Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers wint nipt van Pirates in tweede duel
English
AMSTERDAM - Donderdagmiddag wist L&D Amsterdam Pirates nog een vroeg 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning vs. Vaessen Pioniers. Vandaag (zaterdag 16 mei) stond Amsterdam opnieuw snel achter, maar dit keer kwam een comeback te laat.

Pioniers hield een minimale voorsprong vast, voegde twee runs toe in de achtste en won met 3-2 om een einde te maken aan een 4-game losing streak. Hierdoor verloor Amsterdam na viermaal winst op rij. Ook was het de eerste nederlaag dit seizoen voor werper Kevin Heijstek, die nu op 4-1 staat.

(May 16)
Pioniers opende de score met één punt in de tweede inning op Kevin Heijstek. Vince Rooi begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Quintin De Cuba. Hierna sloot Heijstek de slagbeurt af met twee strikeouts.

In de volgende vijf innings kreeg de rechtshander vijf honkslagen tegen, maar slechts één speler zou het tweede honk bereiken. Dat gebeurde toen Vince Rooi een ground-rule double sloeg met twee uit in de zesde inning.

Pioniers voegde twee 'insurance runs' toe in de achtste inning. Daniel Fernandes en Danny Rombley sloegen beiden een honkslag. Maar Rombley's honkslag werd gevolgd door een fout in het outfield die Fernandes in staat stelde te scoren, terwijl hij zelf het tweede honk kon bereiken. Dirk van 't Klooster voegde een puntscorende honkslag toe om de stand op 3-0 te brengen.

Amsterdam liet tien lopers achter in de eerste acht innings op starter Lars Huijer. De voormalige prof gooide zevenmaal vier wijd, maar stond slechts vier hits toe.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede inning kreeg Amsterdam de honken vol in de derde slagbeurt. Met twee uit sloeg Nick Urbanus een driehonkslag, waarna Kenny Berkenbosch en Remco Draijer beiden vier wijd kregen. Maar de inning eindigde toen Draijer gedwongen uitging op een grounder van Bas Nooij.

Nog eens twee lopers strandden in de vijfde inning, waarna (nog steeds met een achterstand van slechts 1-0) de thuisploeg de honken weer vol kreeg in de zevende. Patrick Bok en Linoy Croes begonnen met honkslagen. Hierna ging Roelie Henrique, die liep voor Bok, gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Michael Duursma. Nadat de twee lopers waren opgeschoven via een doorgeschoten bal werd ook Nick Urbanus uitgeschakeld na een grounder. Een gedwongen loop werd vervolgens gecreëerd met het geven van opzettelijk vier wijd aan Kenny Berkenbosch. Maar opnieuw bleven drie lopers achter toen een grounder de inning afsloot.

Met een 3-0 achterstand in de 2e9 wist Amsterdam iets terug te doen, maar kwam uiteindelijk te kort. Roelie Henrique begon met een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel. Closer Bayron Cornelisse nam het over van Huijer en begon met drie slag. Maar hierna wisselde Michael Duursma van plaats met Henrique, want hij sloeg ook een tweehonkslag en bracht een punt binnen. Duursma schoof op na een grounder en scoorde na een wilde worp om de achterstand te verkleinen naar slechts 3-2. Hierna kreeg Kenny Berkenbosh vier wijd, maar hij bleef achter toen een vangbal de wedstrijd afsloot.L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 2-3
RHE
Vaessen Pioniers010000020-3130
L&D Amsterdam Pirates000000002-251
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (4-1)8 (*)37411
Bayron Cornelisse, SV (2)111111
(*) - Huijer gooide op één slagman in de negende inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (4-1)7.25-1033
Robin Schel0.1--1--
Tom de Blok11-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Edwin Louisa, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:38 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,4° C, west-noordwestelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 88%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.