af met een strikeout.Vaessen Pioniers - Mampaey The Hawks 6-0
RHE
Mampaey The Hawks000000000-050
Vaessen Pioniers31001001X-6103
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Jeldwin Orman, L (0-1)4 (*)14753
Quinn Tramm221---
José Moreno1--1--
Mitchell Berghmans112211
(*) - Orman gooide op drie slagmensen in de vijfde inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (1-0)5833--
Sedley Karel211---
Swen Huijer11----
Bayron Cornelisse12-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-René Ras, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-3:02 uur.

Game Notes: Opening Night seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10° C, noordoostelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.