Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Eén punt genoeg voor tweede zege The Hawks
English
BUSSUM - Mampaey The Hawks had vandaag (zaterdag 16 mei) maar één punt nodig om de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen.

Na een 3-2 winst afgelopen donderdagmiddag in de opener van de reeks vs. HCAW boekte de ploeg uit Dordrecht vandaag een 1-0 overwinning in Bussum.

HCAW sloeg één honkslag (5-4) meer dan The Hawks, dat drie fouten maakte. Twee van de vier hits die The Hawks sloeg zorgden voor het enige punt in de wedstrijd in de zesde inning.

(16 mei)
Goed, wat is er te vertellen over een 'one-run game'? Nou, dat er maar één punt is gescoord in de wedstrijd!

Startende werpers Giovanni Tensen (HCAW) en Kevin van Veen (The Hawks) hielden elkaar in balans, maar een echt werpersduel was het niet. Voordat The Hawks het enige punt in de wedstrijd scoorde was HCAW het meest productieve team en bereikte regelmatig de honken. Overigens liet de thuisploeg lopers achter in acht van hun negen innings!


...Julian Goins gaat gedwongen uit op 2B...
...en breekt een dubbelspel op...
...maar Gianni Frolijk houdt de bal vast...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de tweede slagbeurt werd Raoell Kortstam de eerste HCAW-speler die in scoringspositie kwam. Hij kwam na een fout op het honk en schoof op na een grounder, maar strandde. In de derde inning kreeg HCAW twee lopers in scoringspositie. Met één uit kreeg Peter van Doesburg vier wijd en bereikte het derde honk op een 2-out single van Roy Seltenrijch, die daarna het tweede honk stal. Echter, The Hawks-starter Kevin van Veen sloot de inning af met een strikeout.

In de vierde opende Kortstam met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging, waarna Jazon Allee een honkslag sloeg, maar die bleef daarna achter op het tweede honk. In de vijfde bleef Van Doesburg achter op het tweede honk.

The Hawks kreeg slechts twee lopers in scoringspositie in de eerste vijf innings. In de eerste slagbeurt kreeg Berend Ruben vier wijd met twee uit, maar ging uit bij een steelpoging. The Hawks ging vervolgens op rij uit in de tweede. In de volgende slagbeurt sloeg Julian Goins een honkslag met één uit, maar ging gedwongen uit op een grounder van Gino Hersilia, die in scoringspositie kwam toen Stephen Henson vier wijd kreeg. Maar ook zij bleven achter. In de vijfde kreeg Goins vier wijd met twee uit, stal het tweede honk en bleef achter.

En zo komen we aan in de zesde inning. En zoals regelmatig het geval is als de ploeg met de meeste scoringskansen niet scoort slaat de tegenstander ineens toe. Dat gebeurde in de eerste helft van de zesde op HCAW-starter Giovanni Tensen. Stephen Henson opende met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Chris Williams en een grounder van Berend Ruben. Hij scoorde even later toen Steven Wharwood volgde met een honkslag.

In de laatste drie innings voegde The Hawks nog slechts één honkslag toe op Tony Kreisel, die het werpen in de zevende overnam. In de achtste inning strandde Hersilia op het tweede honk en in de negende bereikte pinch-runner Odion Gouverneur het tweede honk, maar ging uit bij een steelpoging van het derde honk.

Nu met een achterstand van 1-0 ging HCAW op rij uit in de zesde. Hierna, in de zevende inning, sloeg Peter van Doesburg een honkslag met één uit, maar strandde op het eerste honk. In de achtste bereikte Raoell Kortstam weer het honk toen hij vier wijd kreeg met twee uit, maar vervolgens ging hij gedwongen uit op het tweede honk.

In de laatste slagbeurt steeg de spanning, want HCAW kwam dicht bij de gelijkmaker op Tim Roodenburg, die het werpen overnam van Van Veen. Hij raakte lead-off hitter Max Clarijs met een worp en zag hem het tweede honk bereiken via een opofferingsstootslag van Jarreau Martina. Volgende slagman Boyd Tuhumury werd uitgevangen, maar dat werd gevolgd door een foute aangooi van rechtsvelder Julian Goins, waardoor Clarijs het derde honk kon bereiken. Maar daar strandde hij, want volgende slagman Peter van Doesburg, die in zijn voorgaande drie slagbeurten het honk had bereikt, sloeg een pop-fly die werd gevangen door eerste honkman Gregory Trinidad, waardoor er een einde aan de wedstrijd kwam.HCAW - Mampaey The Hawks 0-1
RHE
Mampaey The Hawks000001000-143
HCAW000000000-050
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, W (1-3)8825--
Tim Roodenburg, SV (1)1-----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen, L (0-3)643311
Tony Kreisel3111--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Technical Commisssioner-Guus Slauerhof.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:59 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,5° C, westelijke wind 16 kmh, luchtvochtigheid 92%.
...HCAW-starter Giovanni Tensen...

...HCAW-reliever Tony Kreisel...

...Odion Gouverneur gaat uit bij een steelpoging in de 9e inning...
...3B Jarreau Martina vangt hem op en tikt...

...Max Clarijs bereikt het tweede honk in de 9e inning...


...Even later glijdt Clarijs naar het 3e honk...

...The Hawks viert hun tweede overwinning...
(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.