Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Jong Oranje wint ruim vs. Kroatië op Europees Kampioenschap
English
OSTRAVA (Tsjechië) - Op Dag 4 van het Europees Junioren Kampioenschap heeft Jong Oranje (AAA) ruim met 16-1 gewonnen vs. Kroatië en won daarmee hun derde duel. Op donderdag (16 juli) bereikte Jong Oranje het verschil van 15 punten in de zesde inning om het duel via de mercy-rule af te sluiten.

Jong Oranje kwam tot 18 honkslagen, waaronder vier van Menno Lenting en Ties Beeke. Alle spelers in de Nederlandse line-up scoorden minstens één punt, aangevoerd door Max Draijer, die driemaal scoorde.

Kroatië sloeg slechts één honkslag op Oranje-werpers Donny Breek en Koen Blom, die respectievelijk vier en twee innings gooiden.

Nederland sluit de voorronde vrijdagochtend af tegen Rusland. Met de winst van vandaag stelde Oranje de eerste plaats in Poule B reeds veilig, zelf wanneer verloren zou worden van de Russen.

Uitslagen donderdag:
Poule A: Spanje vs. Groot-Brittannië 3-1, Duitsland vs. Italië 1-6
Poule B: Nederland vs. Kroatië 16-1 (6), Zweden vs. Tsjechië 5-14

(16 juli)
Jong Oranje sloeg met zes punten toe in de eerste slagbeurt. Met één uit kwamen de honken vol toen Menno Lenting een honkslag sloeg, Koen Halderman een tweehonkslag en Max Draijer vier wijd kreeg. Hierna leverde Julian Rip een 2-run double af, waarna de volgende twee punten werden gescoord na een wilde worp en een doorgeschoten bal. Een opofferingsslag van Tijmen Takke en honkslag van Ties Beeke verhoogden de stand naar 6-0.

Het volgende punt werd toegevoegd in de derde inning, opnieuw via een opofferingsslag van Tijmen Takke.

In de eerste helft van de vierde inning scoorde Kroatië het enige punt op startende werper Donny Breek. De rechtshander had vier wijd gegooid op de openingsslagman in de eerste inning, maar daarna schakelde hij zeven slagmensen op rij uit. In de derde gooide hij vier wijd met één uit, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. In de vierde bereikte de Kroatische lead-off hitter Robert Martinez het honk na een fout, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Luka Ostovic. Dit zou de enige Kroatische honkslag in het duel zijn.

Koen Blom gooide de vijfde en zesde inning als opvolger van Breek, de zoon van voormalig Hoofdklasse-werper Jerry Breek. Hij is niet de enige zoon van een voormalig Hoofdklasser in dit team, want Julian Rip's vader Onno Rip speelde eveneens in de hoogste Nederlandse afdeling.

Nederland scoorde opnieuw in de vierde na een honkslag van Ruben Prins, waarna een rally van nog eens vijf punten volgde in de vijfde slagbeurt. In die inning kwam Oranje tot vijf honkslagen. Tijmen Takke begon met vier wijd, waarna hij het derde honk probeerde te bereiken op een honkslag van Ties Beeke, maar daar werd hij uitgeschakeld. Even later scoorde Beeke toen Olivier Severino van der Wijst een driehonkslag sloeg. Een honkslag van Menno Lenting leverde het volgende punt op. Nadat ook Koen Halderman een honkslag had geslagen volgde een werperswissel. Maar nieuwe werper Karlo Kos werd begroet met een 2-run double van Max Draijer en die scoorde vervolgens zelf op een 'force play-grounder' van Ruben Prins.

Met een 13-1 voorsprong bereikte het Nederlands Team een verschil van 15 punten in de tweede helft van de zesde inning met twee uit. Takke begon opnieuw met vier wijd, waarna Beeke een honkslag sloeg. De twee schoven op na een wilde worp en scoorden op een tweehonkslag van Severino van der Wijst. Lenting volgde met een honkslag die er 16-1 van maakte en daarmee de wedstrijd afsloot.Nederland vs. Kroatië (6 inn.)
RHE
Kroatië000100 -110
Nederland601153 -16182
(nul uit toen een verschil van 15 punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Kroatiëinn.SOBBHRER
Mateo Pus, L (0-1)4.12214129
Karlo Kos0.2 (*)12443
(*) - Kos gooide op vier slagmensen in de zesde inning
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Donny Breek, W (1-0)43211-
Koen Blom222---
Umpires: HP-Oswald Tscharf (Austria), 1B-Jens Urban (Germany), 3B-René Holcapfel (Czech Republic).
Official Scorers-Romana Kuckova (Czech Rep.), Dalibor Kucko (Czech Rep.)
Technical Commissioner-Jaroslav Mika (Czech Republic).
Speeltijd-2:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.