Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Hainley Statia heeft ook eerste Spring Training-wedstrijd gespeeld
English
SURPRISE, Arizona (USA) - Naast de reeds genoemde spelers in voorgaande artikelen op deze site heeft nog een Nederlandse speler in zijn eerste Spring Training-wedstrijd van het seizoen gespeeld. Afgelopen zondag (15 maart) speelde infielder Hainley Statia voor de Milwaukee Brewers in een 12-5 verlies vs. de Texas Rangers.


...Hainley Statia afgelopen jaar tijdens het...
...Europees Kampioenschap in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
De afgelopen dagen kwamen ook outfielder Randolph Oduber (zaterdag) en infielder Sharlon Schoop (maandag) in actie in een Major League-wedstrijd. En zo vormden deze drie de meest recente Nedelandse spelers die speelden voor een Major League-team in de Spring Training van dit jaar.

Op zondag, als extra minor league-speler, was Statia toegevoegd aan één van de twee 'split squads' die de Brewers samenstelden voor die dag voor de wedstrijden tegen de Rangers Oakland A's. Statia kwam in het duel tegen de Rangers in de tweede helft van de zesde inning toen hij de plek van korte stop overnam van Jean Segura.

In de eerste helft van de 7e inning opende Jason Rogers met een tweehonkslag, waarna Statia in het slagperk kwam voor zijn eerste slagbeurt. Hij sloeg de eerste pitch die hij zag voor een line drive terug naar werper Alex Gonzalez, die de bal ving.

In de eerste helft van de 9e inning, met één uit, sloeg Brandon Macias een honkslag, waarna hij het tweede honk kreeg toegewezen toen werper Keone Kela schijn maakte met Statia in het slagperk. Met 0-wijd-2-slag sloeg Statia een grounder naar eerste honkman Kyle Blanks en dat stelde Macias in de gelegenheid het derde honk te bereiken. Maar hij strandde daar toen een nieuwe grounder een einde aan de wedstrijd maakte.

Net als Randolph Oduber en Sharlon Schoop speelde Statia vorig jaar voor het Nederlands Honkbal Team toen het de Europese titel veroverde in Tsjechië. Statia nam met Oranje ook deel aan alle drie edities van de World Baseball Classic in 2006, 2009 en 2013. De infielder kwam regelmatig voor het Nederlands Team uit, want hij behoorde ook tot de ploeg tijdens het Wereldkampioenschap in 2007 (Taiwan) en 2009 (Nederland/Italië) plus het Europees Kampioenschap van 2012 in Nederland. Een ander lid van de 2014 Oranje-ploeg die de Europese titel pakte is catcher Shawn Zarraga, die eerder deze maand in zijn eerste Spring Training-wedstrijd speelde voor de Los Angeles Dodgers. Dinsdag speelde Zarraga in zijn derde duel met de Dodgers en sloeg 0-uit-1 in een 11-11 gelijkspel vs. Texas Rangers.

De 29-jarige Statia speelt professioneel sinds 2005. Hij speelde de eerste zes seizoenen in de organisatie van de Los Angeles Angels of Anaheim. Sinds het seizoen 2011 speelt Statia in de minore league voor de Milwaukee Brewers. Vorig jaar speelde hij in 83 wedstrijden op Double-A en Triple-A niveau.

(17 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.