Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 februari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

15 Nederlanders in Europees All Star Team vs. Japan
English

...De Tokyo Dome is de locatie voor de 2-game series...
(© Foto: Henk Seppen)
LAUSANNE (Zwitserland) - Regerend Europees kampioen Nederland is met 15 spelers vertegenwoordigd in het Europees All Star Honkbal Team, dat op 10 en 11 maart een serie van twee wedstrijden speelt tegen Japan in de Tokyo Dome in de Japanse hoofdstad Tokyo. De ploeg staat onder leiding van Manager Steve Janssen, bondscoach van de nationale ploeg van Nederland, die vorig jaar de Europese kampioenstitel heroverde na met lege handen te hebben gestaan in 2010 en 2012. In die edities won Europees aartsrivaal Italië van Oranje, maar vorig jaar in Tsjechië was Nederland te sterk voor de Italianen. Janssen wordt geassisteerd door Team Italië-Manager Marco Mazzieri, die al fungeren als Assistant Manager. In de uit 12 personen bestaande begeleiding is Nederland vertegenwoordigd door drie coaches, terwijl drie andere Nederlanders deel uitmaken van de 'supporting staff'.

Het is voor het eerst dat een Europees All Star Team zal spelen tegen Samurai Japan, de huidige nummer één op de wereldranglijst van de World Baseball Softball Confederation (WBSC). De team-rosters van de twee ploegen werden vandaag (dinsdag 17 februari) bekend gemaakt, terwijl de WBSC ook aankondigde dat sportmerk Asics de officiële kledingsponsor is van Team Europe.

Om de toenemende groei in populariteit van honkbal en softbal in Europa te onderstrepen kondigde de WBSC twee weken geleden de plannen aan om te komen tot de samenstelling van een Europees All Star Team voor de 'Global Baseball Match-Up 2015' om een extra platform te creëeren waarin het profiel en het talent van het Europese honkbal kan worden getoond. Het is voor het eerst dat een heel continent wordt vertegenwoordigd in een officiële internationale honkbal-competitie. De European Baseball Confederation (CEB), dat 43 lidstaten heeft, wordt in Tokyo vertegenwoordigd door vijf landen.

Team Japan wordt geleid door Manager Hiroki Kobubo, die beschikt over een 26-man roster. Negentien van zijn spelers stonden in november vorig jaar op het roster van de Japanse ploeg die toen een 5-game series speelde tegen een Major League All Star Team. Japan won die reeks.


...Andruw Jones...
(© Foto: Henk Seppen)
De Nederlandse designated hitter Andruw Jones is de grote naam op het 28-man roster van Team Europe. Jones speelde 17 seizoenen in de Major League, voornamelijk voor de Atlanta Braves. De afgelopen twee seizoenen speelde Jones in Japan waar hij in 2013 kampioen werd van de Nippon Professional Baseball met de Tohoku Rakuten Golden Eagles. Als speler in de Major League won Jones tien Gold Glove Awards. Ook op het Europese roster staat de Nederlandse werper Rick van den Hurk, die in delen van zes seizoenen in de Major League uitkwam. De voorgaande twee seizoenen speelde Van den Hurk in de professionele Zuid-Koreaanse competitie, waar hij tweemaal op rij kampioen werd met de Samsung Lions. Dit jaar zal Van den Hurk spelen in Japan.

Naast Jones en Van den Hurk selecteerde Janssen nog vijf actieve Nederlandse profspelers, namelijk pitchers Shairon Martis en Loek van Mil, infielder Curt Smith, outfielder Kalian Sams en utility player Yurendell de Caster.

De overige acht Nederlandse spelers komen uit in de Hoofdklasse. Dat zijn pitchers Diegomar Markwell en Orlando Yntema en catcher Gianison Boekhoudt van landskampioen Curaçao Neptunus, pitchers Rob Cordemans en Kevin Heijstek en infielder Michael Duursma van L&D Amsterdam Pirates en pitcher Tom Stuifbergen en catcher Dashenko Ricardo van Corendon Kinheim.

Italië wordt vertegenwoordigd door pitchers José Escalona en Alessandro Maestri, infielders Juan Carlos Infante en Alessandro Vaglio en outfielders Mario Chiarini and Stefano Desimoni. Vier spelers komen uit Spanje: pitcher Leslie Nacar, catcher Blake Ochoa, infielder Oscar Angulo en outfielder Fernando Martinez. Afkomstig uit Duitsland zijn pitcher Luke Sommer en Jan-Niclas Stoecklin. De laatste speler komt uit Frankrijk en dat is pitcher Owen Ozanich.

...Steve Janssen (Manager) & Marco Mazzieri (Assistant Manager)...
(© Foto's: Henk Seppen)
Janssen selecteerde 14 werpers voor de 2-game series. Daarnaast staan er drie catchers op het roster, vijf infielders, vier outfielders, één utility-player en één designated hitter.

De coachingstaf is als volgt samengesteld:
Steve Janssen (Manager), Marco Mazzieri (Italië, Assistant Manager), Wim Martinus (Assistent Coach), Sidney de Jong (Hitting Coach), Martin Brunner (Oostenrijk, Pitching Coach), Ben Thijssen (3B Coach), Augusto Medina (Italië, 1B Coach) en Gianni Natale (Italië, Strength & Conditioning Coach).

De 'supporting staff' bestaat uit Gijs Selderijk (Chef d'équipe), Peter Meijers (Business Manager), Rob Tamminga (Manueel Therapeut) en Massimo Baldi (Italië, Fysiotherapeut).

(17 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.