Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim viert winst en terugkeer spelers
English
HAARLEM - Corendon Kinheim herstelde zich van de nederlaag van donderdag vs. UVV en won vandaag (zaterdag 16 mei) met 6-4.

Naast de winst zag de Haarlemse ploeg ook de terugkeer op de heuvel van Tom Stuifbergen. De rechtshandige starter had sinds 7 mei last van een knieblessure, maar sloot het duel vanaf af met het gooien van de laatste 2/3 inning.

Ook weer in de line-up stond 3e honkman Mervin Gario, die op 9 mei uitviel met een hamstring-blessure.

Bryan Engelhardt sloeg zijn eerste homerun van het seizoen voor Kinheim.

(16 mei)
UVV wist tweemaal langszij te komen, nam eenmaal de leiding, maar keek vanaf de vijfde inning tegen een achterstand aan en verloor met 6-4 van Corendon Kinheim na een 4-1 winst twee dagen eerder.

Het was Kinheim dat de score opende met één punt in de eerste inning toen Bryan Engelhardt homerde met twee uit.

Kinheim, dat een dubbelspel maakte in zowel de eerste als de tweede inning, zag UVV langszij komen in de derde. Thomas Smits begon met een tweehonkslag en Dennis Ribbens kreeg vier wijd, waarna beiden opschoven na een opofferingsstootslag van Joris van Ballegooy. Met twee uit kwam Tony Enos via een fout op het honk en dat stelde Smits in staat te scoren.

Nadat Kinheim lopers achterliet op het tweede en derde honk in de 2e3 nam UVV een 2-1 voorsprong in de vierde. Met één uit kreeg UVV de honken vol via Norbert Jongerius (honkslag), Mike Bazuin (honkslag) en Thomas Smits (vier wijd). Een punt werd toen gescoord na een opofferingsslag van Dennis Ribbens, maar twee lopers bleven achter.

Kinheim hernam de leiding door tweemaal te scoren in de vierde. Met één uit sloeg Dashenko Ricardo een tweehonkslag en werd Sven van der Sanden geraakt door een worp. De twee schoven op na een wilde worp en scoorde beiden toen rookie Dexter de Weert volgde met een tweehonkslag.

UVV bracht de stand voor de tweede keer in balans in de 1e5 toen Gilmer Lampe begon met een honkslag en daarna het tweede honk stal. Hierna kreeg Dennis De Quint vier wijd en stal Lampe tegelijkertijd het derde honk. Even later ging De Quint uit bij een steelpoging, maar wist Lampe de gelijkmaker te scoren.

In de 2e5 brak Kinheim de 3-3 stand en hield vanaf dat moment de voorsprong vast. Bryan Engelhardt begon met vier wijd en ging het vierde punt van Kinheim scoren na een opofferingsslag van Jeffrey Arends.

Kinheim voegde twee runs toe in de zevende. Met één uit sloeg Bryan Engelhardt een tweehonkslag en scoorde op een 2-out single van Jeffrey Arends. Dashenko Ricardo volgde met een driehonkslag die de stand op 6-3 bracht, maar bleef zelf op het derde honk achter.

UVV leek weer dichterbij te komen in de negende toen het de honken vol kreeg met één uit op reliever Pim Walsma. Dennis Ribbens begon met vier wijd, waarna pinch-hitter Sam van Dijck een honkslag sloeg. Met één uit werd Tony Enos geraakt door een worp en dat zorgde voor volle honken. Dit leidde tot een werperswissel, want Tom Stuifbergen werd ingebracht. Hij moest een puntscorende honkslag incasseren van Dennis De Quint, zodat de achterstand werd verkleind naar 6-4, maar hierna sloeg Omar Williams in een dubbelspel en kwam er een einde aan de wedstrijd.Corendon Kinheim - UVV 6-4
RHE
UVV001110001-491
Corendon Kinheim10021020X-6101
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger, L (2-2)543644
Timo van Ancum2--422
Gilian van Lith1-1---
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (2-2)526632
Pim Walsma, H (3)3.132211
Tom Stuifbergen, SV (1)0.2--1--
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (1)(1e,solo,op Ploeger).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Rutger Druijve, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:38 uur.

Game Notes:
Hoofdklasse-debuut voor umpire Peter de Haan.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,1° C, west-noordwestelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 85%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.