Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Amsterdam vs. UVV opgeschort wegens lichtstoring; vervolg op zaterdag
English
AMSTERDAM - De Opening Game tussen L&D Amsterdam Pirates en UVV werd donderdagavond (16 april) gestaakt na vijf complete innings vanwege een storing in de lichtinstallatie. Na een lange onderbreking werd het duel niet meer hervat en heeft nu de status van 'opgeschort'. De wedstrijd wordt zaterdagmiddag uitgespeeld voor aanvang van de reguliere wedstrijd tussen de twee teams in Amsterdam.

Tijdens de tweede helft van de vijfde inning werd het duidelijk dat de lichtmasten nog maar voor zo'n vijftig procent werkten. De wedstrijd werd om 21:05 uur onderbroken na afloop van de vijfde inning, terwijl contact werd opgenomen met de stroomleverancier, want de oorzaak van de storing lag niet bij Amsterdam Pirates. Maar zelfs bij herstel van de stroomtoevoer had het daarna nog enige tijd geduurd voordat de lichtmasten weer op volle sterkte zouden werken. Vooral met de 22:30 uur curfew-tijd in aantocht. Bericht werd dat een monteur van het stroombedrijf pas rond 23:00 uur op het veld arriveerde, dus een half uur na het verstrijken van de curfew-regel en bijna twee uur na de storingsmelding.

Op het moment van staken stond UVV met 1-0 voor. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag hervat in de eerste helft van de zesde inning.

Het is overigens de derde keer in de laatste vier jaar dat Amsterdam Pirates en UVV het seizoen tegen elkaar openen.

(16 april)
Rob Cordemans maakte zijn vijfde opeenvolgende Opening Day-start voor L&D Amsterdam Pirates. UVV-starter Jurjen van Zijl was aangewezen voor zijn tweede Opening Day-start in drie jaar. Hij startte ook in 2013 voor UVV tegen HCAW.


...Opening Day in Amsterdam wordt vervolgd...
(© Foto: Henk Seppen)
Met één uit in de eerste inning werd Joris van Ballegooy de eerste speler die een honkslag sloeg in het honkbal-seizoen 2015. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Gilmer Lampe en bereikte het derde honk na een wilde worp, maar strandde daarna.

Vanaf de opofferingsstootslag schakelde Cordemans acht slagmensen op rij uit. De ervaren rechtshander gooide toen vier wijd op lead-off hitter Joris van Ballegooy in de vierde inning. Cordemans volgde met een strikeous, waarna ook Dennis De Quint vier wijd kreeg. Cordemans gooide ook drie slag op de volgende slagman, maar daarna bereikte Jordan Illis het honk na een fout van korte stop Jesse Aussems en dat stelde Van Ballegooy in staat te scoren. Omar Williams volgde met een honkslag, maar daarna werd De Quint op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van Aussems toen hij probeerde te scoren.

Amsterdan kwam in hun vijf slagbeurten driemaal in scoringspositie. In de eerste inning kreeg Nick Urbanus vier wijd met twee uit en stal het tweede honk, maar bleef toen achter.

In de vierde sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag met twee uit en werd Bas Nooij geraakt door een worp, maar ook zij strandden.

In de vijfde, opnieuw met twee uit, kreeg Linoy Croes vier wijd en stal het tweede honk, maar strandde.

Cordemans en Van Zijl zijn momenteel de 'pitchers-of-record'. Uiteraard mogen zij zaterdag de heuvel weer beklimmen als het duel wordt hervat, maar het is aannemelijk dat ze worden vervangen.

Op zaterdag zal de wedstrijd worden hervat om 12:00 uur. Amsterdam Pirates heeft een aantal activiteiten en festiviteiten georganiseerd ter opening van het nieuwe seizoen voor aanvang van de reguliere wedstrijd, die 14:00 uur als aanvangstijd had. De tweede wedstrijd zal zo'n dertig minuten beginnen na afloop van het restant van de openingswedstrijd.L&D Amsterdam Pirates - UVV 0-1 (gestaakt, opgeschort)
RHE
UVV00010 -131
L&D Amsterdam Pirates00000 -020
(wedstrijd gestaakt na vijf complete innings, vanwege een lichtstoring; wordt op zaterdag 18 april hervat)
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl5422--
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans53231-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Mario Blaauw, 1B-Fred Oosterling, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-1:35 uur.

Game Notes: Opening Night seizoen 2015.
Wedstrijd na 5 innings gestaakt vanwege een lichtstoring; wedstrijd wordt op zaterdag 18 april hervat.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10° C, noordoostelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.