Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus verslaat DSS in één inning
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus won zaterdag (16 mei) met 4-1 vs. DSS en boekte daarmee opnieuw een kleine overwinning tegen de ploeg die dit seizoen in de Hoofdklasse debuteert.

Neptunus scoorde alle punten in de vijfde inning en waren allen onverdiend, omdat de DSS-verdediging twee fouten maakte.

Met de overwinning nam Neptunus alleen bezit van de eerste plaats, want L&D Amsterdam Pirates verloor vandaag van Vaessen Pioniers.

(May 16)
Startende werpers Orlando Yntema (Neptunus) en Jorn van Ingen (DSS) gooiden beiden vier puntloze innings. In die periode lieten de twee teams allebei twee lopers achter.

In de tweede inning openden Ryan Miner en Tino van Erk voor DSS met honkslagen, maar een strikeout en dubbelspel volgden. In de derde begon Lex Leijenaar met vier wijd en sloeg Mark Smit een honkslag met één uit. Dit keer ging de voorste loper uit bij een steelpoging van het derde honk en maakte een grounder een einde aan de slagbeurt.

Voor Neptunus begon Gianison Boekhoudt in de tweede inning met een honkslag en schoof op na een fout, maar strandde op het derde honk. In de derde kreeg Shaldimar Daantji vier wijd met één uit en schoof op na een honkslag van Christian Diaz, waarna DSS een dubbelspel draaide.

In de eerste helft van de vijfde inning sloeg Shane Boeree een honkslag met één uit voor DSS, maar daarna draaide de Neptuniaanse opnieuw een dubbelspel.

In de 2e5 scoorde Neptunus de vier punten, maar die waren allen onverdiend. De slagbeurt begon toen Rien Vernooij na een fout op het honk kwam en daarna het tweede honk stal. Na vier wijd voor Shurman Marlin zorgde Shaldimar Daantji met één uit met een honkslag voor het eerste punt. Christian Diaz sloeg daarna ook een honkslag en toen daar een outfield-fout op volgde kon weer tweemaal worden gescoord. Met twee uit maakte een honkslag van Raily Legito er 4-0 van.

DSS pakte een punt terug in de zesde inning. Tommy van der Sanden en Mark Smit kregen beiden vier wijd. De twee schvoen op via een double steal met één uit, waarna Mitchell Koot vier wijd kreeg. Even later scoorde Van der Sanden na een wilde worp, maar twee lopers bleven achter.

DSS-relievers Mike Groen en Mark van Deursen zagen Neptunus de honken weer bereiken in hun laatste drie slagbeurten. De twee voorkwamen meer tegenpunten, terwijl Neptunus vijf lopers zag stranden.

Neptunus draaide nog een dubbelspel in de zevende inning, waarna relievers Kevin Kelly en Loek van Mil de wedstrijd afsloten voor de Rotterdammers.Curaçao Neptunus - DSS 4-1
RHE
DSS000001000-174
Curaçao Neptunus00004000X-480
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Jorn van Ingen, L (0-1)52254-
Mike Groen2212--
Mark van Deursen1--1--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (3-0)744611
Kevin Kelly, H (4)12-1--
Loek van Mil, SV (3)1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-John Beltman, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:27 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13° C, west-noordwestelijke 14 kmu, luchtvochtigheid 91%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.